Discovery basket voor je baby - My Simply Special
30/03/2020

Discovery basket voor je baby

We hebben aardig wat speelgoed voor Zoey, maar hoe ouder ze wordt, hoe meer ze behoefte lijkt te hebben aan afwisseling. En geef haar eens ongelijk! Liam speelde toen hij kleiner was al regelmatig met gewone spullen die hij in huis vond, dus toen ik het idee tegenkwam om een ‘discovery basket’ te maken, leek me dat een goed idee.

Discovery basket voor je baby

Wat is een discovery basket? Ik kwam de term tegen op Pinterest en eigenlijk is het gewoon een bak met spullen waar je baby mee kan spelen. Items die je kan vinden in huis, dus niet alleen speciaal babyspeelgoed. Het is dan vooral leuk als je een mix kan maken van vormen en texturen, zodat je kleintje echt nieuwe dingen kan ervaren.

Discovery basket voor je baby

Ik heb een lege bak gezocht en vervolgens ben ik daarmee door het hele huis gelopen. Elke kast heb ik opengetrokken om te kijken of ik geschikte spullen kon vinden. Het moet natuurlijk allemaal wel veilig zijn om mee te spelen en ook schoon. Met sommige van de dingen uit onze mand kan Zoey alleen spelen, andere krijgt ze alleen als een van ons er bij zit om het in de gaten te houden.

Discovery basket voor je baby

Wij hebben de mand in de kast staan en zo af en toe pakken we er één of meerdere items uit. Als we klaar zijn, leggen we (bijna) alles weer terug. Op deze manier heeft Zoey steeds iets anders om mee te spelen.

Discovery basket voor je baby

Wat heb ik zoal verzameld? Een strandbal, figuurtjes van vilt, houten blokken, een doosje met een kraal er in, een hangertje, een trechter, een nieuwe afwasborstel, een spatel, een pottenwipper, een garde, een lepel, een bekertje, een cupcakevormpje, een washandje, een bakje, een deksel en nog meer. Vooral in de keuken kon ik aardig wat interessante spullen vinden. 

Discovery basket voor je baby

Het maken van zo’s discovery basket is zo gedaan, maar je kleintje heeft er lang plezier van!

Waar spelen jullie baby’s graag mee?Categorieën: Baby, Kids
Tags:4 reacties op “Discovery basket voor je baby”

  March 30, 2020

  Super leuk! Ik ga eens kijken om zo’n bak te maken voor Noa. Dank voor het idee


  Saskia
  April 3rd, 2020


  Inmiddels gemaakt en hij is er super blij mee. Thnx voor de reminder.


  Bettie

  April 3, 2020

  Het idee is uitstekend. Toen onze oudste dochter nog een baby was (al erg lang geleden ;)) verzamelde ik doppen van allerlei potten en flessen. Natuurlijk goed afwassen eerst, maar dan perfect speelgoed. Je kunt ermee stapelen of ordenen (alle grote bij elkaar of alle groene) of poppetjes instoppen of erop zetten, enzovoorts.


  MySimplySpecial
  April 3rd, 2020


  Dat is ook een leuk idee, dankje voor het delen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie