Haal de sfeer van je tuin in huis - My Simply Special
03/08/2016

Haal de sfeer van je tuin in huis

De langste dag hebben we alweer gehad, maar de zomer is gelukkig nog niet afgelopen. (Al blijft het Nederland…) In elk geval vind ik het heerlijk om te kunnen relaxen in de tuin met een hapje en een drankje. Of wat dacht je van lezen in de zon of lekker bbqen met vrienden? Het is in elk geval fijn om dat ‘buitengevoel’ vast te kunnen houden als je aan het eind van de dag weer binnenkomt. Om dat voor elkaar te krijgen zijn hier een aantal tips om de sfeer van je tuin in huis te halen.

Haal de sfeer van je tuin in huis

Tip 1: Wees niet zuinig met planten en bloemen

Je ziet het overal: planten in stoere grote potten of mooie manden, hippe hangplanten en schattige mini-cactussen. Planten zorgen niet alleen voor een beetje leven wanneer je ze in huis zet, ze zuiveren ook de lucht waardoor je je als het goed is prettiger voelt. Door voor wat grotere planten te kiezen in mooie plantenbakken creëer je toch een beetje een buitengevoel in huis. Of wat dacht je van die verticale tuinen die helemaal in zijn? Als je dit toepast op een balkon of tegen een schutting naast een raam kan je er binnen ook van genieten. Creatief en handig als je weinig ruimte hebt!

Haal de sfeer van je tuin in huis

Tip 2: Creëer lichte muren

Lichte kleuren in huis zorgen voor een frisse uitstraling, helemaal in de zomer. Het zonlicht weerkaatst namelijk op lichte kleuren waardoor het minder warm wordt in huis. Donkere kleuren nemen de warmte op. Kies dus voor een lekker licht kleurtje en fleur het op met kleurrijke of juist donkere accessoires. Ik heb in een vorige woning gele muren gehad in mijn woonkamer. Dat klinkt heftig, maar eigenlijk zorgde het ervoor dat het altijd zonnig en zomers aanvoelde in huis, zelfs in de winter. Ideaal! Begint het te kriebelen om een nieuw kleurtje op de muur te smeren? Je kan zelf aan de slag gaan met verf, je kan een groep vrienden inschakelen of je kan het uit laten voeren door een schilder als je daar geen zin in hebt. Wat zo’n schilder kost hangt uiteraard af van de afmetingen van de wanden en je specifieke wensen.

Haal de sfeer van je tuin in huis

Tip 3: Laat ruimtes overlopen

Op een warme avond kan het heerlijk zijn om binnen te zitten terwijl de deuren naar de tuin openstaan (en de hor dicht is). Is het niet zulk warm weer? Dan kan een aanbouw met grote ramen een optie zijn. Of wat dacht je van een serre helemaal van glas? Dat zijn natuurlijk geen goedkope opties, maar gaaf is het wel. Als je je woonkamer helemaal mooi over wil laten lopen in je tuin (of andersom) kan je ook nog kijken naar een vloer die je door kan trekken naar je terras. Dat kan niet met alle materialen, maar je kan bijvoorbeeld wel naar dezelfde kleuren kijken. 

Haal de sfeer van je tuin in huis

Tip 4: Doe buiten alsof je binnen bent

Om in je tuin en woonkamer een beetje hetzelfde gevoel neer te zetten kan je buiten ook een beetje doen alsof je binnen bent. Wat ik daarmee bedoel? Richt het in alsof je binnen bent! Denk aan een kleed speciaal voor buiten onder je loungeset en decoreer met bijzettafels, manden met planten en verlichting. Zo krijg je buiten een huiskamergevoel. En binnen dan? Binnen kan je weer meer een buitengevoel krijgen door voor wat stoerdere houten meubels te gaan. Of maak een zitje in of voor het raam, een perfecte plek om een boek te lezen!

Haal de sfeer van je tuin in huis

Hebben jullie een fijne tuin?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6Geschreven-R

 Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie