Gezonde tussendoortjes om mee te nemen - My Simply Special
30/05/2014

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Als ik om 8 uur goed ontbijt heb ik gegarandeerd om 10 uur toch alweer honger. Tsjah, en dan moet ik nog 2 uur geduld hebben tot de lunch. Kennen jullie dat probleem? Op kantoor kan ik natuurlijk wel even een appel of banaan van de fruitschaal pakken, maar helaas vind ik dat niet zo superlekker. Om te voorkomen dat ik te weinig eet probeer ik nu altijd zelf wat (gezonde) tussendoortjes mee te nemen. Vandaag laat ik jullie er drie zien.

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Ik probeer regelmatig om ‘s avonds of in het weekend wat tussenoortjes klaar te zetten voor de komende dagen. Op die manier kan ik voor ik naar kantoor vertrek even snel een of twee bakjes in mijn tas gooien en vertrekken. Wat je daarvoor nodig hebt? Wat snacks en een verzameling bakjes van bijvoorbeeld de Ikea.

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Ik weet niet waarom, maar ik ben gek op baby mais. Gewone losse maiskorrels vind ik niet zo interessant, maar de kleine kolfjes eet ik graag. Door een salade, maar ook gewoon zo los. Een prima snack dus!

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

De voorbereidingen zijn simpel. Blik openmaken, vocht afgieten en de mais verdelen over twee bakjes. In de koelkast kan je dit wel een paar dagen bewaren.

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Ken je die groene boontjes die je bij je sushi kan eten? Edamame kan je gewoon in zakken kopen bij een toko of Chinese groothandel. Je bewaart het in de diepvries en als je er wat van wil eten dan kook je ze een minuut of 6. Even afgieten, bestrooien met wat zout en snoepen maar. Eventueel kan je ze ook eerst af laten koelen in de koelkast, net wat je lekker vind.

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Nootjes zijn altijd een fijne en vullende snack. Helaas zitten er in zakken studentenhaver meestal vooral rozijnen en pinda’s. Nu ontdekte ik pas dat de AH zakken met ‘Elitehaver’ verkoopt. In deze zakken zitten ook rozijnen, maar verder vooral amandelen, walnoten en andere noten. Dat vind ik een stuk lekkerder!

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Ik verdeel zo’n zakje meestal over 4 kleine bakjes. Zo heb je precies goede porties om mee te nemen!

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen

Ik hoop dat jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen. Hebben jullie nog goede ideeën voor lekkere en gezonden snacks?Categorieën: Body, Food, Health, Living8 reacties op “Gezonde tussendoortjes om mee te nemen”

  May 30, 2014

  Wat ziet dat er lekker gezond uit, super al die tussendoortjes heb ik wel nodig op een drukke dag!  May 31, 2014

  Nice!
  Ik neem verder ook: bleedselderij en dunne peentjes mee! Samen met een yoghurt dip ook heerlijk tussendoortje


  Margot - MySimplySpecial
  June 11th, 2014


  Ook erg lekker!  May 31, 2014

  Jummie, ik ga op zoek naar edamame!  June 1, 2014

  Lekkere tussendoortjes heb je gevonden, weer eens wat anders dan radijsjes en stukjes komkommers…wel handig dat je de Elitehaver als van te voren in bakjes doet, dan kan je daar ook niet te veel van eten…

  groetjes Petra  June 3, 2014

  Ik wist helemaal niet dat je babymais gewoon in de winkel kon kopen! Nu ik dit zo typ bedenk ik me dat dat natuurlijk een belachelijke gedachte was, want wat kan je tegenwoordig nou niet in de winkel kopen? Maar ik had had het nog nooit gezien en kende het alleen van bij wokrestaurants. Binnenkort maar langs de Albert Heijn!


  Margot - MySimplySpecial
  June 11th, 2014


  Vroeger hadden ze dit al bij de AH, de laatste jaren is het even weggeweest, maar nu is het er gelukkig weer.  June 10, 2014

  Handige tips! Die Elitehaver heb ik nog niet gezien. Volgende keer even opletten. Ideaal!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie