DIY: Minituintjes voor in huis - My Simply Special
12/03/2015

DIY: Minituintjes voor in huis

Waarom zijn de meeste kleine dingen toch zo schattig? Ik was al fan van kleine vetplantjes, maar er zijn heel veel miniplantjes die ontzettend leuk zijn. Natuurlijk kan je ze in allemaal leuke potjes zetten en op die manier groen in huis halen, maar je kan er ook complete tuintjes mee maken voor binnen. Is dat ingewikkeld? Zeker niet, kijk maar mee!

DIY: Minituintjes voor in huis

DIY: Minituintjes voor in huis

Ik heb zelf al eens twee accubakken gevuld met verschillende laagjes en een aantal kleine vetplantjes (foto), maar toen ik door Intratuin werd uitgenodigd voor een workshop ‘Creatief met groen’ zag ik dat helemaal zitten. Ik vind het fijn om planten in huis te hebben, ook al heb ik helemaal geen groene vingers. En toen ik nog in Delft woonde was ik regelmatig bij de Intratuin te vinden voor planten, decoratie en interieurinspiratie. Een prima match dus.

DIY: Minituintjes voor in huis

Tijdens de workshop konden we wat verschillende voorbeelden bekijken en daarna zelf 2 verschillende tuintjes maken. Ik zou zelf niet zo snel een tuintje maken in een lantaarn, dus ik besloot dat juist eens te doen. Ook maakte ik een versie in een mooie hoge vaas. Voor beide tuintjes koos ik voor heel ander soort plantjes, wat dus ook twee echt verschillende tuintjes opleverde.

DIY: Minituintjes voor in huis

DIY: Minituintjes voor in huis

Goed, wat heb je nodig?

 • Iets om je tuintje in te maken. Denk aan een vaas, schaal, lantaarn of dienblad in een materiaal dat je mooi vindt.
 • Plantjes naar keuze.
 • Potgrond (en eventueel een schepje en handschoenen).
 • Zand, stenen, schelpen, mos, takjes en andere materialen naar keuze.

DIY: Minituintjes voor in huis

Laten we beginnen!

 • Leg als dat nodig is eerst een laagje plastic op de bodem van je tuintje.
 • Wil je alleen aarde in je tuintje? Doe dit er dan in. Wil je spelen met laagjes? Voeg die dan één voor één toe. Ja kan mooie rechte lagen maken, maar het is ook leuk om ze een beetje schuin te laten lopen voor een speelser effect.
 • Maak kuiltjes in de aarde en zit hier je plantjes in. Scheur eventueel eerst een stuk van de wortels af als ze wat aan de grote kant zijn.
 • Voeg waar nodig nog wat aarde toe .
 • Decoreer nu je tuintje met steentjes, stukken hout, touw en wat je nog meer kan bedenken.
 • En vergeet je plantjes natuurlijk geen water te geven!

DIY: Minituintjes voor in huis

DIY: Minituintjes voor in huis

In deze lantaarn plaatste ik plantjes met gekleurde blaadjes in wat aarde. Omdat het deurtje nog open moet kunnen kan je hier niet heel veel laagjes in maken. Met wat kiezels maakte ik het tuintje af. Simpel, maar het staat erg leuk in de hal.

DIY: Minituintjes voor in huis

Dit tweede tuintje is juist een wat stoerdere versie geworden met zand, zwarte kiezels, vetplantjes en een stukje hout. Hij is vrij donker, wat ik zelf leuk vind, maar als je daar niet van houdt kan je ook voor lichtere stenen kiezen.

DIY: Minituintjes voor in huis

Je kan dus echt alle kanten op met deze minituintjes en ze helemaal naar jouw smaak samenstellen. Zelf wil ik nog een keer een lage variant maken voor op de salontafel of een mooie lichte voor in mijn werkkamer. De materialen zijn gelukkig ook niet zo duur, want dit soort grote vazen vind je bij de Intratuin al voor een paar euro. En het voordeel van die kleine plantjes? Die zijn ook niet duur. 

Ja ik vind het leuk en heb helemaal zin om meer tuintjes te gaan maken! Hoe zou jouw tuintje eruitzien?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do11 reacties op “DIY: Minituintjes voor in huis”

  March 12, 2015

  Wat een leuke inspiratie zeg! Leuk om te zien hoe je dit hebt gedaan.  March 12, 2015

  Dit is echt een super leuk idee! xx  March 12, 2015

  Leuk! Dit zie je inderdaad steeds meer nu.  March 12, 2015

  ziet er heel schattig en leuk uit!  March 12, 2015

  Hele leuke inspiratie post! Ik hou wel van wat groen in huis!  March 12, 2015

  Ze zijn echt mooi geworden! Ik mankeer nog wat groen in huis dus dit is echt een idee!  March 13, 2015

  Heel erg schattig!  March 13, 2015

  ah dit is zooo leuk! Als ik op mijzelf zou wonen dan had ik mijn hele woonkamer hiermee gevuld, maar in mijn slaapkamer is te weinig licht om plantjes neer te zetten.  March 15, 2015

  wat een geweldig idee! ik had bij intratuin al een paar keer die cactussen zien staan maar wist waar ik die in huis neer moest zetten. Maar met gekleurd zand in zo een glas is geweldig, ik ga dit onthouden en snel zelf ook maken!  March 21, 2015

  Dit is echt leuk! Ik zou zo’n pot kiezen zoals jouw laatste, ik zou eigenlijk veel hetzelfde doen als jouw laatste, maar dan inderdaad met wat meer kleur!  March 27, 2015

  Ik vind de tweede enorm leuk (en ook het voorbeeld met al die felle kleurtjes!)


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie