10x zelf kerstdecoratie maken - My Simply Special
14/12/2016

10x zelf kerstdecoratie maken

Begin december trek ik meteen de dozen met kerstdecoratie open om ons huis extra gezellig te maken. Inmiddels heb ik dan ook een redelijke verzameling. Natuurlijk doe ik wel eens wat weg, maar de laatste jaren heb ik ook vaak wel wat nieuws toegevoegd. Meestal waren dat items die ik zelf gemaakt heb en dat maakt een huis toch wel wat persoonlijker vind ik. Voor wie zelf kerstdecoratie maken een leuk idee vindt heb ik in deze post tien ideeën verzameld waar jullie hopelijk inspiratie uit kunnen halen.

10x zelf kerstdecoratie maken

Kerstboom van takken

Dit jaar hebben we een echte boom in huis gehaald, maar vorig jaar was dat minder handig. Als alternatief maakte ik een kerstboom van takken die je gewoon op kan hangen.

Zelf kerstdecoratie maken

Cadeautjes

Hoe leuk is het als er onder de kerstboom mooi ingepakte cadeautjes liggen? Zelfs als je niet aan cadeautjes doet met kerst, kan je wel wat random voorwerpen uit je huis mooi inpakken en die als decoratie onder de boom neerleggen.

Zelf kerstdecoratie maken

Sneeuwvlokken

Ik blijf deze sneeuwvlokken van kralen zo leuk vinden! Vorig jaar maakte ik verschillende exemplaren in het wit en met een houtkleur. Je kan ze in de kerstboom hangen of op een andere plek in huis.

Zelf kerstdecoratie maken

Kerstdressoir

Heb je een ladekast of dressoir waar je wat leuks op wil zetten? Met wat oude fotolijsten, creativiteit, lampjes en kerstballen maak je al heel snel een feestelijk geheel.

Zelf kerstdecoratie maken

Quote art

Als je geen normale fotolijstjes hebt maar wel zo’n lijst met een dubbele glasplaat in het midden kan je daar ook wat leuks mee doen. Je kan er natuurlijk een leuke random quote opzetten zoals ik hier heb gedaan, maar je kan er ook een kerstvariant van maken. Teken er sterren of een kerstboom op of ga bijvoorbeeld voor de tekst ‘Merry Christmas’.

Zelf kerstdecoratie maken

Fairy lights

Dit is ook zo’n voorbeeld van een DIY die je het hele jaar door toe kan passen. Fairy lights zijn gewoon hele kleine lampjes en door ze in een glazen pot te stoppen krijg je al iets leuks. Doe er wat kerstballetjes bij en nepsneeuw en je maakt er een winters geheel van.

Zelf kerstdecoratie maken

Kerstslinger

Met wat vilt of karton en een stuk wol kan je heel makkelijk zelf een slinger maken. Oké, het kost wat tijd, maar moeilijk is het in elk geval niet.

10x zelf kerstdecoratie maken

Kussens

Over kussens gesproken, deze kerstkussens maakte ik vorig jaar. Voor de ene heb ik een textielstift gebruikt en voor de andere stukjes vilt. Je kan hier eindeloos mee variëren (andere kleuren, teksten en vormen) en echt iets maken dat past bij jouw interieur.

Zelf kerstdecoratie maken

Schaaltje

Hoe schattig is dit schaaltje? Je kan er oliebollen in doen zoals ik hier gedaan heb, maar wat dacht je van kerstkransjes? Yum!

Zelf kerstdecoratie maken

Kerstster

Deze kerstster kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want dit is mijn aanwinst van dit jaar. Makkelijk om te maken, maar het effect is erg leuk!

Vinden jullie zelf kerstdecoratie maken ook zo leuk? Welke DIY zouden jullie wel willen maken?Categorieën: DIY, To Do1 reactie op “10x zelf kerstdecoratie maken”

    December 14, 2016

    Mooie decoraties en die kussenslopen en dat schaaltje voor oliebollen vind ik erg mooi.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie