Mijn favoriete babyproducten tijdens de eerste maanden - My Simply Special
03/01/2020

Mijn favoriete babyproducten tijdens de eerste maanden

Het voelt alweer als heel lang geleden dat ik Zoey voor het eerst op mijn borst kreeg en inmiddels is ze al zo veel groter geworden. Het leek me daarom een mooi moment om met jullie te delen wat mijn favoriete babyproducten waren tijdens de eerste maanden met een kleintje. En dan bedoel ik niet de standaard dingen die op elke lijst staan, maar de extra’s die toch wel erg fijn zijn.

Mijn favoriete babyproducten tijdens de eerste maanden

Babynestje

Toen ik zwanger was van Liam maakte ik zelf een babynestje en uiteraard heb ik die bewaard toen hij er te groot voor werd.  Voor Zoey had ik ‘m weer tevoorschijn gehaald en we gebruiken ‘m nog steeds heel veel aangezien Zoey overdag in de box slaapt. Inmiddels is Zoey ook al een stuk groter, dus ik heb de touwtjes aan de onderkant wel losgehaald. Dat staat wat minder leuk, maar zo heeft ze meer ruimte voor haar benen en toch dat knusse van het nestje.

Dagboek: Zoey

Wikkeldeken

De eerste periode kan het zijn dat je je kleintje steeds ingepakt hebt in een wikkeldeken om te voorkomen dat hij of zij te veel afkoelt. Het is dan leuk om een mooie en fijne doek te hebben. Ik maakte er twee voor Zoey en die gebruiken we nog dagelijks. In het begin lag ze er ook in als we met haar op de bank zaten, maar nu gebruiken we ze vooral als ze in het babynestje een dutje doet.

Mijn favoriete babyproducten tijdens de eerste maanden

Babygym

Als Zoey wakker is maar we onze handen even vrij willen hebben, leggen we haar vaak onder de babygym die ik een paar jaar terug voor Liam maakte. Hij heeft er niet zo veel mee gespeeld, maar Zoey is er weg van. Ze pakt de ringen vast, slaat ze dan vrolijk heen en weer en kijkt naar de bewegende dingen.

Baby update #20: Vier maanden oud

Extra boxkleed

Op verzoek van een lezer maakte ik een extra boxkleed, zodat ik daar een DIY over kon delen. Ik wist in de eerste instantie niet zo goed wat ik met twee kleden moest doen, maar achteraf blijkt het ideaal te zijn. De roze ligt namelijk in de box en de oude, grijze ligt op de vloer met de babygym eroverheen. Vaak staat die combinatie in de keuken, maar we verplaatsen het ook wel eens naar de zithoek of nemen het mee als we op pad gaan. Het is trouwens meteen een ideale plek om het op de buik liggen te oefenen.

Dagboek: Hallo herfst

Wipstoeltje

Als Zoey net gedronken heeft of als we met z’n allen gaan eten, dan komt het wipstoeltje heel goed van pas. Het is een simpel exemplaar van Koelstra, maar hij werkte prima. Hij staat meestal op de vloer, maar als we gaan eten zetten we ‘m op de eettafel. Wel zo gezellig! Oh, en Romano zet Zoey ook vaak in het wipstoeltje als hij haar de fles geeft.

Dagboek: Vakantie met z'n vieren

Draagzak

Liam hebben we niet veel gedragen, maar Zoey juist wel. Als ze een periode heeft dat ze overdag niet wil slapen, maar ook als we de deur uit gaan. In de kinderwagen blijft Zoey vaak rondkijken, maar in de draagzak valt ze een stuk sneller in slaap. Het is heel praktisch, maar ook gewoon gezellig zo met je kleintje vlak bij je. Het is trouwens de Free-To-Grow van Tula en hij bevalt prima en is goed verstelbaar.

Baby update #20: Vier maanden oud

Slabbetjes

Een kleiner item dat we graag gebruiken zijn de simpele kwijlslabbetjes. Oké, ik gebruik ze liever niet want het staat wat minder leuk, maar handig zijn ze wel. Het houdt Zoey’s kleren droog als ze kwijlt, maar het helpt vooral ook als ze melk teruggeeft. Dat gebeurt vrij regelmatig en het is zonde om elke dag vier keer een hele outfit te moeten wisselen. 

Mijn favoriete babyproducten tijdens de eerste maanden

Slofjes

Zoey draagt nog geen schoentjes, maar als we de deur uit gaan krijgt ze wel een paar slofjes aan van Lodger. We ontdekten die toen Liam klein was en nu hebben we ze weer in huis gehaald. Ze zijn heerlijk zacht en warm en blijven ook nog eens heel goed zitten. Dat is vooral handig als Zoey in de draagzak zit, want dan hoef je niet bang te zijn om sloffen of sokken te verliezen.

Baby update #17: Newborn & family shoot

Ossengalzeep

Dit is niet het meest spannend item, maar wel heel onmisbaar. Kleintjes maken namelijk een hoop vlekken en die moeten natuurlijk ook weer verdwijnen. Vroeger gebruikte ik iets van Biotex, maar dat verkopen ze nu niet meer. Ik ben toen wat verschillende dingen gaan proberen en de vloeibare Ossengalzeep is mijn favoriet. 

Dagboek: Zoey

Kolfbh

Kolven is niet mijn favoriete bezigheid, maar als je borstvoeding geeft ontkom je er bijna niet aan. Niet lang na de geboorte van Zoey, bestelde ik een kolfbh en ik heb zo’n spijt dat ik dat niet al heb gedaan toen ik Liam nog borstvoeding gaf! Het is misschien niet heel goedkoop, maar het maakt je leven zo veel makkelijker! Ik kan nu gewoon met Zoey spelen of werken als ik moet kolven. Op kantoor verdwijn ik naar een meetingruimte die op slot kan, ik sluit alles aan en dan werk ik gewoon door terwijl het apparaat z’n werk doet. Ideaal!

Wat zijn jullie favoriete babyproducten?Categorieën: Baby, Kids4 reacties op “Mijn favoriete babyproducten tijdens de eerste maanden”

  January 3, 2020

  Heel veel herkenbare favorieten! Het babynestje was vooral erg favoriet.
  Liefs  January 3, 2020

  Handige items! We hebben precies dezelfde draagzak, sinds deze week, en ik wilde dat ik die eerder had aangeschaft!
  Ik gebruik savon de Marseille tegen vlekken in kleding en dat werkt ook super.
  Hier is een speenkoord ook een handig item, zo hoef ik niet steeds de speen van de grond te rapen.

  Groetjes,
  Renske

  P.s. Leuke foto van Liam in de wipstoel


  MySimplySpecial
  January 3rd, 2020


  Zoey wil geen speen, maar anders lijkt een speenkoord me inderdaad heel erg handig!


  Sara

  January 4, 2020

  Leuk! Ik hoop dit jaar zwanger te worden van ons tweede kindje en de meeste items heb ik al in huis en bij mijn zoontje gebruikt.
  De kolfbh staat ook op mijn lijst om aan te schaffen deze keer. Zo stom dat ik daar op bespaard heb! En ook extra kolfsetje, ik heb een tijdje fulltime gekolfd en werd helemaal gek van het afwassen en heb mezelf zo beperkt met dat ik stil moest zitten bij het kolven! Maar ik dacht steeds dat ik bijna ging stoppen, dus dat het het niet meer waard was, uiteindelijk tot 14 maanden door gegaan!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie