DIY: Mobiel voor je baby - My Simply Special
22/09/2017

DIY: Mobiel voor je baby

Er zijn zoveel leuke babyspullen te koop, maar ik vind het heerlijk om ook wat dingen zelf te maken. Zo besloot ik al snel dat ik zelf een mobiel wilde creëren voor boven het ledikantje. Ik bestelde een houder en toen ik aan de slag wilde gaan, ontdekte ik dat de standaard houders daar helemaal niet oppassen door de brede rand. Oeps! Ach, gelukkig past hij wel op de box en daar kan je natuurlijk ook een mobiel boven hangen. In deze post ga ik in elk geval uitleggen hoe je zelf ook zo’n mobiel kan maken.

DIY: Mobiel voor je baby

Wat heb je nodig?

Het leuke van een mobiel is dat je er alle kanten mee op kan. Je kan de vormen en kleuren helemaal aanpassen aan jouw smaak en het geslacht van je kindje. Ik heb in elk geval het volgende gebruikt:

 • een mobiel houder (ik bestelde deze)
 • 4 lapjes vilt in verschillende kleuren
 • garen in dezelfde kleuren als het vilt
 • vulling (uit een oud kussen)
 • twee vilten bolletjes
 • transparant draad

DIY: Mobiel voor je baby

Aan de slag!

 • Ik begon met het kiezen van mijn figuurtjes en besloot 1 maan, 3 sterren en 3 wolkjes te maken. Op papier tekende ik de vormen en die knipte ik ook meteen uit. (Voor jullie idee, mijn sterren zijn zo’n 6 cm hoog.)

DIY: Mobiel voor je baby

 • Nu is het tijd om het vilt erbij te pakken. Ik vouwde een lapje dubbel en spelde een van de papieren sjabloontjes hierop.
 • Met de naaimachine stikte ik voorzichtig om de vorm heen (met draad in de juiste kleur).
 • Ik maakte de vorm niet helemaal dicht, maar zorgde ervoor dat er een opening overbleef.

DIY: Mobiel voor je baby

 • Door die opening duwde ik vervolgens de vulling en daarna stikte ik het gat dicht met de naaimachine.
 • Vervolgens kon ik de draadjes netjes wegwerken en de vorm (een paar mm naast het stiksel) uitknippen.
 • Deze stappen herhaalde ik voor alle vormpjes.

DIY: Mobiel voor je baby

 • Toen ik alle vormpjes af had, ben ik gaan kijken hoe ik ze precies op wilde hangen en hoe ik ze wilde verdelen over de 5 ophangpunten.

DIY: Mobiel voor je baby

 • Per ophangpunt pakte ik een stuk visdraad en dat vouwde ik dubbel. De lus stak ik door het oogje en hier haalde ik de uiteinden weer doorheen.
 • Met behulp van een naald reeg ik de twee uiteindes van het draad door de vormpjes en de viltballetjes.
 • In het uiteinde legde ik een knoopje en het restant knipte ik af.

DIY: Mobiel voor je baby

DIY: Mobiel voor je baby

Het resultaat

Is deze mobiel niet schattig? Ik ben er in elk geval heel blij mee. Stiekem vind ik het jammer dat hij niet op het ledikantje past, maar wie weet kan ik nog een geschikte houder vinden voor die bredere rand. Dan maak ik gewoon nog een andere variant!

DIY: Mobiel voor je baby

Veel plezier met deze DIY! Vergeten jullie me niet te taggen (@mysimplyspecial) als je ook een mobiel gemaakt hebt? Ik vind het erg leuk om jullie creaties te zien!Categorieën: Baby, DIY, Kids, To Do2 reacties op “DIY: Mobiel voor je baby”
  maris

  April 28, 2018

  Super leuk! ga nu ook met dit projectje beginnen.
  Heb jij wolvilt gebruikt of synthetisch?


  MySimplySpecial
  April 30th, 2018


  Oeh, goede vraag. Ik heb eigenlijk geen idee. Het zijn kleien lapjes die ik een stoffenwinkel kocht.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie