DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe - My Simply Special
31/07/2020

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

De laatste maanden maakte ik zelf al een groot deel van Zoey’s zomerkleren en ik heb de smaak helemaal te pakken. Ik heb nog meerdere ideeën voor leuke zomeritems, maar eigenlijk heeft ze voor nu wel genoeg. Het leek me daarom handiger om vast op m’n gemakje met Zoey’s herfstgarderobe te beginnen. Mijn handen jeuken om niet een enorme lading stoffen te bestellen, maar ik heb ook al het een en ander in de kast liggen. Het leek me daarom handig om eens uit te tekenen wat ik daar precies mee wil maken. In deze post deel ik mijn plannen!

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Het gratis patroon Ester & Ebbe van Threads by Caroline heb ik al meerdere keren gebruikt voor kleren voor zowel Zoey als Liam. Het is een fijne basis die je zelf vervolgens makkelijk aan kan passen om allerlei leuke variaties te maken (zoals dit jurkje). Ik ga ‘m er de komende tijd er dus ook weer vaak bijpakken. Allereerst om een lange top te maken in een basic, roze tricot. Het shirtje krijgt ruffles op de schouders en ik wil de onderkant in elk geval een beetje rond maken en de achterkant misschien ook wat verlengen.

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Deze ‘Double Gauze Foil‘ bestelde ik met het idee om er een jumpsuit mee te maken. Dat plan ga ik volgende zomer weer oppakken, maar voor nu wil ik het gebruiken voor een blouse. Als basis wil ik het Ester & Ebbe patroon gebruiken en die ga ik flink aanpassen. Ik werk meestal met stretchstoffen, dus ik ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Van deze pointoille stof maakte ik al een zomershirtje en nu wil het gebruiken om het patroon van De Dromenfabriek te testen.

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

De laatste keer dat ik stoffen ging bestellen, kon ik het niet laten om deze gestreepte french terry in m’n mandje te stoppen. Ik had nog geen idee wat ik er mee wilde maken, maar ik ben gek op strepen en vind deze kleuren prachtig. Hij is dikker dan een normale tricot, dus nu lijkt het me een perfecte stof voor een warme sweater voor Zoey. Ik ga het Ester & Ebbe patroon wat verlengen en ik dacht er aan om boorstof toe te voegen bij de mouwen, maar dat weet ik nog niet zeker. (Leuk in combinatie met een roze broekje.)

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Deze donkerblauwe broderie tricot had ik besteld met een zomerjurkje in gedachten, maar daar kan ik best een warmere versie van maken. Mijn idee is om er een jurk/lange top van te maken met een strik aan de achterkant. Ik heb nog wat donkerblauwe tricot liggen die ik als voering wil gaan gebruiken. (Ook leuk in combinatie met een roze broekje.)

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Deze zwarte french terry is zo lekker zacht, ik zou er bijna een trui voor mezelf van maken. Maar nee, ik wil kijken of ik er een smal jurkje van kan maken met elastiek in de taille. (Leuk om te combineren met een rood of roze broekje.)

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Broekjes! Inmiddels weet ik dat ik (mijn DIY) leggings bij Zoey leuker vind staan dan de wat lossere broekjes. Ze heeft al verschillende kleuren in haar kast liggen en dat wil ik aanvullen met een lichtroze, een donkerroze en een rode variant. Ook de zwarte french terry wil ik hiervoor gebruiken. Dat wordt een lekker warm broekje dat leuk zal staan met bijvoorbeeld de lichtroze top of sweater die ik eerder in deze post heb laten zien.

DIY plannen voor Zoey's herfstgarderobe

Zo, dat lijkt me een aardig lijstje met projectjes! Zeker omdat ik ook nog een zomerjurkje voor mezelf wil naaien en pyjama’s voor zowel Zoey als Liam. Sommige dingen zijn wat simpeler om te maken en andere worden iets meer een uitdaging omdat ik zelf de patronen aan ga passen. Hopelijk gaat het allemaal lukken!

Staan er dingen in dit lijstje waar jullie graag een DIY van zouden willen zien?Categorieën: DIY, Kids, Peuter, To Do1 reactie op “DIY plannen voor Zoey’s herfstgarderobe”

    July 31, 2020

    Ik ben benieuwd naar de items. Je zult ze vast wel showen als ze gelukt zijn.
    Succes.

    Groetjes,
    Renske


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie