Mijn favoriete babyproducten van dit moment - My Simply Special
09/04/2018

Mijn favoriete babyproducten van dit moment

Elke fase van het leven van je baby vraagt om andere spullen. Ik maakte al eens een video over mijn onmisbare items gedurende de eerste maanden en een deel van die producten gebruiken we nog steeds fanatiek. Toch heb ik inmiddels ook een paar nieuwe favoriete babyproducten en in deze post deel ik er vijf!

Dagboek: Voedselvergiftiging?

Plastic slabbetjes

Hapjes geven aan een baby staat gelijk aan knoeien. Heel veel knoeien. Slabbetjes zijn natuurlijk bedoeld om de kleertjes van je kleintje schoon te houden, maar moeten dan wel weer gewassen worden. Ik had al heel snel door dat er binnen no time vlekken in kwamen die er niet altijd even makkelijk uit gaan. Toen ik zag dat er ook plastic slabbetjes bestonden, bestelde ik die meteen. We hebben nu een variant met mouwen van (Jollein) in huis die Liam aan kan als hij wat meer zelf met eten mag doen en twee normale exemplaren (Hema) die we gebruiken voor de normale hapjes. Na het eten spoel ik ze even af en zo kunnen ze eindeloos gebruikt worden zonder dat ik steeds slabbetjes moet laten weken enzo. Echt een uitkomst!

Dagboek: Tuin ontwerpen

Voetenzak

Als kraamcadeautje kregen we van mijn oma een voetenzak voor in de autostoel. We zijn die niet direct gaan gebruiken, maar inmiddels zit hij al een paar maanden standaard in de autostoel. Dat ding is echt heerlijk warm en zacht. (Romano en ik hadden het er al over dat we ook een versie willen voor volwassenen!) Liam kan zo in zijn stoel, zonder dat hij een jas aan hoeft. Dat is ook nog eens veiliger, want zo kan je de riempjes goed strak aansnoeren. (Kinderen mogen blijkbaar nooit met een dikke jas aan in de autostoel, want dan beschermen die niet goed meer.) Als we echt met hem buiten gaan lopen moet hij natuurlijk wel een jas aan, maar voor in de auto is dit beter.

Mijn favoriete babyproducten van dit moment

Kinderstoel

Voor Liam geboren werd, kochten we een simpel wipstoeltje. Die hebben we maanden lang met veel plezier gebruikt. Op een gegeven moment werd Liam zo bewegelijk, dat het stoeltje toch wat minder veilig werd, ondanks dat hij er nog wel in paste. Op dat moment besloten we dat het tijd was voor een echte kinderstoel. Gelukkig kon hij al redelijk zitten, dus hij mocht ook echt al in de stoel. Zelf was ik als kind al weg van de Tripp Trapp van Stokke. Wij hadden ‘m niet thuis, maar mijn oom en tante wel. Inmiddels hebben we een witte variant in huis met babyset, een tafelblad en een kussenset. Die kussenset is gemaakt van afneembaar materiaal en zou dus goed schoon te maken moeten zijn. Dat heb ik nog niet echt kunnen testen, maar het ziet er in elk geval leuk uit en het zit vast ook lekkerder.

Mijn favoriete babyproducten van dit moment

Kinderwagen

Toen we op zoek gingen naar een kinderwagen had ik Joolz in mijn hoofd, maar na een rondje door Babypark kwam daar een tweede optie bij: Dubatti. We hebben ze uitgebreid vergeleken en vonden uiteindelijk de Dubatti lekkerder in- en uitklappen. Oh, en je kan ‘m helemaal naar wens samenstellen met verschillende kleuren textiel, frame en beugels. Dat vonden we natuurlijk wel erg leuk. Inmiddels hebben we ‘m al maanden in gebruik en zijn we nog steeds fan. Eerst gebruikten we natuurlijk de wieg, maar inmiddels is die omgebouwd tot zit. Misschien moet ik eens een uitgebreide review schrijven over deze kinderwagen, ik heb genoeg te vertellen. Hebben jullie daar interesse in? het is in elk geval een flinke uitgave, maar we zijn er nog elke dag blij mee.

Mijn favoriete babyproducten van dit moment

Slaapzak

Als laatste heb ik nog een item waar ik eigenlijk een beetje een haat- liefde verhouding mee heb. Waar ik het over heb? Een slaapzak (Prénatal) met een extra opening onder de rits. Het fijne daarvan is, dat we Liam met slaapzak en al in zijn autostoel kunnen zetten. Als we dus op ergens op bezoek zijn, kan hij gewoon lekker gaan slapen. Als we dan naar huis gaan, zetten we ‘m met slaapzak en al in de auto, zodat we hem thuis makkelijk in bed kunnen leggen. Ideaal! Waarom ik er dan toch niet helemaal tevreden over ben? Liam vindt het leuk om zijn voeten door dat gat te steken of er tegen aan te trappen. Het resultaat is dat de opening dus wel begint te scheuren. Niks dat ik niet kan repareren, maar fraai is het niet.

Wat zijn jullie favoriete babyproducten?Categorieën: Baby, Kids2 reacties op “Mijn favoriete babyproducten van dit moment”
  Christine

  April 9, 2018

  Handig artikel weer!
  Mijn dochter wist altijd nog iets tussen haar buik en het tafeltje te knoeien en vond en vind dat echt verschrikkelijk als er iets op haar schoot terecht komt. Voor haar eerste verjaardag kreeg ik plastic slabben met opvangschootje van Prénatal.. kan niet meer zonder die dingen! In eerste instantie waren ze nog wel wat lang en zaten ze tussen haar buik en het tafeltje ingeklemd, inmiddels komt de slab boven de tafel uit en is het soms wel oppassen met het bordje op tafel.. vind het zo ideaal dat je ze na de maaltijd onder de kraan af kunt spoelen en ook af en toe in de vaatwasser kan stoppen (nouja, of dat officieel kan weet ik niet, maar na twee jaar zijn ze nog steeds als nieuw).
  Mijn andere onmisbare item is de meegroeibeker van Avent geweest. Na de fles ging m’n dochter over op de tuitbeker maar al snel kreeg ze een spleetje tussen haar voortanden.. iemand raadde me toen deze beker aan en binnen een week had ze door hoe het werkte! En de overstap naar de gewone beker was daarna ook niet moeilijk meer.. Mijn neefje heeft deze meegroeibeker zelfs direct na de fles gekregen en snapte het direct! Scheelt toch weer voor het gebit, zo goed is zo’n tuitbeker toch niet volgens mij :S Mijn eigen moeder heeft mij na m’n eerste verjaardag direct uit een beker leren drinken en schept altijd op dat dat geholpen heeft voor een mooie toon bij het dwarsfluit spelen


  Bo

  April 9, 2018

  slabbertje en slaapzak zijn dingen die bij mijn zoontje niet werken. Ik ga ook de strijd niet aan.

  Ik ben erg blij met een hoge box in de woonkamer met 2 laden eronder. 1 voor luiers e.d en de andere kleertjes dekentjes etc. In de boxzak zit speelgoed. Ideaal!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie