DIY: Sieradendoos voor op reis - My Simply Special
15/07/2016

DIY: Sieradendoos voor op reis

Weet je wat ik altijd zo irritant vind? Als kettinkjes in de knoop raken. Of nog erger, als er een paar met elkaar in één grote knoop vastzitten. Ze zijn natuurlijk wel weer los te peuteren, maar dat is altijd een irritant klusje en zeker op vakantie heb je wel iets beters te doen toch? (Oh wat heb ik zin in onze huwelijksreis!) Aangezien ik meestal wel wat sieraden mee wil nemen als ik op vakantie ga heb ik daar inmiddels iets op bedacht. Ik gebruik namelijk pillendoosjes als sieradendoos! Natuurlijk passen daar geen hele grote sieraden in, maar je kan alles makkelijk terugvinden en je kettinkjes raken veel minder snel in de knoop!

DIY: Sieradendoos voor op reis

Wat heb je nodig

De basis voor deze DIY is een pillendoosje. Ik gebruik zelf een grote variant die ik ooit eens via Ebay ofzo heb gekocht en een klein exemplaar van het Kruidvat. Zo kan ik kiezen welke ik gebruik en het aanpassen aan de bestemming en lengte van mijn vakantie. Maargoed, dit is wat je allemaal nodig hebt:

 • pillendoos naar keuze (het liefst met rechte vakjes)
 • dun vilt in een kleur naar keuze
 • scherpe schaar (ik gebruik een stofschaar van de Hema)
 • lijm die geschikt is voor textiel (ik gebruik een transparante lijm van Bison)

DIY: Sieradendoos voor op reis

Zo maak je je eigen sieradendoos

Op zich kan je de pillendoosjes zo al gebruiken om sieraden in te doen, maar je sieraden blijven natuurlijk mooier als ze in een wat zachter doosje liggen. Door de binnenkant van de vakjes te beplakken met stukjes vilt creëer je een zacht bedje voor je mooie sieraden. Knip stukjes vilt af in het formaat van de vakjes en plak deze vast in het doosje. 

DIY: Sieradendoos voor op reis

Kijk, hier heb ik de bodem, deksel en de verdelers beplakt met vilt. Ik zou de binnenranden ook nog kunnen beplakken, maar ik vind het zo wel goed.

DIY: Sieradendoos voor op reis

Je hebt trouwens niet altijd lijm nodig. Voor deze grote sieradendoos heb ik steeds alleen de bodem afgewerkt met vilt en hier is geen lijm aan te pas gekomen. Het vilt blijft van zichzelf netjes op z’n plek liggen.

DIY: Sieradendoos voor op reis

Ziet dat er niet lekker overzichtelijk en georganiseerd uit? Ik gebruik deze grote pillendoos al een tijdje als ik op reis ga en het neemt wel wat meer ruimte in dan een klein doosje of zakje waarin je al je sieraden bij elkaar doet, maar je kan alles makkelijker vinden en je hoeft geen kettingen uit de knoop te halen. Yes, meer tijd voor zon, zee en strand!

Hoe nemen jullie je sieraden mee op reis?Categorieën: DIY, To Do, Travel4 reacties op “DIY: Sieradendoos voor op reis”

  July 16, 2016

  Wat handig en slim!


  Froukje

  July 28, 2016

  Heel slim!


  Trudy

  October 14, 2016

  Weet je dat je kettinkjes nooit in de knoop kunnen raken, wanneer je de sluiting weer dicht doet na het dragen.


  MySimplySpecial
  October 14th, 2016


  Dat doe ik ook altijd, maar helaas raken ze dan nog steeds wel eens in de knoop helaas


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie