DIY: Huisjes voor je luchtplantjes - My Simply Special
08/04/2016

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Luchtplantjes (of Tillandsia’s zoals ze eigenlijk heten) blijven grappige dingen. Ik heb er al een hele tijd een stuk of vijf in huis en ondanks dat ik ze niet zo goed verzorg (oeps!) leven ze nog steeds. Ze hebben heel lang voor een raam gehangen in mijn ‘hangende tuintje‘, maar pas vond ik het ineens tijd voor iets anders. Ik had namelijk nog schattige betonnen huisjes die ik zelf gemaakt heb en die konden prima dienst doen als een soort houdertjes voor mijn plantjes. Cute toch?

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Voor het maken van deze DIY heb je het volgende nodig:

 • betonnen huisjes (hier leg ik uit hoe je ze heel makkelijk zelf kan maken)
 • luchtplantjes (Intratuin)
 • ijzerdraad
 • tangetjes voor het knippen en buigen van ijzerdraad
 • lijmpistool

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Begin met het maken van de houdertjes van je plantjes. Knip hiervoor stukjes ijzerdraad af en vorm aan de bovenkant van de draadjes steeds een cirkel. Pas de vorm en grootte van die cirkel aan aan je plantjes. De een zal een grotere houder nodig hebben dan de ander en soms helpt het om de cirkel schuin te plaatsen in plaats van horizontaal.

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Lijm de de houders met behulp van een lijmpistool tegen de achterkant van de huisjes en laat de lijm goed drogen.

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Klaar! Simpel toch?

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Ik heb mijn plantjes inmiddels verspreid door het huis. Zo staat er bijvoorbeeld één in de keuken…

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

…en deze twee staan in de woonkamer.

DIY: Huisjes voor je luchtplantjes

Hebben jullie al luchtplantjes in huis?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do5 reacties op “DIY: Huisjes voor je luchtplantjes”

  April 8, 2016

  Wat een superleuk idee, het ziet er heel erg mooi uit!
  Liefs  April 8, 2016

  Oh, wat ontzettend schattig! Ik heb deze plantjes nog nergens te koop gezien, maar vind het er zo schattig uit zien! Zo kun je overal een beetje groen neerzetten. Leuk!


  Froukje

  April 9, 2016

  Wat ziet dat er leuk uit!  April 10, 2016

  Heel tof idee! Ik zie luchtplantjes vaak in hangers maar op deze manier vind ik ze nog veel leuker!


  Lena

  April 24, 2016

  Ik heb ze op facebook gezien bij http://www.facebook.com/seastarliving


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie