DIY: Hexagon art - My Simply Special
26/11/2018

DIY: Hexagon art

De witte wand achter de tv vond ik veel te kaal, dus uiteindelijk besloten we twee planken op te hangen. Heel erg leuk, maar wat zet je er op? Ik wilde er in elk geval wat kaarsen neerzetten, want daar kan Liam er niet bij. Een plant was ook een logische optie en iets van een lijst. Het volgende dilemma was natuurlijk wat er in die lijst moest komen. Nu had ik al een vaas omgetoverd in een leuke kaarsenhouder met behulp van koperfolie, dus het leek me leuk om dat folie weer terug te laten komen. Ik ging aan de slag met wat papier, verf en mijn hexagon pons en dit is het resultaat! Benieuwd hoe je ook zoiets kan maken? Ik leg het uit!

DIY: Hexagon art

Wat heb je nodig?

 • een lijst (ik kocht deze)
 • een stuk karton dat netjes in de lijst past
 • twee extra stukken karton (ongeveer het formaat van een A4)
 • verf in een kleur naar keuze (ik mengde blauw met wat grijs om de kleur wat donkerder te maken en minder effen)
 • bladkoper (ik bestelde een tijd geleden hier een setje van 100 velletjes voor iets van €2,50)
 • transparante lijm (ik gebruikte lijm van Bison)
 • een Fiskars hexagon pons, X-Large (ik kocht ‘m ooit bij Patch & Stich)

Dit zijn de materialen die ik gebruikt heb, maar natuurlijk kan je je eigen variatie bedenken. Andere kleuren verf, bladzilver in plaats van bladkoper of een andere vorm pons. Over die pons gesproken, die heb je natuurlijk niet per se nodig. Je kan ook een vorm naar keuze uit een stuk karton knippen, die als sjabloon gebruiken en dan vervolgens gewoon lekker knippen. Maar goed, ik zal vanaf het begin uit leggen hoe ik mijn ‘hexagon art’ maakte.

DIY: Hexagon art

Aan de slag!

 • Verf een van de extra stukken papier. Dit hoeft niet heel netjes en het mooiste resultaat krijg je als je twee kleuren verf een beetje mengt.

DIY: Hexagon art

 • Laat de verf drogen en maak daarna met behulp van de pons allemaal zeshoekjes. (Of gebruik een sjabloon, teken de vorm op de verf en knip die vervolgens uit.) Op deze foto zie je ook dat mijn zeshoekjes niet egaal blauw zijn. (Ik had er 16.)

DIY: Hexagon art

 • Nu gaan we met het bladkoper aan de slag. Smeer wat lijm op een stukje van het andere stuk extra papier. Dit kan je doen met een kwast of een sponskwast.
 • Leg stukjes bladkoper op de natte lijm en druk dit heel zachtjes aan. Het hoeft niet heel erg netjes.
 • Beplak zo stukje voor stukje je papier en gebruik een zacht kwastje om losse stukjes bladkoper voorzichtig weg te vegen.
 • Laat de lijm goed drogen en maak dan weer zeshoekjes. (Ik had er 15.)

DIY: Hexagon art

 • Pak het grote stuk karton en leg daar alle zeshoekjes op. Schuif en verplaats alles net zo lang tot je een mooi patroon hebt.
 • Ben je tevreden? Lijm ze dan allemaal vast en laat goed drogen.

DIY: Hexagon art

En dan is dit het resultaat!

DIY: Hexagon art

Kijk, hier zie je heel goed dat alles een beetje ‘slordig’ gedaan is. Normaal gesproken hou ik van netjes, maar in dit geval maakt het rommelige het resultaat speelser.

DIY: Hexagon art

Hier kan je het geheel zien. Ik heb voor koper gekozen omdat het wat warmte toevoegt aan deze hoek en blauw om de kleur van onze muur terug te laten komen. (Voor wie hier nieuw is: de andere kant van de kamer is helemaal donkerblauw geschilderd.) Oh, en in deze post kan je lezen hoe ik twee vaasjes beplakt heb met bladkoper en diezelfde techniek heb ik toegepast op de vaas waar de grote, blauwe kaars in staat.

DIY: Hexagon art

Wat vinden jullie van het resultaat?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do1 reactie op “DIY: Hexagon art”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie