Drink je genoeg? - My Simply Special
15/07/2015

Drink je genoeg?

Ik realiseerde me pas dat ik waarschijnlijk heel vaak te weinig drink. Ik ging het eens bijhouden en ja hoor, ik kwam regelmatig niet eens aan de anderhalve liter. Oeps! Nu moet ik zeggen dat het nog niet altijd goed gaat, maar ik doe wel heel erg mijn best om toch wat meer te drinken. Hoe ik dat doe? Ik vertel het vandaag!

Drink je genoeg?

Water your body

Ik ben begonnen met het downloaden van de app Water Your Body. Hierin kan je bijhouden hoeveel je drinkt op een dag en hij geeft ook aan hoeveel je dus nog zou moeten drinken. Misschien een beetje confronterend, maar het maakt ook dat je je best gaat doen om wel meer vocht binnen te krijgen. Gebruik je liever geen app? Je kan het natuurlijk ook gewoon bijhouden op papier.

Drink je genoeg?

Bij de hand

Een andere manier om meer te drinken is ervoor zorgen dat je altijd water bij de hand hebt. Een flesje in je tas en een waterkan op je bureau. Vooral als ik zit te werken vergeet ik nog wel eens te drinken. Herkennen jullie dat? Door een grote kan naast je neer te zetten kan je even vooruit. En je gaat ook nog eens je best doen om die kan daadwerkelijk leeg te krijgen. Ik gebruik zelf een glazen variant van de Ikea (deze), maar je kan ook speciale waterkannen kopen met filters of delen die je in kan vriezen (Deze van Ikea of deze van Contigo.)

Drink je genoeg?

Maak er een feestje van

Vind je water een beetje saai? Maak er dan iets lekkers van! Je kan het simpel houden door alleen wat takjes verse munt of schijfjes citroen aan je water(kan) toe te voegen. Dat is lekker en snel klaar! Maar je kan ook allemaal leuke combinaties bedenken en steeds iets anders proberen. Dit zijn combinaties die erg lekker schijnen te zijn:

Munt + watermeloen + citroen
Munt + watermeloen + komkommer
Peterselie + sinaasappel + limoen
Rozemarijn + grapefruit + citroen
Koriander + gember + ananas
Basilicum + komkommer + meloen
Jalapeño pepertje + aardbei + limoen
Kaneelstokje + appel + citroen
Rozemarijn + appel + framboos
Munt + ananas + komkommer

Zie je dat er vaak fruit gecombineerd wordt met kruiden? Zelf combineer ik vaak citroen en munt maar ik ben ook wel heel benieuwd naar de variant met kaneel en appel!

Drink je genoeg?

Wissel af

Ben je het water even zat maar wil je niet naar een glas cola grijpen? Wissel dan af met een kop thee of een zelfgemaakte smoothie. Lekker! Of wat dacht je van een glas bubbelwater? En je kan dan natuurlijk nog kiezen voor de variant met veel of met weinig bubbels.

Drink je genoeg?

Nog niet genoeg?

Kom je zo nog niet aan genoeg vocht? Probeer dan bij elke maaltijd een glas water te drinken (als je dat nog niet deed). Je kan ook meteen een glas leegdrinken als je opstaat of juist als je naar bed gaat.

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie genoeg drinken?

 Categorieën: Body, Food, Health, Living
Tags:9 reacties op “Drink je genoeg?”

  July 15, 2015

  Handige tips! De meeste mensen drinken véél te weinig dus hier kan iedereen wat mee  July 15, 2015

  Leuke tips! Ik drink echt veel te weinig .. Toen ik klein was viel ik in de zomer zelfs flauw omdat ik te weinig dronk. De zoutoplossingen in mijn drinken hielpen maar een aanrader? Nee haha. Handige tips


  MySimplySpecial
  July 15th, 2015


  Oh dat is niet handig! En die zoutoplossingen vind ik vaak zo vies.  July 15, 2015

  Ik moet ook veel meer gaan drinken. FIjne tips heb je gedeeld!  July 15, 2015

  Ik drink veel te weinig en dan neem ik vaak een flesje drinken mee en dat drink ik nog niet eens op, zo slecht!  July 15, 2015

  Goede tips! Die app kende ik nog niet. Gelukkig heb ik niet zo’n moeite met veel water drinken, behalve als ik echt een dagje onderweg ben  July 15, 2015

  Handige tips! Ik ben echt een hele slechte drinker en heb ook regelmatig hoofdpijn omdat ik niet genoeg drink.  July 15, 2015

  Slim om het bij te houden! Ik denk namelijk dat ik er zelf ook nog wel eens onder kan zitten. Handige tips!  July 15, 2015

  Deze app heb ik een tijdje gebruikt, maar nu gebruik ik Hydro Coach. Die vind ik toch net wat fijner


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie