Decoreren met erlenmeyers - My Simply Special
30/03/2016

Decoreren met erlenmeyers

Weten jullie nog wat erlenmeyers zijn? Dat zijn die glazen flesjes die je vroeger misschien wel eens hebt mogen gebruiken tijdens een scheikundeles. Tegenwoordig verkoopt zelfs de Xenos ze in verschillende vormen en maten want het zijn inmiddels decoratie-items geworden die helemaal in zijn. Je hebt varianten waar echt nog streepjes op staan en versies die dat niet hebben maar waarbij de vorm nog wel lijkt op een erlenmeyer. Maar wat kan je er nou mee?

 Decoreren met erlenmeyers

Idee #1

Door de vorm (en eventueel de streepjes) zijn erlenmeyers al leuke dingen van zichzelf. Je kan ze dus gewoon op een plekje neerzetten samen met wat andere decoraties en je creëert al snel een leuke groepje.

Decoreren met erlenmeyers

Idee #2

Mijn erlenmeyer heeft een dop van kurk en is dus heel geschikt om kleine items in te bewaren. Wat dacht je van wattenstaafjes of kralen? Ook etenswaren zijn een optie. Denk bijvoorbeeld aan snoepjes, pasta, kokosrasp, olijfolie of azijn.

Decoreren met erlenmeyers

Idee #3

Door de smalle hals zijn erlenmeyers heel geschikt om losse bloemen in te zetten of hele kleine bosjes. Heb je meerdere exemplaren (in verschillende formaten)? Dan is het helemaal leuk om ze in een groepje neer te zetten met wat verschillende bloemen.

Decoreren met erlenmeyers

Idee #4

Wat je met bloemen kan doen, kan natuurlijk ook met leuke takjes en blaadjes. Duik je tuin of het bos in en je hebt hele budgetvriendelijke decoratie.

Decoreren met erlenmeyers

Idee #5

Ik heb geen idee hoe ze die plantjes op de foto door de opening hebben gekregen, maar het idee om erlenmeyers als kleine terrariums te gebruiken is natuurlijk wel erg leuk. Gelukkig zijn er ook varianten verkrijgbaar met een bredere hals, dus dan is het zeker mogelijk om zoiets te maken als je wat geduld (en een pincet) hebt.

Decoreren met erlenmeyers

Hebben jullie al een leuke erlenmeyer in huis?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Categorieën: Interieur, Living
Tags:3 reacties op “Decoreren met erlenmeyers”

  March 30, 2016

  Ziet er super leuk uit vooral die vaasjes met die bodem erin!  March 30, 2016

  Super leuke ideeën!


  Froukje

  April 9, 2016

  Wat ziet dat er leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie