De bijna mama tag #2 - My Simply Special
30/09/2019

De bijna mama tag #2

Tijdens mijn eerste zwangerschap vulde ik de leuke ‘bijna mama tag‘ in, in de week dat ik 33 weken zwanger was. Op het moment dat ik deze post type, ben ik weer 33 weken zwanger en het leek me leuk om de vragen nogmaals te beantwoorden. Ik vertel over onze kinderwens, waar ik naar uit kijk, wat ik spannend vind en meer.

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Romano en ik hadden altijd het idee dat we twee kinderen wilde, maar een duidelijk plan over hoeveel tijd daar tussen zou moeten zitten hadden we niet. Nou valt zoiets toch maar beperkt te plannen, maar we wilde eerst genieten van Liam en kijken hoe dat allemaal liep en dan zouden we het wel zien. Naarmate Liam wat ouder werd, gingen we het er steeds vaker over hebben. We vonden twee jonge kids wel spannend, maar wilden liever ook niet weer met een baby beginnen als Liam al naar school gaat. Vandaar dat we besloten het weer te gaan proberen toen Liam ruim een jaar oud was.

Liam: Promoted to big brother!

Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Als je al een zwangerschap mee hebt gemaakt, heb je natuurlijk een beeld van hoe dat er ongeveer uitziet. Nou kan het zijn dat een tweede keer heel anders verloopt dan de eerste, maar dat valt in mijn geval wel mee. Ik verwachtte vooral dat het zwaarder zou zijn omdat je al een kindje rond hebt lopen en dat mijn bekken weer voor problemen zou gaan zorgen. Dat laatste valt tot nu toe gelukkig heel erg mee. Ik heb het dit keer veel beter onder controle.

Zwangerschapsupdate #22: We willen een tweede

Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Ik twijfelde eerst of ik de test wel goed interpreteerde en ben naar zolder gerend om de handleiding nog een keer te bekijken. Natuurlijk wist ik al wel dat de test aangaf dat ik zwanger was, maar ik moest het wel echt zeker weten. Daarna ben ik heel blij naar Romano gerend om hem met tranen in mijn ogen de test te laten zien. Volgens mij was ik vooral happy, maar ik vond het ook onwerkelijk en best wel weer spannend.

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Als ik moest kiezen, zou ik voor een dochter gekozen hebben. Niet omdat ik een tweede zoontje niet leuk had gevonden (ik zag zo’n huis vol mannen al helemaal voor me), maar het leek me ook leuk om mee te mogen maken hoe het is om een dochter te hebben. Bij een meisje komen vaak dingen kijken zoals jurkjes, staartjes en ander soort feestjes en activiteiten. En later als ze gaat trouwen of zelf kinderen krijgt, maak je dat op een andere manier mee dan bij een zoon of een schoondochter. Toch is het allerbelangrijkste uiteraard dat je kindje gezond is en met een tweede zoontje zou ik ook gelukkig zijn geweest. En nee, dan zouden we niet nog voor een derde kindje zijn gegaan om te kijken of we dan een meisje zouden krijgen.

Zwangerschapsupdate #35- Klusjes & naar het ziekenhuis

Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

De meeste babyspullen hadden we natuurlijk al in huis, dus dat scheelde. Voor ik zwanger werd, had ik ook nog niet heel erg nagedacht over wat er dit keer bijgekocht zou moeten worden. Ik wist wel dat we de kinderwagen gewoon weer wilde gaan gebruiken en dat er voor Liam een meerijdplankje moest komen. Die hebben we uiteindelijk ook gekocht.

Zwangerschapsupdate #32: Onmisbare items

Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Weer heel bijzonder! Soms kijk ik in de spiegel en realiseer ik me nauwelijks dat dat mijn lichaam is, maar ik ben er ook trots op. Mijn buik is niet super groot en ik vind het wel mooi. Ik probeer er ook bewust van te genieten aangezien dit in principe de laatste keer is dat ik dit mee zal maken.

Zwangerschapsupdate #31: Shoppen en geboortekaartjes

Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Uiteraard! Ik vond dit keer de eerste periode nog spannender dan de vorige keer, omdat ik nu beter weet hoe vaak miskramen wel niet voorkomen. Verder zijn dingen als de NIPT en de 20-weken echo spannende momenten en elke keer als we goed nieuws kregen, luchtte dat weer op. Ik probeer er verder vanuit te gaan dat alles goed zal gaan, maar toch ben ik blij met elke dag en elke week die zonder gekke dingen verlopen is. Op het moment dat ik dit type, ligt Zusje nog met haar hoofd omhoog in plaats van naar beneden en ik merk dat ik daar toch wel onrustig van word. Ze heeft nog een paar weken om te draaien en veel baby’s doen dat ook wel, dus ik hoop echt dat dat vanzelf goedkomt. Ik wil als het even kan een keizersnede voorkomen, want dat vind ik wel een beetje een eng ding.

Zwangerschapsupdate #35- Klusjes & naar het ziekenhuis

Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Nee, eigenlijk niet. Tijdens mijn eerste zwangerschap hebben Romano en ik een cursus Samen Bevallen gevolgd en ik heb natuurlijk al een bevalling meegemaakt. Ik ben vooral benieuwd hoe het dit keer gaat lopen. Ohja, we zijn wel in het ziekenhuis gaan kijken waar ik wil bevallen!

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Hier kan ik bijna precies neerzetten wat ik twee jaar geleden ook schreef: “Knuffelen, zien hoe ze eruit ziet, ontdekken wat voor karakter ze heeft, zien hoe ze zich ontwikkelt en opgroeit. Alles eigenlijk!” Daarnaast ben ik heel erg benieuwd wat Liam er allemaal van gaat vinden en kijk ik er naar uit ze samen te zien.

Zwangerschapsupdate #33: Babymoon & 3d echo

Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Het begin vond ik weer behoorlijk tegenvallen, maar ik had me al helemaal ingesteld op heel veel problemen met mijn bekken. Dat gaat tot nu toe heel goed, dus eigenlijk valt het me wel mee. Ik heb geen extreme klachten en kwaaltjes, dus dat scheelt!

Hebben jullie nog vragen over de zwangerschap voor mij?Categorieën: My Life, Zwanger2 reacties op “De bijna mama tag #2”
  Sara

  October 1, 2019

  Leuk om te lezen! Mijn zoontje is net 14 maanden en het begint wel al een beetje te kriebelen weer bij ons.
  Ik zie echter wel op tegen de misselijkheid (had ik tot 26 weken) en bekkeninstabiliteit. Je schrijft dat je dat laatste deze keer beter onder controle hebt, heb je nog iets bijzonders gedaan?


  MySimplySpecial
  October 1st, 2019


  Bah die misselijkheid, logisch dat je daar tegenop ziet maar wel leuk dat het weer kriebelt! Ik ben dit keer naar een andere bekkenfysio gegaan en zo kwam ik erachter dat ik zelf een groot deel van de pijn veroorzaakte door m’n benen te veel te sluiten zegmaar. Ik ben dus gestopt met m’n benen over elkaar te zitten, ben ‘s nachts anders gaan liggen en zat op kantoor zelfs vaak op de bank te werken in kleermakerszit. Ook wist ik wat ik moest doen als ik toch pijn kreeg. Als ik ‘t een keer beter uit moet leggen mag je me altijd mailen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie