DIY: Onderzetters van kurk - My Simply Special
09/09/2016

DIY: Onderzetters van kurk

Sinds ik een tijd terug een post schreef over kurk heb ik het idee gehad om er zelf een leuke DIY mee te maken. In het begin wist ik nog niet wat, maar pas had ik ineens een idee. Ik heb namelijk wel wat onderzetters voor pannen in huis, maar eigenlijk vind ik dat maar saaie dingen om op tafel te leggen als er gasten komen eten. Waarom zou ik zelf niet leukere kunnen maken?

DIY: Onderzetters van kurk

Wat heb je nodig?

Stiekem speel ik wel een beetje vals, want voor deze DIY gebruik ik gewoon placemats van kurk als basis:

 • 4 placemats (ik gebruikte dit setje van Ikea)
 • lijm (ik koos voor de transparante lijm van Bison)
 • printer
 • stift
 • scherp mesje
 • snijmatje of snijplank
 • verf naar keuze
 • washi- of schilderstape
 • kwast

DIY: Onderzetters van kurk

Zo maak je je eigen onderzetters van kurk

De placemats zijn vrij dun, dus lijm je ze per twee aan elkaar. Terwijl de lijm droogt kan je bedenken welke vorm je onderzetters moeten krijgen. Ik heb iets met zeshoeken de laatste tijd, dus deze onderzetters moesten natuurlijk ook die vorm krijgen. Zoek een plaatje van de gewenste vorm en print deze uit in het formaat dat je wil hebben. Ik heb mijn zeshoek zo groot mogelijk op een A4tje geprint. Knip de vorm uit en leg ‘m op je placemats. Je kan nu met een stift de vorm overtrekken op de placemats, maar ik heb alleen stipjes gezet bij de hoeken. 

DIY: Onderzetters van kurk

Vervolgens heb ik steeds een liniaal van punt naar punt gelegd en daar ben ik met een scherp mesje langsgegaan. (Leg er wel een snijmatje of snijplank onder!) Zo krijg je mooie rechte lijnen, zonder restjes stift te zien.

DIY: Onderzetters van kurk

Nu begint het leuke gedeelte! Plak met tape een deel van je onderzetters af en schilder dat in leuke kleurtjes. Even laten drogen en klaar ben je!

DIY: Onderzetters van kurk

Ziet dit er niet vrolijk uit? En je kan zelfs een hele grote en langwerpige onderzetter maken speciaal voor ovenschalen!

Welke kleur zouden jullie deze onderzetters van kurk geven?Categorieën: DIY, To Do
Tags:1 reactie op “DIY: Onderzetters van kurk”
  Henrieke

  September 9, 2016

  Leuk! Ik heb mijn ronde kurkonderzetters van Ikea geschilderd. Ben ik ook nog steeds blij mee.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie