DIY: Leuke bloempotjes - My Simply Special
09/10/2015

DIY: Leuke bloempotjes

Jullie kennen ze vast wel, die basic terracotta-kleurige bloempotjes. Ze zijn heel simpel en vrij goedkoop, maar tegenwoordig wel helemaal in. Ik vind de kleine varianten zelf al erg schattig, maar het leek me leuk om eens te kijken of ik ze nog schattiger kon maken.

DIY: Leuke bloempotjes

Ik heb geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken en zo ontdekt wat het beste werkt. Dit heb je nodig:

 • Plantjes naar keuze (ik ging voor schattige mini-plantjes)
 • Potjes in een bijpassende maat
 • Etiketstickers (ronde zijn leuk, maar grote rechthoekige kan je zelf in vorm knippen)
 • Acrylverf in een kleur naar keuze

DIY: Leuke bloempotjes

Oké, tijd om aan de slag te gaan. Bedenk eerst hoe je wil dat je potjes eruit gaan zien. Ik koos bijvoorbeeld voor een zigzag-patroon. Heb je wat ideeën? Dan is het tijd om de patronen af te plakken, en tijdens mijn experimenten ontdekte ik dat je met etiketstickers het strakste resultaat krijgt. Knip de stickers in de juiste vorm en plak ze echt strak en compleet zonder ribbeltjes op je potjes.

DIY: Leuke bloempotjes

Zitten de stickers goed vast? Dan pak je de pot verf erbij en beschilder je de potjes. (Ik heb ook spuitverf geprobeerd, maar dat pakt minder goed.) Als je dit niet al te dun doet ben je met één laag al klaar. Laat de verf een paar uur dragen en verwijder daarna voorzichtig de stickers. Dat vind ik het leukst om te doen!

DIY: Leuke bloempotjes

Simpel toch? En ik vind het resultaat echt heel erg schattig! Oh en de voorste is mijn favoriet. (Tsjah, dis is ook het best gelukt.)

DIY: Leuke bloempotjes

Welke vinden jullie het leukst?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do6 reacties op “DIY: Leuke bloempotjes”

  October 9, 2015

  Aaaah dat ziet er echt onwijs mooi en vrolijk uit! Super leuk en origineel!  October 9, 2015

  Wat zien ze er schattig uit zeg!  October 9, 2015

  Die zijn té leuk! Zo lekker simpel ook. Ik krijg helemaal zin om mooie plantjes te kopen en deze bloempotjes te maken. Zullen vast erg mooi staan in mijn appartementje!  October 9, 2015

  Het ziet er zó leuk uit! Echt een originele DIY die er heel mooi uit ziet!  October 9, 2015

  Wat een ontzettend leuk idee ! Ziet er heel leuk uit!  October 10, 2015

  Wat een tof idee zeg, dit ga ik onthouden!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie