DIY: Verzorgende lippenbalsem - My Simply Special
15/01/2016

DIY: Verzorgende lippenbalsem

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om eens bijenwas in huis te halen voor leuke DIY-projectjes. Voor de kerst bestelde ik wat op eBay en ik besloot lekker simpel te beginnen. Ik heb namelijk een lippenbalsem gemaakt met maar drie ingrediënten en het is meteen mijn favoriete lipverzorging geworden! Oh, en hij is ook geschikt voor bijvoorbeeld droge plekjes en het verzorgen van je nagelriemen.

DIY: Verzorgende lippenbalsem

De drie ingrediënten zijn:

 • 3 el bijenwas-snippers (ik bestelde blokjes op eBay)
 • 2 el kokosolie (te koop bij de supermarkt)
 • 2 tl amandelolie (te koop bij de drogist)

Dat zijn fijne verzorgende ingrediënten he? Verder heb je nog wat potjes nodig waar je je lippenbalsem in kan doen. Ik heb een klein glazen potje gebruikt (geen idee waar ik die vandaan heb) en wat plastic reispotjes (drogist, Hema, Action, etc).

DIY: Verzorgende lippenbalsem

Het maken van de lippenbalsem is eigenlijk heel simpel:

 • Snij met een mesje snippers van de bijenwas (of gebruik een oude rasp).
 • Voeg de drie ingrediënten samen en laat ze au bain-marie smelten. Het duurt even voordat de bijenwas smelt, maar blijf regelmatig roeren met een oude lepel of iets anders dat je daarna weg kan gooien. (Ik gebruikte een cocktailprikkertje met zo’n breed stukje aan het uiteinde.)
 • Giet het mengsel in je potjes zodra alles gesmolten is.
 • Laat de vloeistof hard worden. (Dit gaat heel snel!)

DIY: Verzorgende lippenbalsem

Zo, je zelfgemaakte lippenbalsem (of multifunctionele balsem) is klaar!

DIY: Verzorgende lippenbalsem

Het leek mij leuk om een beetje te experimenteren met verschillende variaties, dus in mijn kleinste potje heb ik wat parfumolie met een aardbeiengeur toegevoegd. (Ik heb die olie ooit hier besteld.) Hij ruikt nu heerlijk zoet! In het andere plastic potje heb ik wat vanille essence gedaan, maar hier merk ik niet zo veel van. Wil je ook experimenteren met dit soort toevoegingen? Let er dan op dat de vloeistof heel snel stolt als je het in de potjes gegoten hebt, en het lastig is om alles nog te mengen, zeker als je er nog een koude vloeistof bij giet. Doe dit dus heel snel, of meng alles vlak voor je de vloeistof in de potjes giet.

DIY: Verzorgende lippenbalsem

Ik ben heel blij met mijn lippenbalsem! Wat zal ik nog meer met bijenwas maken?Categorieën: Beauty, Body, DIY, To Do6 reacties op “DIY: Verzorgende lippenbalsem”
  annemiek

  January 16, 2016

  Hoi! Je schrijft dat het voor jonge vrouwen is hier. Ik ben 57 en haal er ook leuke dingen vandaan. Ook de oudere vrouw wil graag nieuwe dingen zien die komen op het gebied van bv make-up. Ook de video van ringen verkleinen is handig. Dat zocht ik, en kwam zo op je site terecht. Groeten, annemiek.


  MySimplySpecial
  January 18th, 2016


  Hoi Annemiek! Wat leuk om te horen dat je leuke en handige informatie op mijn blog hebt kunnen vinden. Je bent uiteraard van harte welkom!  January 16, 2016

  Leuk! Ik heb het zelf ook onlangs gemaakt en komt binnenkort online haha. Ik had zelf de bijenwas in bolletjes gekocht! Bij jojoli.nl

  Is deze bij jou ook zo hard? En smelt pas als je hem op je warme handen/lippen hebt..


  MySimplySpecial
  January 18th, 2016


  Wat leuk en toevallig! Mijn was is ook heel hard inderdaad maar als ik met mijn vinger even over mijn lippenbalsem wrijf komt er vanzelf genoeg af. Ik denk trouwens dat hij nog wat zachter zou zijn als er meer olie door zou zitten.


  Debby
  January 20th, 2016


  Hehe ja dat heb ik dus ook  January 20, 2016

  Leuk artikel! Ik ga het een keer proberen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie