Ik wil gezonder eten - My Simply Special
17/01/2014

Ik wil gezonder eten

Januari is de maand van de goede voornemens. Veel mensen beginnen (weer) met sporten en proberen gezonder te gaan eten. En ik? Ja ik doe hier ook vrolijk aan mee! Al moet ik wel zeggen dat dit iets is waar ik al wat langer over na loop te denken dan sinds oud en nieuw. Geloof je me niet? Het is echt waar!

Ik wil gezonder eten

Ik heb het al een paar keer verteld hier op mijn blog, maar ik heb al ruim een jaar last van Pfeiffer. Gevolg? Ik heb weinig energie, ik heb weinig reserves en ik ben flink afgevallen (deels spier). En nu? Nu weeg ik eigenlijk wat te weinig voor mijn lengte. Gezond eten is in mijn geval dus zeker niet een voornemen om af te vallen maar juist om weer gezond en sterker te worden. Ik eet volgens mij al best gezond hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik denk dat het nog wel wat beter kan.

Ik wil gezonder eten

Ik loop hier al een tijdje over na te denken en probeer ook al wat beter te eten. Toch leek het me handig er nog wat bewuster mee aan de slag te gaan. Toevallig heb ik twee boeken in huis die gericht zijn op gezond eten en afvallen. De eerste is ‘Het voedselzandloper kookboek’ en is geschreven door Pauline Weuring van de blog Uit Pauline’s Keuken. Boek nummer twee is ‘BodieBoost Het kookboek’ en is geschreven door Charlotte Willems, de bedenkster van BodieBoost. Beide boeken bevatten naast een heleboel fijne recepten ook informatie over gezond eten. Ik heb alles rustig doorgelezen en mijn eigen voornemens onder elkaar gezet.

Ik wil gezonder eten

Tussendoortjes
Ik ben geen grote eter, maar heb na een maaltijd wel snel weer honger. Wacht ik te lang met eten als ik honger begin te krijgen? Dan ga ik me heel snel heel beroerd voelen. Ik wil dus beter gaan letten op goede tussendoortjes. Iets wat ik thuis kan eten, maar ook dingen die ik bijvoorbeeld mee kan nemen naar werk.

Ik wil gezonder eten

Lunch
Op werk kan ik altijd goed lunchen. Er wordt gezorgd voor sla, wisselende groentes, lekker brood en af en toe iets als een soepje. Helemaal goed. Thuis? Dat is een ander verhaal. Oh er is meestal genoeg te vinden in onze koelkast hoor, maar ik heb vaak nergens zin in. Tijd dus om wat creatiever te worden. Lekkere nieuwe broodjes uitproberen, verse soep maken of nieuwe combinaties voor salades uitproberen.

Ik wil gezonder eten

Diner
Het avondeten is voor mij eigenlijk geen probleem. Romano en ik eten best gevarieerd en gezond. Toch wil ik wel proberen om wat vaker voor vis en iets minder vaak voor rood vlees te kiezen. Ook gezondere alternatieven voor pasta kunnen we best wat vaker eten. Quinoa bijvoorbeeld. Natuurlijk kan je ook prima een maaltijd maken zonder koolhydraten en met extra veel groente. Ik heb dat een paar keer geprobeerd, maar ik merk dat ik dan extreem snel weer heel erg behoefte heb aan eten. Dat is nog niet echt een succes dus.

Ik wil gezonder eten

Groente en fruit
Mijn belangrijkste conclusie na het lezen van de twee boeken die ik eerder noemde? Ik moet meer groente en fruit eten! Oké, groente lukt inmiddels best aardig nu ik daar tijdens de lunch al bewust op let, maar fruit is een ander verhaal. En dit is niks nieuws. Nee, ik eet al zolang ik me kan herinneren eigenlijk te weinig fruit. Tijd om daar eens beter op te letten. Vaker een smoothie of vers geperst sapje drinken reken ik in dit geval ook al goed.

Ik wil gezonder eten

En de ongezonde dingen dan?
Oh die zal ik nog steeds eten. Ik ben gek op chocola, chips, patat en al dat soort spul. Tsjah, de meeste mensen denk ik wel. Ik ga mezelf zeker niks verbieden, maar ik wil wel wat vaker voorkomen dat ik maar iets te snoepen pak als ik eigenlijk echt honger heb.

Ik wil gezonder eten

Nou dat lijken me genoeg goede voornemens wat betreft eten toch? Tijd om aan de slag te gaan en wat van de leuke recepten uit de twee boeken te gaan proberen. Over sporten zal ik het later nog wel eens hebben.

Vinden jullie het interessant om meer te lezen over mijn ervaringen, gezonde gerechten en informatie over gezond eten in het algemeen?

Het voedselzandloper kookboek is te zien op foto 1 t/m 6 en 8. BodieBoost Het kookboek is te zien op foto 3, 7 en 9.Categorieën: Body, Health, Persoonlijk
Tags:11 reacties op “Ik wil gezonder eten”

  January 17, 2014

  Ik zou het super vinden interessant om te lezen! En ik vind het super knap dat je er zo voor gaat. Ik wil het stiekem ook graag, dus misschien kan ik nog wat van je leren! Liefs, Stella.


  Sabine Poort

  January 17, 2014

  Jaa leuk om te lezen, ik hoop dat het allemaal lukt!  January 17, 2014

  Zeker interessant ik doe ook een poging tot  January 17, 2014

  Ik ben er ook mee bezig maar ik vind het heel moeilijk om al dat lekkers te laten staat! Maar het is nooit verkeerd om toch wat gezonder te doen dan normaal!  January 17, 2014

  Ik ben er de laatste tijd ook mee bezig. Ik vind het niet verkeerd om hier meer over te lezen, altijd leuk!


  Roxanne Happe

  January 18, 2014

  Ik maak nu elke keer havermout muffins voor een paar dagen. Zo ontbijt ik in elk geval gezond! Als lunch eet ik vaak een rijstewafel met huttenkase en avocado.  January 25, 2014

  Herkenbaar! Ik heb zelf een vrij zware versie van pfeiffer gehad en heb daar nog steeds wel wat last van (is inmiddels al langer dan 10 jaar geleden). Voeding gaat je zeker helpen. Mij wel in ieder geval. Daarnaast gebruik ik ook superfoods en voedingssupllementen. Vooral dat laatste geven mij echt een boost. Ik hoop dat je je snel fitter voelt. Ik weet hoe shit het is om je moe en moedeloos te voelen. Bleeehhh  January 26, 2014

  Tussendoortjes vind ik ook moeilijk en genoeg fruit eten!  January 26, 2014

  Heel veel mensen hebben dit voornemen… Nu het nog volhouden, suc6 ermee, gaat je vast lukken.  May 1, 2015

  Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat 3 maanden verder


  MySimplySpecial
  May 1st, 2015


  Hihi deze post is zelfs alweer meer dan een jaar oud. Het is een hele tijd goed gegaan, maar sinds een paar maanden werk ik voor mezelf en ik merk dat ik weer een nieuw ritme moet vinden. Groente eet ik genoeg, met lunch varieer ik ook lekker, maar fruit mag ik best vaker eten en met tussendoortjes kan het ook beter. Al heb ik nu weer lekker aardbeien in huis, dus dan wordt fruit eten ineens makkelijker


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie