DIY: Camerariem - My Simply Special
06/05/2016

DIY: Camerariem

De meeste foto’s die jullie hier langs zien komen maak ik mijn spiegelreflexcamera. Ik heb een fijn exemplaar van Nikon waar ik erg blij mee ben, maar als ik eerlijk ben vind ik die camerariem (of camera strap) maar niks. Natuurlijk doet hij wat hij moet doen, maar hij is stug en er staat veel te groot Nikon op. Zeker als ik op vakantie ben vind ik dat minder fijn. Je valt als toerist meestal toch al op en dan hoeft zo’n groot logo dat niet nog erger te maken. Tijd dus om zelf eens een andere riem te maken!

DIY: Camerariem

Ik ben gaan kijken wat ik nog in huis had en heb daar iets leuks mee gemaakt. Je kan allerlei materialen gebruiken, zolang de riem maar goed in elkaar zit. Je dure camera mag natuurlijk niet vallen! Ik heb gekozen voor:

 • 2 haken (hoe noem je dit soort haken waarvan de achterkant kan draaien?)
 • twee lange veters (ik denk eigenlijk dat het touwtjes zijn die in joggingbroeken gezeten hebben)
 • twee kleine stukjes stof

DIY: Camerariem

Ik ben begonnen met het aan elkaar naaien van de twee veters. Ik heb mijn naaimachine ingesteld op een grote zigzag en zo ontstond er een mooie band.

DIY: Camerariem

Vervolgens heb ik de uiteindes door de haken gehaald en de twee lagen goed aan elkaar gestikt.

DIY: Camerariem

Om de cameraband nog wat netter af te werken heb ik twee kleine reepjes stof afgeknipt en die met de hand om de band vastgezet.

DIY: Camerariem

En dan is dit het resultaat! Simpel, maar leuk en comfortabel. Ja, dit had ik veel eerder moeten doen! Hmm en misschien maak ik nog wel een keer een riem van leer, dat staat vast ook mooi. Of wat dacht je van een gevlochten riem? Er zijn genoeg variaties mogelijk!

Hebben jullie een camera waarvoor je wel een riem zou willen maken?Categorieën: DIY, To Do4 reacties op “DIY: Camerariem”

  May 7, 2016

  Wat goed gelukt zeg! Knap dat je dit zelf kunt. Ik heb helaas geen camera buiten mijn iphone, maar ben sowieso niet goed in dit soort knutselwerk. Tegen de tijd dat ik een camera heb, kan ik beter jou om een handmade strap vragen  May 12, 2016

  Wat een super leuk en origineel idee!


  René

  June 3, 2020

  Zijn ze te koop?


  MySimplySpecial
  June 3rd, 2020


  Nee, helaas!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie