DIY: Leuke paasdecoraties - My Simply Special
11/03/2016

DIY: Leuke paasdecoraties

Als ik aan pasen denk herinner ik me dat mijn moeder altijd paastakken in huis haalde en die versierde met vrolijk gekleurde houten eitjes. Die hingen volgens mij aan lintjes en kon je zo om de takken schuiven. Oh, en ze had ook van die schattige kleine gele kuikentjes! Zelf vergeet ik vaak dat ik best paasdecoraties in huis kan halen, maar dit jaar is het toch gelukt om twee ideetjes uit te werken en voor jullie te fotograferen. Ik heb het rustig gehouden, maar word toch wel erg blij van het eindresultaat.

Paastakken

DIY: Leuke paasdecoraties

Op dit moment heb ik een struik in de tuin met van die leuke kronkelige takken. Nee, tuinieren is niet zo mijn ding dus ik weet niet hoe die plant heet, maar de takken staan in elk geval erg leuk binnen. Ik besloot er dus een paar af te knippen en zelf hangertjes te maken om ze te decoreren.

DIY: Leuke paasdecoraties

Voor deze eerste DIY heb je het volgende nodig:

 • een grote vaas of pot
 • een paar mooie (paas)takken
 • 10 houten kraaltjes (wit en houtskleur)
 • 10 stukjes touw van een cm of 20 (wit en naturel)
 • 30 à 40 veertjes (Xenos)
 • transparante lijm

Ik heb gewerkt met wat ik in huis had en ben blij met de neutrale kleuren, maar je kan natuurlijk lekker variëren met dit idee. Gebruik bijvoorbeeld gekleurde kralen of experimenteer met gekleurde veren. Het is maar net wat je leuk vindt!

DIY: Leuke paasdecoraties

Het maken van de hangers is eigenlijk heel simpel, maar de lijm kan wel voor een kliederboel zorgen:

 • Doe wat lijm op een velletje oud papier. (Je hebt best veel nodig!)
 • Vouw een touwtje dubbel en doop de uiteindes in de lijm.
 • Steek de uiteindes van de touwtjes nu in een kraal tot ongeveer halverwege.
 • Pak nu een veertje, doop het steeltje in de lijm en steek ‘m in de andere kant van de kraal.
 • Voeg zo nog twee à drie veertjes toe en laat de lijm drogen.
 • Herhaal deze stappen voor de andere kralen.

DIY: Leuke paasdecoraties

Terwijl je hangers drogen kan je de takken in een mooie vaas of pot zetten. Daarna schuif je de hangers zo om de takken. Leuk toch?

Bloembollen

DIY: Leuke paasdecoraties

Ik ben gek op bloembollen en krijg er meteen een lentegevoel van. Nu kan je natuurlijk kant-en-klare potjes, schalen en vazen kopen met bollen, maar ik vind het wel zo leuk om dat zelf te doen. 

DIY: Leuke paasdecoraties

Wil je ook aan de slag? Dit heb je nodig:

 • een leuke vaas, pot of schaal
 • bollen naar keuze (ik koos voor tulpen)
 • potgrond
 • een bodembedekker (mos of iets dergelijks, ik koos voor dit grijze spul van de Xenos)
 • eitjes (Action)

DIY: Leuke paasdecoraties

Nu is het tijd om de handen vies te maken:

 • Haal de bollen uit de plastic pot en zet ze in je vaas(/pot/schaal).
 • Vul de ruimte rond de bollen met potgrond.
 • Trek het (nep)mos een beetje uit elkaar en bedek er de aarde mee.
 • Leg nu hier en daar een eitje neer en geef de bollen wat water.

DIY: Leuke paasdecoraties

Hebben jullie al paasdecoraties in huis?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do3 reacties op “DIY: Leuke paasdecoraties”

  March 11, 2016

  Wat leuk met die veertjes! Ik heb kant en klare versiering gekocht dit jaar, wel in een zwart/wit tint trouwens, super leuk dat er tegenwoordig niet alleen gekleurde versiering te krijgen is. Van het weekend de takken nog, en dan in een mooie vaas op tafel  March 11, 2016

  Leuk gedaan Margot!
  Ik heb hier een groten glazen voorraadpot staan met een vogelnestje, mos en eitjes super leuk staat dat
  xx


  MySimplySpecial
  March 14th, 2016


  Dat klinkt ook erg leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie