DIY: Update een dienblad met marmer - My Simply Special
22/04/2016

DIY: Update een dienblad met marmer

Marmer, ik heb er heel lang niks mee gehad, maar ik moet zeggen dat ik het steeds leuker begin te vinden. Vooral snijplanken die deels een marmer look hebben en deels van hout zijn vind ik erg mooi. Nu las ik pas ergens dat Karwei decoratiefolie met marmerprint verkoopt, dus het leek me leuk om daar eens mee aan de slag te gaan. Eens kijken of ik marmer echt zo leuk vind. Ik had toevallig nog een oud dienblad liggen die wel toe was aan een update, dus dat kwam mooi uit.

DIY: Update een dienblad met marmer

Voor deze DIY gebruikte ik:

 • Een oud dienblad
 • Decoratiefolie met marmerprint (Karwei)
 • Een Fiskars hexagon pons, X-Large (Patch & Stich)
 • Een schaar

Ik had die pons toevallig al in huis, maar je kan ook een afbeelding van een hexagon uitprinten. Knip die dan uit en gebruik ‘m als patroon om hexagons uit het folie te knippen.

DIY: Update een dienblad met marmer

Goed, begin met het schoonmaken van je dienblad en droog ‘m goed af. Pons vervolgens een heleboel hexagons uit het decoratiefolie. Hoeveel je er nodig hebt hangt uiteraard af van de afmetingen van jouw dienblad.

DIY: Update een dienblad met marmer

Plak je hexagons in een mooi patroon op je dienblad en duw ze goed aan.

DIY: Update een dienblad met marmer

Vul de openingen aan de randen op door je hexagons op maat te knippen.

DIY: Update een dienblad met marmer

Nu is je dienblad af! Het is even een werkje om al die stickers op te plakken, maar het resultaat vind ik erg leuk geworden.

DIY: Update een dienblad met marmer

Je kan het dienblad nu voor iets nuttigs gebruiken, of als decoratie-item inzetten. Ik kies zelf voor de tweede optie, want ik weet niet hoe goed het folie blijft zitten als ik het dienblad schoon zou moeten maken.

DIY: Update een dienblad met marmer

Vinden jullie marmer leuk?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do
Tags:2 reacties op “DIY: Update een dienblad met marmer”
  Pip

  April 23, 2016

  Wat ontzettend mooi gedaan! Ik geloof alleen niet dat ik het zo netjes zou kunnen. Lijkt me best lastig om alles precies even ver van elkaar af te plakken!


  MySimplySpecial
  April 23rd, 2016


  Dankjewel! Als je goed kijkt, dan heb ik ook niet alles even netjes geplakt hoor. En het fijne van dat folie is dat je het heel makkelijk weer kan verwijderen en opnieuw kan plakken. Dat scheelt!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie