Een kijkje in huis: Wanddecoratie - My Simply Special
09/04/2015

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Ik ben gek op alles wat met interieur te maken heeft, maar gaatjes boren in strakke witte muren vind ik stiekem best een beetje eng. Muurdecoratie vind ik namelijk veel lastiger dan ‘normale’ decoratie, en als je eenmaal een gaatje hebt geboord zit je er ook soort van aan vast. Gelukkig zijn onze muren niet helemaal kaal meer en hebben we al wel iets hangen. Vandaag laat ik zien wat en vertel ik ook wat er nog op mijn wensenlijstje staat.

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Ja, we hebben in elk geval het een en ander aan ‘Ribba‘ lijsten in huis van Ikea. In de zwarte bovenaan deze post zitten oude posters die ik heel lang geleden ook bij Ikea kocht. Ik vind die foto’s nog steeds heel gaaf en ze hangen dus ook mooi boven mijn werkplek. In de gang boven hebben we een fotowand gemaakt met witte lijsten in twee maten. Het was even een uitdaging om alles precies goed op te hangen, maar ik vind het resultaat zo tegen die grijze muur heel mooi. Plus zo zie ik elke keer als ik naar onze slaapkamer loop die foto’s en de mooie herinneringen die erbij horen.

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

De eerste echte schilderijen die we in huis opgehangen hebben zijn deze twee langwerpige doeken. We kochten ze tijdens onze vakantie op Bali en ik vind de kleuren en patronen erg mooi. Ik hou wel van dat abstracte! We namen ze opgerold mee naar huis en hebben ze zelf gespannen, wat een drama was dat! De volgende keer laat ik het doen (alleen is dat behoorlijk prijzig), of ik koop alleen kleine schilderijtjes die je gespannen en al mee kan nemen.

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Onze nieuwste aanwinst is dit doek op canvas van Posters.nl. Het is een print, maar hij past perfect bij de andere twee schilderijen die we hebben. Ik vind de kleuren prachtig en ook deze heeft weer dat abstracte dat ik mooi vind. Hij hangt nu naast het bureau van Romano, dus elke keer als ik door die deur naar binnen kijk zie ik ‘m hangen.

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Dit is geen schilderij, maar een hele grote spiegel van Ikea. Ik heb ‘m ooit gekregen voor mijn verjaardag toen ik nog in Delft woonde, en ook nu heeft hij weer een mooi plekje gekregen. Door de grote donkere lijst past hij perfect bij de donkere vloer en is het echt een opvallend ding.

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Wat doe je als je geen gaatjes wil boren? Juist, dan zet je schilderijen gewoon neer op de vloer of een kast. Al deze lijsten komen ook uit de Ribba-serie, en hoewel ik die poster met de bloem nog wil vervangen voor iets anders, vind ik het wel een leuk geheel zo. Als je ook lijsten tegen de muur wil zetten, dan is het wel handig om even viltjes aan de achterkant van de lijst te plakken. Zo hou je je muur heel, want zelfs als je er verder niet aanzit, is de kans op beschadigingen aan je muur groot.

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Ik vind ladders zo leuk en ben blij dat ik dit budget-exemplaar een tijd terug bij de Xenos gevonden heb. Hij is gemaakt van bamboe en doordat Romano ‘m grijs gespoten heeft past hij perfect bij ons interieur. Ik wissel een beetje af met wat voor deken (Ikea) ik eroverheen hangt en als het ‘s avonds donker is zet ik het lichtsnoer (Big Bazaar) aan voor een leuk effect. 

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Ja, ik ben blij met wat we tot nu toe in huis hebben hangen en staan, maar toch zijn er nog genoeg kale muren waar best iets mee gedaan mag worden. Natuurlijk kan ik weer lekker met washi wall art aan de slag, of zelf slingers maken van vilt, maar ik heb nog wel wat meer wensen en ideeën:  

1. Ik zou best nog wat meer abstracte schilderijen willen hebben. Deze lijkt me erg mooi op een grijze muur en past prima bij de andere schilderijen die we hebben.
2. Dit vind ik een leuk DIY-idee voor boven mijn ladekasten en zo vergeet ik ook niet dat ik nog hoedjes heb. Al moet ik dan wel even kijken of ik er nog goed bij kan…
3. Ik zou best nog een fotowand willen maken, en waarom zou ik dan niet zelf ‘wissellijstjes‘ maken? Misschien een leuk idee voor in de gang beneden.
4. Een ‘pronkrek‘ staat al een tijd op mijn wishlist! Alleen ga ik er zelf één maken van de oude pallets die ik heb liggen of koop ik ‘m gewoon?

Een kijkje in huis: Wanddecoratie

Hebben jullie nog leuke adresjes voor mooie wanddecoratie?

Disclaimer


7 reacties op “Een kijkje in huis: Wanddecoratie”

  April 9, 2015

  Ik heb altijd veel quotes op mijn kamer, dat vind ik zo leuk!


  MySimplySpecial
  April 12th, 2015


  Leuk! Ik ben ook gek op quotes!  April 9, 2015

  Wat veel mooie spulletjes aan de muur! Dat vult het huis mooi op!  April 9, 2015

  Wauw, wat mooi! Het is echt super leuk ingericht. Ik vind kaders met quotes altijd een prachtig & origineel effect geven aan een kamer.  April 9, 2015

  Leuke inspiratie! Mijn muren zijn nog behoorlijk kaal dus dit komt van pas  April 9, 2015

  Fijne inspiratie! En ik herken dat gevoel van het boren in witte muren, haha!


  Chahrazad

  April 10, 2015

  Wauw. Wat een prachtige foto’s. Leuke wanddecoratie heb je allemaal.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie