DIY: Herfst in huis - My Simply Special
23/10/2015

DIY: Herfst in huis

De herfst is inmiddels in volle gang en zelf vind ik het dan leuk om mijn huis ook een beetje in die sfeer te decoreren. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten. Ben je benieuwd hoe ik de herfst in huis haal met een paar items en simpele DIY’s? Ik laat het in deze post zien!

Herfst onder een stolp

DIY: Herfst in huis

Een tijd geleden kocht ik een grote stolp bij de Kwantum en nu besloot ik er een herfstig plaatje van te maken. Hiervoor gebruikte ik:

 • kaarsje (Xenos)
 • kaneelstokjes (tuincentrum)
 • touw/lint
 • pompoenen (tuincentrum)
 • rode sierappeltjes (nepperds van de Xenos)
 • stolp (een mooie schaal of dienblad werkt ook)

DIY: Herfst in huis

Ik hou van simpel, dus deze DIY is dat ook. Het enige dat je hoeft te doen is de kaneelstokjes rond de kaars te binden met een stukje touw of lint. Vervolgens plaats je de kaars en de pompoenen op een leuke manier op het plateau en maak je het geheel af door er wat sierappeltjes bij te leggen.

DIY: Herfst in huis

Dat ziet er toch leuk uit?

Op een dienblad

DIY: Herfst in huis

Ik had nog wat sierappeltjes en kaneelstokjes over, dus ik besloot het dienblad op mijn salontafel een herfstig tintje te geven. Dit heb ik gedaan door de kaneelstokjes samen te binden en met wat leuke waxinelichthoudertjes (de DIY komt er aan!), een plantje en een vaasje op een koperkleurig dienblad te plaatsen. De appeltjes strooide ik er vervolgens tussen.

Geef het een kleurtje

DIY: Herfst in huis

De kleine witte pompoentjes vind ik er leuk uitzien, maar ik besloot er toch iets extra’s mee te doen en één deels een kleurtje te geven. Hiervoor gebruikte ik schilderstape en een bus koperkleurige spuitverf.

DIY: Herfst in huis

Ik plakte een deel van de pompoen af en spoot vervolgens de rest in twee lagen koperkleurig. Na een paar uur drogen was dit het resultaat. Cute!

Simpel & snel

DIY: Herfst in huis

Door wat pompoenen met verschillende kleuren en vormen bij elkaar te zetten creëer je meteen een leuk geheel. Om het plaatje compleet te maken heb ik wat kastanjes uit de tuin in een vaas gedaan en hier een soort pluim ingezet die ik bij Loods 5 gevonden heb.

DIY: Herfst in huis

In deze vaas zet ik vaak bloemen uit de tuin, maar nu staan er takjes in met mooie rode besjes en blaadjes. Dat is maar twee tellen werk, maar het ziet er toch leuk uit.

DIY: Herfst in huis

Ik heb mijn pompoenen trouwens een kwartiertje laten weken in water met wat bleek. Dit schijnt ervoor te zorgen dat ze langer goed blijven, dus ik hoop dat dat klopt!

Hebben jullie de herfst al in huis gehaald?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do5 reacties op “DIY: Herfst in huis”
  Annabel

  October 23, 2015

  Hoi Margot,
  Leuke DIY’s om je huis wat herfstiger mee te maken! Ik ben zelf nog een beetje zoekende waar ik herfst in mijn huis kan laten doorschemeren, omdat ik net verhuisd ben. Maar komt ook vast wel goed!
  Liefs XXX  October 23, 2015

  Wat een leuke DIYs! Ze zien er allemaal zo ontzettend schattig en herfstachtig uit  October 23, 2015

  Wat een leuke DIYs!


  Froukje

  October 27, 2015

  Van pompoenen word ik elk jaar weer blij. Vooral van de oranje exemplaren. Ben benieuwd of de behandeling met bleek werkt.  November 7, 2015

  Die pluim staat erg leuk! Zo krijg je helemaal weer zin in de herfst.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie