Gezonde tussendoortjes - My Simply Special
10/09/2015

Gezonde tussendoortjes

Als ik een maaltijd gegeten heb, dan is de kans groot dat ik toch binnen een uur of twee alweer honger heb. Wacht ik dan te lang met eten? Dan is de kans groot dat ik het eerste eet dat ik kan vinden en dat is dan meestal niet de meest gezonde optie. De laatste tijd doe ik gelukkig beter mijn best te kiezen voor gezonde tussendoortjes en in deze post deel ik mijn favorieten met jullie.

Gezonde tussendoortjes

Fruitsalade

Fruit is iets dat we dagelijks zouden moeten eten, maar als ik er niet goed op let vergeet ik dat rustig. Toch vind ik fruit heel erg lekker en zeker als ik verschillende soorten combineer tot een salade. Mijn favoriete combinatie is mango met perzik en aardbeien of druiven. Yumm!

Gezonde tussendoortjes

Appel met pindakaas

Een andere manier om fruit te eten en tegelijkertijd wat eiwitten binnen te krijgen, is om een appel met pindakaas te eten. Klinkt dat als een rare combinatie? Dat dacht ik ook, maar het is verrassend lekker en het vult goed. Ik pak dan een groene appel die ik in dunne partjes snij en die dip ik dan in de pindakaas (met zo min mogelijk toevoegingen). 

Gezonde tussendoortjes

Hummus

Over dippen gesproken, ik vind het ook lekker om wat hummus te pakken en daar breadsticks (zonder suiker), komkommer of tomaatjes bij te eten. Hummus vult ook lekker en je kan variëren met verschillende soorten. (Zoals deze klassieker of deze frisse variant.)

Gezonde tussendoortjes

Groente dippen

Heb ik wel zin in groente, maar niet in hummus? Dan vind ik het ook lekker om een frisse dip te maken met onder andere yoghurt en dille. Die dip is het lekkerst als er ook een beetje mayo doorheen zit, maar dat is natuurlijk wel minder gezond.

Gezonde tussendoortjes

Ei(witten)

Als je veel sport is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. De meest makkelijke manier om dat te doen is om gewoon een eitje (of twee) te koken en die op te eten als snack. Lekker met een klein beetje zout en een handje cherrytomaatjes.  

Gezonde tussendoortjes

Havermoutrepen

Zo’n eitje vult goed, maar ik heb daar natuurlijk niet altijd zin in. Gelukkig vullen deze zelfgemaakte havermoutrepen ook goed. De repen die je in de supermarkt kan vinden bevatten vaak nog een hoop suiker en andere toevoegingen, maar als je ze zelf maakt heb je daar de volledige controle over.

Gezonde tussendoortjes

Rijstwafel met avocado

Als ik echt veel honger heb dan vind ik het ook nog wel eens lekker om één of twee rijstwafels met avocado te eten. Ik gebruik dan een kwart of een halve avocado (afhankelijk van hoeveel honger ik heb) en ik sprinkel er wat zout en chilivlokken over voor de smaak.

Gezonde tussendoortjes

Kokosblokjes

Kennen jullie dat gevoel dat je ineens heel veel zin hebt in iets zoets? Vast wel! Ik probeer dat meestal te negeren, of ik kies voor een gezonde zoete snack als deze kokosblokjes. Niet 100% gezond, maar beter dan een roze koek toch?

Wat zijn jullie favoriete gezonde tussendoortjes?Categorieën: Body, Food, Health, Living6 reacties op “Gezonde tussendoortjes”

  September 10, 2015

  Ik ben gek op hummus en maak het ook geregeld Zo snel en zo makkelijk!  September 10, 2015

  Fruitsalade vind ik zo lekker!  September 10, 2015

  Fijne post!
  Wat ik ook erg lekker vind en weleens doe is een gekookt eitje met een plakje parma of seranoham er rond. Is in combi met het zoute erg lekker!
  Doe ik ook weleens als ik een avond geen zin heb in vlees bij mijn maaltijd..

  xx


  MySimplySpecial
  September 10th, 2015


  Oh dat is ook een goed idee, dat ga ik eens proberen!  September 10, 2015

  Oh wat een heerlijkheden! Appel met pindakaas moet ik echt eens gaan proberen!  September 18, 2015

  Lekker hoor! Reepjes komkommer met een plakje kipfilet eromheen gerold, mijn redding ‘s avonds


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie