Eerste ideetjes over de bruiloft - My Simply Special
23/05/2015

Eerste ideetjes over de bruiloft

Hebben jullie al een datum? Heel veel mensen vragen het zodra je zegt dat je verloofd bent. Op dit moment is mijn antwoord nog ‘nee’. We weten eigenlijk nog bijna niks. Oké we hebben inmiddels wel wat ideetjes over wat we ongeveer willen, maar er staat nog niks vast. Benieuwd waar ik het over heb? Vandaag klets ik een beetje over de bruiloft.

Eerste ideetjes over de bruiloft

Even bezinken

We zijn nu gewoon alweer bijna twee maanden verloofd! De eerste weken waren hectisch door de nieuwe baan van Romano, het starten bij het showteam en het kopen van een auto. Het duurde daardoor best even voor het bij mij begon te bezinken dat we gaan trouwen! En natuurlijk heb ik helemaal zin om die bruiloft te gaan organiseren, maar ik vind het vooral een ontzettend fijn gevoel dat we allebei zo zeker zijn van onze relatie dat we deze stap gaan zetten!

Goed, terug naar die bruiloft. Inmiddels hebben we (oké vooral ik) de kans gehad om lekker in tijdschriften en op internet rond te kijken naar heel veel foto’s. Goed, de meeste zijn tot stand gekomen met behulp van een weddingplanner enzo, en dus misschien niet helemaal realistisch om als voorbeeld te nemen, maar toch maakt het wel dat je een beetje een beeld kan vormen van wat je wel en niet leuk vindt. En af en toe neem ik mijn laptop mee naar Romano om eens te kijken of we een beetje op één lijn zitten. Dat is gelukkig wel het geval!

Eerste ideetjes over de bruiloft

Wanneer?

We hebben niet een speciale datum waarop we zouden willen trouwen, dus op zich maakt dat alles wel makkelijker denk ik. We weten wel dat we graag in de zomer willen trouwen, zodat we in elk geval kans hebben op mooi weer. Deze zomer gaat het niet meer worden, dus we gaan op z’n vroegst in de zomer van 2016 trouwen. Dat klinkt ontzettend ver weg, maar ik geloof dat dat maar goed is ook. Volgens mij valt het er nog heel veel te doen!

Eerste ideetjes over de bruiloft

Waar?

We willen de uiteindelijke datum af laten hangen van wat er mogelijk is bij de locatie die we willen. Hebben we al wat op het oog? Nee! Daar moeten we dus snel maar eens mee gaan beginnen. We weten wel dat we graag iets als een herenhuis, landhuis of kasteeltje als locatie willen met een mooie tuin. We zouden namelijk het liefst buiten willen trouwen, maar als het weer dat niet toelaat moet er binnen ook een mooie ruimte zijn. Het idee is dat we zowel de ceremonie als het eten en het feest op dezelfde locatie willen doen. Dat scheelt weer gedoe.

Eerste ideetjes over de bruiloft

Dansen!

Over het feest gesproken, we willen natuurlijk wel dat er ‘s avonds gedanst gaat worden! Romano heeft een band op het oog die hij al eens heeft horen spelen. Geen idee of dat haalbaar gaat worden, maar het zou wel leuk zijn om muziek te hebben die bij ons past. (En dan eens kijken of ik een jurk kan vinden waar ik ook nog in kan dansen!)

Eerste ideetjes over de bruiloft

DIY

Ik ben gek op DIY’s en mijn handen jeuken al om voor de bruiloft aan de slag te gaan met allemaal projectjes. Dat is natuurlijk helemaal niet handig, want eerst moeten de grote dingen als de locatie en de jurk geregeld worden. Toch heb ik al een heleboel leuke ideeën verzameld (op Pinterest uiteraard) en zelfs Romano heeft iets gezien dat hij graag zou willen hebben. (Nu maar hopen dat hij ook gaat helpen bij het maken.) Maar goed, eerst eens zien hoe de uiteindelijke locatie eruitziet, wat voor decoraties daar beschikbaar zijn en wat er bij past.

Eerste ideetjes over de bruiloft

Hindoestaanse bruiloft

Ik vertelde in een vorige post al kort dat we ook een kleine Hindoestaanse bruiloft aan het overwegen waren. Zo’n bruiloft duurt normaal gesproken drie dagen en is erg groot. Ik ga het proberen heel simpel uit te leggen. Op de eerste avond is er een soort vrouwenavond waarbij je lekkere dingen eet en de bruid en andere dames versierd worden met mehndi (henna). Op de tweede avond zijn er twee grote feesten, één voor de familie van het meisje en één voor de familie van de jongen. Dit is een soort bachelorfeest, maar dan met familie. Op de derde dag wordt er echt getrouwd en hier komen een heleboel rituelen bij kijken. Na of tijdens de ceremonie is er voor iedereen eten en daarna wordt er gedanst. (Dit is een extreem beknopte uitleg en ik mis nog en aantal stappen, maar hier kan je in het Engels wat meer lezen als je dat interessant vindt.)

Ons eerste idee was om alleen een klein stukje van de derde dag te doen en dan met een kleine groep mensen. Romano’s moeder wil alleen heel graag toch een groot feest geven om te vieren dat haar zoon gaat trouwen, dus toen ontstond het idee om het feest van de tweede dag wel te geven, maar dan met de twee families samen in plaats van apart. Volgen jullie het nog? Toen realiseerde Romano’s vader zich dat er dan toch een zaal gehuurd moet worden, dus dat we net zo goed de activiteiten van de tweede en derde dag kunnen combineren. Dan beginnen we ‘s middags met een klein groepje met de ceremonie en dan komen daarna meer mensen voor het eten en het feest. Best een slim idee! Oh en die vrouwenavond? Die komt er waarschijnlijk ook! (Nouja, alles verandert nog steeds, dus pin me er niet op vast hè.)

Eerste ideetjes over de bruiloft

En nu?

Ik denk dat ik maar eens op zoek ga naar wat handige checklists en budgetplanners, want het is tijd om echt te beginnen! We willen eerst een hele ruwe versie van onze gastenlijst maken zodat we een idee hebben van het aantal mensen. Wel zo handig bij het zoeken van een locatie, want dat is de volgende stap. Oh en tegelijkertijd moeten we eens naar het budget gaan kijken. Wat willen we, wat gaat het kosten en wat willen we uitgeven. Dat wordt ook nog een leuke puzzel denk ik. Ach, ik heb er heel veel zin in en ga proberen te genieten van het hele proces, want het is vast over voor ik het weet!

Eerste ideetjes over de bruiloft

Vinden jullie het leuk als ik af en toe updates deel over de bruiloft? En hebben jullie nog tips voor mooie locaties?

Bron: foto 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

 Categorieën: My Life, Trouwen6 reacties op “Eerste ideetjes over de bruiloft”

  May 23, 2015

  oh ik ben zo benieuwd naar je trouw kleed. En wat een leuk idee om het samen te doen. een trouw is altijd leuk en ik ben altijd nieuwsgierig naar wat de bruid aan heeft.  May 23, 2015

  Leuk om te lezen! Drie dagen feest lijkt me ook wel wat, dan kan het tenminste niet als een waas voorbij gaan

  Wel lekker dat jullie zolang de tijd hebben genomen. Wij hebben het binnen drie maanden geregeld, maar dat is voor mij ook veel beter, want er zijn zoveel keuzes, ik zou helemaal gek worden als ik daar een jaar de tijd voor had Heel veel plezier met organiseren en Pinterest is inderdaad fantastisch!


  MySimplySpecial
  May 24th, 2015


  Wow dat is best snel! Maar als ik het zo op je blog lees weet je al prima wat je wil doen. Geniet ervan  May 23, 2015

  onwijs leuke ideeen handig ook voor andere mensen!  May 23, 2015

  Ja! Updates please!!! Ik volg graag zodat ik ook een beetje kan wegdromen. Succes ermee!


  MySimplySpecial
  May 24th, 2015


  Hihi, ik ga mijn best doen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie