DIY: Huisjes met betonlook - My Simply Special
20/11/2015

DIY: Huisjes met betonlook

Kleine huisjes die je als decoratie neer kan zetten zijn al een tijdje helemaal in. Ik schreef er zelfs al eens een post over en nog steeds kom je ze regelmatig tegen. Tsjah, ze zijn ook gewoon leuk! Zelf heb ik er inmiddels verschillende in huis en pas heb ik mijn collectie verder aangevuld met vijf zelfgemaakte kleine huisjes met betonlook. Cute!

DIY: Huisjes met betonlook

Ik kam op het idee om zelf huisjes te maken toen ik deze klei met ‘stone look’ tegenkwam bij de Action. Ik weet niet meer wat ik ervoor betaald heb, maar het was uiteraard niet veel. In elk geval is deze klei het enige dat je nodig hebt voor deze DIY. Oh, een scherp mes en een stukje schuurpapier zijn ook handig.

DIY: Huisjes met betonlook

Ik hou van DIY’s die lekker simpel zijn, en deze valt perfect in die categorie. Om de huisjes te maken haal je namelijk de klei uit de verpakking en met een mes kan je dan meteen huisjes uit de plak klei snijden. Nee, je hoeft niet eerst te kneden want de klei is nu juist mooi recht. 

DIY: Huisjes met betonlook

Snij huisjes in verschillende formaten en met steeds andere verhoudingen. Voeg eventueel ‘deuren’ of schoorstenen toe. Ben je tevreden? Laat de huisjes dan een paar dagen drogen en draai ze af en toe om zodat alle kanten goed droog worden.

DIY: Huisjes met betonlook

Nu kan je de huisjes zo laten, maar om nog iets meer een betonlook te creëren kan je de huisjes een beetje opschuren met wat schuurpapier. 

DIY: Huisjes met betonlook

Klaar! Zijn ze niet schattig? Ik vind ze in elk geval erg leuk geworden en ik ben al aan het bedenken wat ik nog meer met deze klei kan maken!

DIY: Huisjes met betonlook

Hebben jullie al dit soort huisjes met betonlook in huis?

P.S. Doen jullie al mee met de winactie? Je kan een tegoedbon t.w.v. €100,- winnen waarmee je zelf interieurspullen uit kan zoeken!Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do
Tags:6 reacties op “DIY: Huisjes met betonlook”

  November 20, 2015

  Wat een leuk idee! Ze zijn erg mooi geworden!
  Liefs  November 20, 2015

  Ah wat een onwijs leuk idee! Ik ga ook die klei halen. Ik krijg er gelijk inspiratie van
  Liefs,
  Eva  November 20, 2015

  Leuk gedaan Margot,

  Ik gebruik t graag voor labels en hangers

  x  November 20, 2015

  Ah wat zijn ze leuk geworden, super cute!  February 3, 2016

  Ik wilde dit (huisjes maken) gaan proberen met cement, maar volgens mij is jouw manier veel handiger!


  MySimplySpecial
  February 3rd, 2016


  Oh leuk, dat wil ik ook nog eens proberen! Maar inderdaad, ik denk dat deze manier makkelijker is.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie