DIY: Kerstboom van takken - My Simply Special
18/12/2015

DIY: Kerstboom van takken

Natuurlijk kan je een echte kerstboom in huis halen (dat ruikt zo lekker!), maar je kan ook eens voor een alternatief gaan. Op Pinterest en in winkels als de Xenos en bij Bol.com kom je genoeg exemplaren tegen, maar je kan er natuurlijk ook zelf één maken. Dat is precies wat ik gedaan heb! En nee, zo moeilijk is dat niet!

DIY: Kerstboom van takken

Kijk, hier zie je een deel van de ‘boom’ die ik gemaakt heb. Het is een exemplaar van takken en hij is bijna helemaal gedecoreerd met DIY-decoraties. Ik zal uitleggen wat ik gedaan heb.

DIY: Kerstboom van takken

Wat heb je nodig? Nou voor de boom zelf heb je alleen wat takken en touw nodig. Zelf gebruikte ik witte decoratietakken van de IKEA, maar je kan ook takken uit de tuin gebruiken.

DIY: Kerstboom van takken

Het maken van de boom is niet moeilijk. leg eerst je takken op de vloer of een grote tafel en bind de uiteindes met twee stukken touw aan elkaar vast.

DIY: Kerstboom van takken

Schuif het touw vervolgens per tak steeds verder naar binnen tot je de vorm van een kerstboom krijgt. Knip dan de takken op maat.

DIY: Kerstboom van takken

Nu is het tijd voor de decoratie! Ik maakte met wat touw en houten kralen 6 simpele hangers.

DIY: Kerstboom van takken

Dit deed ik door lusjes te maken van stukjes touw en daar een knoop in te leggen. Vervolgens was het een kwestie van kralen rijgen en om ze op te hangen haal je het deel met de kralen door de lus heen.

DIY: Kerstboom van takken

Om mijn kerstboom te decoreren heb ik eerst een snoer met kleine lichtjes rond de takken gewikkeld. Vervolgens heb ik mijn zelfgemaakte hangers toegevoegd. Ik vond het geheel toen nog wat kaal, dus ik heb een slinger met vilten sterren toegevoegd. Die heb ik vorig jaar zelf gemaakt en uiteraard staat de DIY online. Om de boom helemaal af te maken heb ik een mooie strik als piek toegevoegd.

DIY: Kerstboom van takken

Leuk toch? Ik ben er in elk geval erg blij mee en hij hangt samen met mijn houten sneeuwvlokken (DIY) voor het raam in de woonkamer. Wil je trouwens nog meer inspiratie voor originele kerstbomen en andere kerst projectjes? Neem dan een kijkje in de kerstgids van Westwing.

DIY: Kerstboom van takken

Hebben jullie een kerstboom in huis?

DisclaimerCategorieën: DIY, Interieur, Living, To Do2 reacties op “DIY: Kerstboom van takken”

    December 18, 2015

    Ziet er onwijs leuk uit zeg liefs en een goed weekend!


    Lydia

    December 20, 2015

    Superleuk zo! Ziet er gezellig uit.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie