De leukste kraamcadeaus voor elk budget - My Simply Special
30/11/2017

De leukste kraamcadeaus voor elk budget 

Als je op kraamvisite gaat, neem je meestal een cadeautje mee, toch? Ik in elk geval wel, maar toch vind ik het nog best lastig om dan te beslissen wat ik moet kopen. Ik besloot eens rond te vragen aan moeders met welke cadeaus uit hun kraamperiode ze nou echt blij waren. Daar heb ik wat items van onze wishlist aan toegevoegd en het resultaat is een lijst met kraamcadeaus waar voor iedereen vast wel iets tussen zit.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Algemene tips

Laat ik beginnen met twee algemene tips. Ben je op zoek naar een cadeautje voor kersverse ouders? Vraag gewoon wat ze willen hebben! Ze hebben misschien wel wat spullen die ze missen of zelfs een heel lijstje waar je uit kan kiezen. Hoe fijn is het om iemand blij te maken met iets dat ze echt nodig hebben? En dat brengt me bij de tweede tip: ben jij zwanger, maak dan een lijstje! Tijdens je zwangerschap ben je vast dingen tegengekomen die je nog maar niet gekocht hebt, maar stiekem best wil hebben. Of items die nu nog niet nodig zijn, maar als je kleine een paar maanden oud is wel van pas gaan komen. Verzamel ze op bijvoorbeeld lijstje.nl en zo heb je een mooi overzicht.

De leukste kraamcadeaus voor elk budget

De cadeautjes

Hieronder staat een lijst met cadeaus waar jullie hopelijk inspiratie uit kunnen putten. Er staan betaalbaardere items tussen, maar ook wat duurdere. De grotere kraamcadeaus zijn bijvoorbeeld weer leuk om met een groep mensen te geven. Het is altijd wel handig om de bon even goed te bewaren, zodat cadeaus geruild kunnen worden als de nieuwe ouders dingen dubbel krijgen.

Cadeaubonnen: Laten we beginnen met een cadeau dat altijd goed is. Met bonnen kunnen ouders zelf lekker shoppen of sparen voor een duurder item voor de kleine. Denk bijvoorbeeld aan bonnen van Prénatal, Hema en Babypark.

Pinguïn Zoë: Dit schattige beestje is een nachtlampje en bluetooth speaker tegelijk. Je kan leuke vertelverhaaltjes, vrolijke liedjes of lieve slaap deuntjes afspelen door ‘m te koppelen aan je telefoon of één van de vooringestelde opties te kiezen. Hij kan zelfs automatisch iets afspelen als je kleintje huilt en daardoor de geluidssensor activeert. (Hier te koop voor €29,95)

Sofie de Giraf: Ook dit is een leuk beestje, maar dan een om in te bijten. Dit merk staat namelijk bekend om de schattige bijtringen waar baby’s helemaal fan van schijnen te zijn. Er zijn verschillende varianten te koop en ook leuke giftsets. (Hier te koop vanaf €12,99)

Mijn favoriete pastasaus met chorizo

Kraamkost: Deze tip kreeg ik een aantal keer en dat is natuurlijk niet zo gek. Met een pasgeboren baby in huis heb je niet altijd zin en energie om te gaan koken. Hoe fijn is het dan als mensen maaltijden meenemen? Mocht je dit willen doen, hou dan wel goed rekening met de smaak van de mensen aan wie je het wil geven en maak iets dat ingevroren kan worden. Bedenk ook even of ze zelf niet al vooruitgekookt hebben. (Zoals wij gedaan hebben.)

Boeken: Voorlezen hoort er natuurlijk bij als je een kleintje krijgt en er zijn heel veel leuke boeken te koop. Van echte boeken, tot boekjes voor in bad en knisperboekjes voor de allerkleinsten. (Hier te koop vanaf een paar euro)

DIY: Babynestje

Babynestje: Babynestjes zie je heel veel tegenwoordig en er is dan ook genoeg keus. Done by Deer heeft leuke varianten, Sleepyhead heeft volledig veilig verklaarde nestjes en je kan ook nog kiezen voor een DIY exemplaar. (Hier te koop vanaf €79,95)

Wikkeldoeken: Wikkelcape’s en -doeken worden verkocht van heel veel merken. Van lekker betaalbaar van de Hema, tot luxere varianten van bijvoorbeeld Koeka. Het is maar net hoeveel je uit wil geven. Sommige zijn gemaakt van badstof en kunnen gebruik worden om een kleintje ook echt af te drogen. Anderen zijn echt bedoeld om een baby lekker warm te houden. (Deze zijn mooi en kosten €37,50)

Campingbedje: Dit is zo’n item dat niet meteen nodig is, maar in een latere fase zeker van pas gaat komen. Ze hoeven ook niet heel duur te zijn. Let alleen wel op dat er een goed matrasje bijzit of dat die er nog los bijgekocht moet worden. (Hier te koop vanaf ongeveer €50)

Speelgoed: Knuffels worden vaak al genoeg gegeven, dus dat zou ik niet aanraden, maar er is genoeg ander speelgoed te vinden. Van rammelaars tot speelkleden, je kan het zo gek niet bedenken. Probeer wel een beetje rekening te houden met de smaak van de ouders, zeker als het gaat om wat grotere items.

Mijn wishlist voor onze baby

Hydrofiel doeken: De meeste ouders zweren bij deze doeken en kunnen er niet genoeg van in huis hebben. Jollein heeft betaalbare exemplaren met leuke prints en de doeken van Adan + Anais staan bekend als de beste die er zijn. Je kan kiezen voor het normale formaat of juist de XL varianten.

Autospiegel: Ook dit valt in de categorie nuttige kraamcadeaus. Autostoeljes worden namelijk achterstevoren in de auto geplaatst. Wil je je kindje toch kunnen zien? Dan is een speciale baby achteruitkijkspiegel een goede oplossing. (Deze bijvoorbeeld kost €17,99)

Hebben jullie nog tips voor leuke kraamcadeaus?Categorieën: Baby, Kids3 reacties op “De leukste kraamcadeaus voor elk budget”
  Christine

  November 30, 2017

  Aan zo’n autospiegel heb ik nou nooit gedacht! Goed idee voor een kraamlijst
  Hier veel boekjes gekregen met aaibare onderdelen of vingerpopjes erin verwerkt, te gek voor de eerste kennismaking met ‘lezen’!


  Bo

  November 30, 2017

  Leuk artikel.
  Babynestje zou ik bij mijn volgende zwangerschap willen vragen. Had jij deze niet zelf gemaakt? Zo ja, op hoeveel euro kwam je zelf uit?


  MySimplySpecial
  December 1st, 2017


  Ja klopt! (http://www.mysimplyspecial.com/diy-babynestje/) Ik denk dat ik een euro of 25 aan materialen kwijt was, maar het hangt er heel erg van af welke stoffen je kiest.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie