DIY: Snelle kerstster (met lichtjes) - My Simply Special
07/12/2018

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

Nadat ik deze kerstkrans had gemaakt, had ik wat metaaldraad over. Ik was in een creatieve bui en besloot eens te kijken of ik daarmee wat sterren kon maken. Dat bleek niet moeilijk en zeker in combinatie met lichtjes was het resultaat erg leuk. Uiteraard laat ik jullie zien hoe jullie ook een kerstster met (of zonder) lichtjes kunnen maken.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

De materialen

Voor mijn sterren gebruikte ik:

 • wikkeldraad (deze maar dan in het grijs)
 • een 2m lang snoer met 40 minilampjes (Big Bazar)
 • paar velletjes papier
 • tangetje om draad door te knippen

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

Zo maak je deze kerststerren

 • Print een lijntekening van een ster op een A4. Dit kan je doen door in Word bij de vormen te kijken of door een plaatje van internet te printen. Als je de hele ster nog net in z’n geheel op het vel papier krijgt, dan heb je het formaat van mijn kleinste ster. Door de ster groter en dus maar deels te printen, kan je (je raadt het al) grotere sterren maken.
 • Pak nu het wikkeldraad en buig dit in de vorm van een ster door je geprinte sjabloon te volgen. Ik ben per ster 4 keer rond gegaan en tussendoor wikkelde ik de draden af en toe om elkaar heen.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

 • Ben je na 4 rondes weer uitgekomen bij het beginpunt? Sla de draad dan een paar keer strak om je ster heen en knip ‘m af.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

 • Herhaal deze stappen voor al je sterren.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

 • Wikkel nu je snoer met lampjes om de ster. Ik heb dit alleen bij de grootste versie gedaan.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

Het resultaat

Met deze sterren kan je op een subtiele manier een beetje kerstsfeer toevoegen.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

Ik zette mijn twee kleinste sterren op het ‘pronkrek’.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

De ster met verlichting zette ik eerst hier neer…

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

…maar uiteindelijk hing ik ‘m aan de ladder. Hoe? Gewoon door de batterijen over de tree te hangen.

DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)

Simpel, snel, maar het resultaat is leuk! (En ze nemen nauwelijks ruimte in als je ze wil bewaren tot volgend jaar.)

Hebben jullie al eens zelf kerstdecoratie gemaakt?Categorieën: DIY, To Do3 reacties op “DIY: Snelle kerstster (met lichtjes)”

  December 7, 2018

  Wauw, wat een leuke DIY! Past ook helemaal in de sfeer van de feestdagen en ziet er ook helemaal niet lastig uit om te maken. Ook lekker voordelig om zelf je versiering te maken. Ik denk dat ik eens een poging ga wagen. Ik vind het altijd leuk om creatief bezig te zijn!  December 7, 2018

  Wat schattig zeg! Leuk om cadeau te geven ook


  Bo

  December 7, 2018

  heel leuk geworden!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie