DIY: Mason jar kaarsen - My Simply Special
25/03/2016

DIY: Mason jar kaarsen

Mason jars, je komt ze tegenwoordig overal tegen en ik blijf ze leuk vinden. Ik heb heel lang de verleiding weten te weerstaan, maar een tijde terug belandden er bij de Hema toch twee exemplaren in mijn mandje. Hihi oeps! Maar wat ga ik ermee doen? Je kan in principe alle kanten op met die leuke potten, maar ik wilde beginnen met een leuke DIY die de pot niet permanent zou veranderen (zoals verven). Ik besloot iets met kaarsen te gaan doen en uiteindelijk heb ik twee leuke varianten gemaakt die ik in deze post aan jullie ga laten zien.

DIY: Mason jar kaarsen

Voor deze DIY heb ik de volgende materialen gebruikt:

 • 2 mason jars (Hema)
 • 2 kaarsjes (Xenos)
 • 2 soorten decoratiezand (Action, Xenos)
 • touw (ik weet niet meer waar ik deze variant gekocht heb)
 • 2 S-haken (optioneel)

DIY: Mason jar kaarsen

Voor beide varianten zijn de eerste stappen hetzelfde. Je begint namelijk met het decoratiezand. Je kan gewoon één variant gebruiken, maar ik vond het leuk om twee soorten te mixen. Giet een beetje in beide potten tot er een paar centimeter zand in staat.

DIY: Mason jar kaarsen

Zet nu je kaarsen in het zand en duw ze een beetje naar beneden. Mijn kaarsen waren iets te lang dus ik heb er voorzichtig een stuk afgesneden met een scherp mes. Niet ideaal, maar het werkte wel.

DIY: Mason jar kaarsen

Nu gaan we met het touw aan de slag voor de eerste variant. Ik heb per pot twee stukken touw van ongeveer drie meter gebruikt. Wikkel het midden van het eerste touwtje een keer of drie om de pot en maak een goede knoop. Doe nu hetzelfde met het andere touwtje en zorg dat de knoop aan de andere kant van de opening uitkomt.

DIY: Mason jar kaarsen

Knoop nu de uiteindes van de touwtjes aan elkaar en hang ze op een leuke plek op. Ik heb ze met behulp van S-haken aan de gordijnroede in de woonkamer gehangen.

DIY: Mason jar kaarsen

Voor de tweede variant heb je per pot twee korte stukjes touw nodig. Wikkel de twee touwtjes samen een keer of twee om de pot en maak er een mooie strik in.

DIY: Mason jar kaarsen

Ziet dat er niet gezellig uit? Ik ben er in elk geval wel happy mee, al ben ik ook al aan het bedenken wat ik nog meer met deze mason jars kan doen.

Hebben jullie al mason jars in huis? En waar gebruiken jullie ze voor?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do4 reacties op “DIY: Mason jar kaarsen”

  March 25, 2016

  Aaah gaaf, tof kleurtje ook. Hier zit er granola en zelgmaakte theezakjes in

  Xx  March 26, 2016

  Heel leuk om te zien!  March 27, 2016

  Wat een super leuk idee! Weer eens wat anders  April 1, 2016

  Super leuk gedaan! Ik ben gek op mason jars en DIY’s mét mason jars haha!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie