DIY: Zachte hoes voor je kruik - My Simply Special
22/05/2017

DIY: Zachte hoes voor je kruik

Al heel jong heb ik mezelf leren naaien. Eerst met de hand, daarna op de oude machine van mijn opa die je echt nog met de hand moest ronddraaien en uiteindelijk op de moderne naaimachine van mijn moeder. Toen ik uit huis ging kocht ik mijn eerste machine bij het Kruidvat. Een goedkoop ding, waar ik toch jaren plezier van heb gehad. Ik kan geen extreem ingewikkelde dingen maken, maar ben ik toch redelijk handig. Ik maak tassen, (gala)jurken, servetten voor onze bruiloft en tailleer Romano’s overhemden. Heb je nou nog niet zo veel ervaring met naaien en wil je met iets simpels beginnen? Dan heb ik vandaag een mooi projectje voor jullie. (Je kan het zelfs met de hand maken, als je zou willen.) Ik laat namelijk zien hoe je zelf een lekker zachte hoes voor je kruik kan maken.

DIY: Zachte hoes voor je kruik

De materialen

Ik heb jaren een kruik van de Primark gehad en daar zat een simpel hoesje om heen. Helaas ging hij stuk en ik wilde met spoed een nieuwe hebben, dus ik kocht een mintgroen ding bij de Etos. Helemaal prima, maar zonder zo’n zacht laagje is een kruik lang niet zo fijn. Ik had nog wat stof over van de babydekens die ik gemaakt had en besloot daar wat van te gebruiken voor een hoes. Wat je nodig hebt? Niet veel:

 • een stukje zachte stof naar keuze waar je ruim twee keer je kruik uit kan knippen
 • garen in een bijpassende kleur

DIY: Zachte hoes voor je kruik

Zo maak je de hoes

 • Vouw je stof dubbel of leg de twee delen op elkaar met de goede kant van de stof naar elkaar toe. Speld ze aan elkaar vast.

DIY: Zachte hoes voor je kruik

 • Leg je kruik op de stof en teken met een stofkrijtje, potlood of stift de contouren van de kruik op de stof.
 • Voeg rond de hals en opening van de kruik wat extra ruimte toe. Je moet de kruik nog wel in de hoes kunnen doen en de opening is ook niet zo plat als de rest van de kruik.
 • Laat de hoes wat langer doorlopen boven de opening, zodat je straks ruimte hebt om ‘m mooi af te werken.

DIY: Zachte hoes voor je kruik

 • Stik de lagen aan elkaar vast door je getekende lijnen te volgen. Laat de bovenkant van de kruik wel open.

DIY: Zachte hoes voor je kruik

 • Werk de ruwe randen eventueel af met iets van een zigzagsteek en knip de overtollige stof weg.
 • Bij het smalle deel van de hals is het handig wat extra stof weg te knippen.
 • Vouw de rand van de stof langs de opening twee keer om en stik deze lagen ook aan elkaar.
 • Draai de stof, zodat de goede kant buiten komt.
 • Klaar! Nu hoef je alleen nog maar je kruik in de hoes te stoppen.

DIY: Zachte hoes voor je kruik

Ziet dat er niet heerlijk zacht uit? Ik ben in elk geval helemaal blij met de hoes, want ik gebruik mijn kruik bijna dagelijks tijdens mijn zwangerschap.

Zijn jullie een beetje handig met een naaimachine?Categorieën: DIY, To Do
Tags:3 reacties op “DIY: Zachte hoes voor je kruik”

  May 22, 2017

  Leuk gedaan! Ik heb helaas die handigheid niet, ik kan wel haken, maar ik ben geen ster op de naaimachine.  May 23, 2017

  Ik heb laatst een super schattige leeuwen-hoes bij de Primark gekocht omdat hij in de opruiming was. Maar anders had ik deze gemaakt, want deze is ook zó leuk!


  Debby

  January 18, 2018

  Bedankt voor het leuke idee.
  Ik had nog zachte stof over van een trui van mijn dochter waar ik op naailes mee bezig ben.
  En heb net een eigen naaimachine gekocht dus die moest uit geprobeerd worden en wist niet hoe ik met de trui verder moest.
  Dit leek me wel makkelijk en het is me aardig gelukt.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie