Geven jullie ook een deken? - My Simply Special
11/01/2017

Geven jullie ook een deken?

Als blogger word je regelmatig benaderd door bedrijven die graag samen willen werken. Soms ga ik daar op in, maar lang niet altijd. Toen ik pas de vraag kreeg of ik iets wilde delen over de deken actie van Unicef voor de Syrische kinderen die het nu heel erg koud hebben zei ik direct ja. Hoe fijn is het om mijn blog in te zetten om iets goeds te doen voor een ander? Ik zal in elk geval uitleggen wat die actie precies inhoudt. Lezen jullie verder?

Geven jullie ook een deken?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nieuws lang niet altijd even goed volg, maar wat er in Syrië aan de hand is, is natuurlijk niet te missen. Inmiddels is de oorlog daar zo’n vijf jaar aan de gang en dat betekent dat er miljoenen (zo bizar veel!) Syrische kinderen zijn die in belegerde steden of gebieden wonen of die gevlucht zijn voor het geweld. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om geen huis meer te hebben en te moeten bivakkeren in tochtige tenten of leegstaande gebouwen zonder ramen. En hoe moet dat zijn nu het winter is? Die kinderen hebben vaak geen warme kleren, kachels en dekens.

Unicef vecht voor deze kinderen en ze willen daarom de 2,5 miljoen meest kwetsbare kinderen de winter doorhelpen. Dat zijn dus de kinderen die nu in Syrië zelf zitten, maar ook de kinderen in Irak, Turkije, Libanon, Jordanië en Egypte. Unicef roept daarom iedereen op om te doneren. Je kan zelf kiezen hoeveel, maar met een donatie van 5 euro geef je al een kind een deken.

Doen jullie mee aan deze actie? Je kan hier heel makkelijk geld doneren. In een paar stappen vul je wat gegevens in over jezelf en daarna kan je via machtiging of Ideal geld overmaken. (Ik word niet betaald voor het plaatsen van deze post en heb zelf ook gedoneerd.)

Ik kan me niet voorstellen hoe het leven van deze kinderen er uit moet zien en ik hoop dat we zo met z’n allen in elk geval een klein beetje kunnen helpen.Categorieën: More, To Do
Tags:1 reactie op “Geven jullie ook een deken?”
    carola donkelaar

    January 17, 2017

    wow super dat je dit doet 💗
    echt zo sneu kan me er ook weinig bij voorstellen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie