Guhl Pluiscontrole & Veerkracht - My Simply Special
03/09/2014

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Jaren geleden gebruikte ik al shampoo en conditioner van Guhl. Geen idee meer welke variant dat is geweest, maar de vorm van de shampoofles herinner ik me nog wel. De laatste jaren heb ik verschillende merken geprobeerd, maar nu ben ik toch weer terug bij Guhl. De shampoofles ziet er nog precies hetzelfde uit, maar ze hebben nu wel de nieuwe ‘Pluiscontrole en Veerkracht’ lijn. Dat klinkt perfect voor mijn haar!

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Heb je eigenwijs en pluizig haar? Ik helaas wel. Even snel wassen en aan de lucht laten drogen? Niet zo’n goed plan, tenzij ik mijn haar in een knotje wil dragen. Ga ik voor los haar? Dan moet ik er echt wat mee en laat ik daar nou net niet altijd tijd voor hebben. De nieuwe producten van Guhl beloven pluizig, onhandelbaar en rebels haar te temmen, maar de natuurlijke veerkracht te behouden. Precies wat ik nodig heb! Deze compleet nieuwe lijn bestaat uit een shampoo, crème-conditioner, intensive repair masker en een daily intensive treatment die ik nu één voor één zal laten zien.

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Laten we beginnen met de shampoo. Volgens de verpakking maakt de shampoo de ruwe haarstructuur glad en zorgt het voor soepel vallend haar. Klinkt goed! Met een klein beetje shampoo heb je je haar zo schoon. Het schuimt lekker, verdeelt goed en laat je haar schoon achter zonder dat het helemaal stroef wordt. Prima dus.

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Op de ingrediëntenlijst kom ik als eerste water tegen en als tweede Sodium Laureth Sulfate, wat uitdrogend kan werken. Ik vermijd dit zelf niet, maar misschien is het wel goed om te weten voor wie dit wel doet. Verder zie ik Cocamidopropy betane, wat een reinigend ingrediënt is. Het verbetert de handelbaarheid van het haar, werkt antistatisch en heeft een verzachtend effect op de hoofdhuid. Ook kom ik nog Cocoglucoside tegen, dat verzachtend werkt.

Product: Pluiscontrole & Veerkracht shampoo
Merk: Guhl
Inhoud: 200 ml
Prijs: 6,40 euro
Te koop: Bij de drogist

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Als ik mijn haar was, gebruik ik altijd een conditioner. Deze van Guhl moet je even kort in laten trekken voordat je het heel gemakkelijk weer uit je haar kan spoelen. Mijn haar wordt er lekker zacht van en ruikt ook nog eens heerlijk. Alle producten uit deze lijn hebben namelijk een heerlijke zoete geur.
 
Op de ingrediëntenlijst kom ik onder ander Cetearyl Alcohol (een vette alcohol), Dimethicone (siliconen) en Hydrolyzed Keratin (antistatisch) tegen.
 
Product: Pluiscontrole & Veerkracht crème-conditioner
Merk: Guhl
Inhoud: 200 ml
Prijs: 6,40 euro
Te koop: Bij de drogist

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Als ik een keer wat meer tijd heb om mijn haar te wassen vind ik het fijn om een masker te gebruiken. Deze van Guhl zorgt ervoor dat mijn haar er echt wat gezonder uitziet en minder pluist. Volgens de verpakking hoeft hij maar een minuut in te trekken, dus dat is ook lekker kort. (Al laat ik het rustig wat langer zitten als ik toch nog bezig ben.)
 
Dit masker bevat onder andere Glycerin (hydraterend), Cetearyl Alcohol (een vette alcohol), Dimethicone (siliconen), Behenamidopropyl Dimethylamine (antistatisch) en Hydrolyzed Keratin (antistatisch).
 
Product: Pluiscontrole & Veerkracht intensive repair masker
Merk: Guhl
Inhoud: 180 ml
Prijs: 7,99 euro
Te koop: Bij de drogist

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Het laatste product uit deze lijn is een ‘daily intensive treatment’ dat geschikt is voor zowel droog als vochtig haar. Je kan het dus net na een wasbeurt gebruiken, maar ook op de dagen erna. Het maakt je haar makkelijker doorkambaar en minder pluizig. Absoluut een favoriet!

Het eerste ingrediënt van deze treatment is water en nummer twee is Cyclopentasiloxane, een silicoon dat antistatisch werkt en het haar makkelijk doorkambaar maakt. Verder zie ik Isopropyl Palmitate (antistatisch), Glycerin (hydraterend) en Hydrolyzed Keratin (antistatisch).

Product: Pluiscontrole & Veerkracht daily intensive treatment
Merk: Guhl
Inhoud: 180 ml
Prijs: 7,99 euro
Te koop: Bij de drogist

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Hier zie je hoe mijn haar eruitziet als ik alle producten gebruikt heb en mijn haar daarna aan de lucht heb laat drogen. Is het helemaal pluisvrij? Nee, helaas leef ik niet in Hollywood. Is het een verbetering ten opzichte van normaal? Absoluut! Mijn haar ziet er veel gladder uit, ruikt heerlijk en voelt zacht aan. Ik kan zo de deur uit of het nog een klein beetje behandelen met een föhnborstel voor wat extra glans.

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

Ik ben fan van de nieuwe Pluiscontrole & Veerkracht lijn van Guhl! Hebben jullie als eens iets van Guhl geprobeerd?

 Guhl Pluiscontrole & Veerkracht

 Categorieën: Beauty6 reacties op “Guhl Pluiscontrole & Veerkracht”
  Kim

  September 3, 2014

  Oeh, dat klinkt goed! Mooie foto’s ook!  September 3, 2014

  Hoor er goeie dingen over maar de silicone en parfum erin houden me wat tegen  September 3, 2014

  Leuk om je review te lezen! Ik heb er gister ook wat over geschreven, maar het artikel is nog niet helemaal af dus dat komt nog Goed om te lezen dat je er enthousiast over bent! Ik vind persoonlijk alleen de verpakking al geweldig, met al dat roze.


  MySimplySpecial
  September 3rd, 2014


  Ja ik vind dat roze ook erg leuk! Staat mooi in de badkamer  September 3, 2014

  Lijken me hele fijne producten  September 7, 2014

  Dat klinkt heerlijk! Ik heb een lastige hoofdhuid en Guhl is één van de weinige merken die niet irriteert, dus ik ga de lijn zeker eens uitproberen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie