Een staart met een twist - My Simply Special
13/07/2017

Een staart met een twist

Jullie weten misschien wel dat ik mijn haar graag vast draag. Ik heb geen zin om het elke dag te wassen en föhnen en vind dat losse haar vaak ook maar irritant. Regelmatig doe ik het dus gewoon in een staart of in een rommelige knot. Lekker makkelijk natuurlijk, maar ik probeer er af en toe ook wel wat meer werk van te maken. Zeker als ik naar een verjaardag of een feestje ga bijvoorbeeld. Een tijdje terug ontdekte ik hoe ik een staart net even wat leuker kan maken, zonder dat het veel tijd kost en vandaag laat ik zien hoe jullie dit kapsel ook kunnen maken.

Een staart met een twist

Wat heb je nodig?

Eigenlijk niet veel, dus dat scheelt!

 • twee elastiekjes
 • een paar schuifspeldjes
 • haarlak
 • een ‘haarloop’
 • iets om je haar stroever te maken indien nodig

Een staart met een twist

Een staart met een twist

Zo maak je deze staart met een twist

Heb je glad haar? Maak je haar dan eerst wat stroever door bijvoorbeeld droogshampoo te gebruiken. Maak daarna een staart, maar laat het onderste deel van je haar los.

Een staart met een twist

Een staart met een twist

Een staart met een twist

Verdeel het haar dat los hangt in twee delen. Pak het rechter deel vast en steek de haarloop aan de linkerkant door je staart. Haal je haar door de loop en trek ‘m voorzichtig naar beneden. Nu zit je haar als het goed is vast.

Een staart met een twist

Een staart met een twist

Je raadt het misschien al, je mag het zelfde doen aan de andere kant. Pak dus de losse haren vast en steek de loop aan de rechterkant door je staart. Haal je haar er doorheen en trek aan de loop totdat je haar vast zit.

Een staart met een twist

Pak je tweede elastiekjes en zet daarmee één staart van alle haren die nu in je nek hangen. Gebruik een paar schuifspeldjes om de twist in je haar op z’n plek te houden. Maak het geheel af met wat haarlak.

Een staart met een twist

Makkelijk toch? En als je het een keertje geoefend hebt, ben je er ook echt zo mee klaar en het ziet er leuker uit dan een simpele staart.

Een staart met een twist

Dragen jullie je haar vaak vast? Doen jullie er dan nog iets mee?Categorieën: Beauty, Body
Tags: ,2 reacties op “Een staart met een twist”
  Lisan

  July 13, 2017

  Heel erg leuk, ga ik eens proberen!  July 15, 2017

  Ik vind het echt prachtig, maar hier is mijn haar totaal niet geschikt voor helaas.. Het gaat dan helemaal in de knup zitten en dan krijg ik het er niet meer uit.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie