DIY: washi wall art - My Simply Special
28/01/2015

DIY: washi wall art

Herinneren jullie je nog dat ik zelf kerstslingers maakte voor boven mijn bed? Nu alle kerstversiering weer netjes opgeborgen is vond ik het toch wel wat kaal zo in de slaapkamer, dus ik besloot iets nieuws te proberen: washi wall art. Goedkoop, simpel, makkelijk te verwijderen en het staat ontzettend leuk.

DIY: washi wall art

Je hebt maar een paar dingen nodig voor zo’n zelfgemaakt kunstwerkje:

 • washi tape naar keuze (ik gebruikte zwart tape van Ikea)
 • waterpas
 • schaar
 • wit papier
 • printer

DIY: washi wall art

Eigenlijk is het heel simpel om zoiets te maken. Je plakt gewoon met washi tape een patroon op de muur dat je mooi vind. Gebruik de waterpas om de rechte lijnen mooi horizontaal of verticaal te krijgen en gebruik de schaar om mooie hoeken te creëren. Natuurlijk kan je washi tape gewoon scheuren, maar dat oogt wat rommelig.

DIY: washi wall art

Wil je net als ik vogeltjes of andere vormen toevoegen? Zoek dan plaatjes op internet (ik gebruikte deze), print ze uit in verschillende formaten en knip ze uit. Door stukjes washi tape verschillende keren dubbel te vouwen met de plakkant naar buiten, creëer je een soort dubbelzijdig tape. Gebruik dit om de vogeltjes op de muur te plakken.

DIY: washi wall art

Klaar! Hebben jullie weleens wall art gemaakt met washi tape?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do19 reacties op “DIY: washi wall art”

  January 28, 2015

  Wat ziet dit er tof uit, heel mooi gedaan!  January 28, 2015

  Oh, wat een onwijs leuk idee! Ik kom om in de washitape, maar ik ben nog nooit op het idee gekomen om er wall art van te maken. Ik ga er zeker eens mee aan de slag :).  January 28, 2015

  Dit heb je heel tof gedaan!  January 28, 2015

  Dit is echt te leuk. Ik zou dit echt regelrecht overnemen!


  MySimplySpecial
  February 3rd, 2015


  Dat mag hoor  January 28, 2015

  Ha, wow, handig! Het ziet er niet uit als een DIY. Bij mij zouden de vogeltjes denk ik snel uit hun kooitje vallen…x  January 28, 2015

  Dat ziet er echt super leuk uit  January 28, 2015

  Oh wat super leuk dit! Ik ga het opslaan! X  January 29, 2015

  Oh wauw, het staat zo ontzettend mooi, stijlvol en ook rustgevend. Love it!  January 29, 2015

  Hey Margot, wat leuk! Een originele manier om je kamer te pimpen!


  Ester

  January 29, 2015

  Hé dit is leuk ! Dit ga ik meteen ook proberen. Bedankt voor de tip!


  MySimplySpecial
  February 3rd, 2015


  En is het een beetje gelukt?  January 31, 2015

  Wat ziet het er superleuk uit!


  Saskia Henne

  February 2, 2015

  Heel strakke hand heb je! Lijkt me niet zo makkelijk als je doet blijken in de tekst… met alleen een waterpas? Knap!
  En… natuurlijk heel mooi gemaakt!


  MySimplySpecial
  February 3rd, 2015


  Dankje! Soms moest ik delen wel even opnieuw doen, omdat het toch scheef was, maar het viel best mee hoor.


  Froukje

  February 8, 2015

  Wat een ontzettend leuk idee en heel mooi gedaan!  February 12, 2015

  Which artist!
  There are very good on the headboard.
  I love washi  May 25, 2015

  Blijft dat goed zitten? Want ik heb wel eens slingers opgehangen met paper tape (volgens mij is dat washi tape?) maar die vielen na een paar uur of paar dagen weer naar beneden.


  MySimplySpecial
  May 26th, 2015


  Hmm, het viel me een beetje tegen eerlijk gezegd. Zo jammer! Ik heb even rondgevraagd en het verschilt wel per merk en per ondergrond. Op gelakte deurposten blijft het bij bijvoorbeeld veel beter zitten. Deze vogelkooitjes heb ik af en toe weer even aangeduwd en zijn daardoor een paar weken blijven zitten.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie