Je haar opsteken: Twee variaties - My Simply Special
23/03/2016

Je haar opsteken: Twee variaties

Kijk, hier kan je mijn nieuwe haarkleur goed zien! Het is warm met mooie kleurverschillen; als ik het opsteek is het vrij donker en als ik het los draag ben ik ineens heel blond. Ja ik ben er echt heel blij mee! (In deze post kan je mijn eigen haarkleur goed zien.) Hihi, oké terug naar waar deze post over gaat. Ik wilde namelijk laten zien hoe ik mijn haar de laatste tijd vaak opsteek. Ik heb meestal niet het geduld voor los haar, dus ik doe mijn best mijn haar dan een beetje leuk op te steken. Daar heb ik natuurlijk lang niet altijd zin in, maar inmiddels zijn er wel wat kapsels die ik vrij snel kan maken. Dit is daar één van en verderop in deze post laat ik nog een variant hierop zien.

Je haar opsteken: Twee variaties

Je haar opsteken: Twee variaties

Ik heb helaas geen stap-voor-stap foto’s voor jullie, maar ik ga mijn best doen zo goed mogelijk uit te leggen hoe je dit kapsel kan maken. En nee het is niet moeilijk!

 • Pak bij je voorhoofd een pluk haar vast van ongeveer 10 cm breed.
 • Draai deze pluk nu twee slagen.
 • Nu doe je alsof je je haar gaat invlechten en pak je aan allebei de kanten van je gezicht een pluk haar die je bij ingedraaide pluk voegt.
 • Draai de pluk nu weer twee slagen.
 • Voeg weer plukken haar toe aan beide kanten van je gezicht en ga zo door tot al je haar is ingedraaid.
 • Pak een elastiekje en maak een lage staart.
 • Draai je staart nu losjes in en draai ‘m om je elastiekje heen.
 • Zet je knot(je) vast met een paar speldjes en maak het eventueel af met wat haarlak.

Je haar opsteken: Twee variaties

Het is echt een soort invlecht, maar dan makkelijker!

Je haar opsteken: Twee variaties

En dat brengt me meteen bij de variatie op dit kapsel, want dat is een versie waarbij je je haar invlecht in plaats van indraait.

Je haar opsteken: Twee variaties

Om dit kapsel te maken vlecht je je haar dus in tot je bij je nek aankomt en al het haar in de vlecht verwerkt is. Dan zet je het weer vast met een elastiekje en maak je een knotje van je staart. Dat kan heel netjes, maar ik vind het meestal prima om het een beetje rommelig te doen. Oh, kan je nog niet invlechten? In deze post deel ik een filmpje waarin de techniek duidelijk wordt uitgelegd.

Je haar opsteken: Twee variaties

Welke variant vinden jullie het leukst?Categorieën: Beauty, Body2 reacties op “Je haar opsteken: Twee variaties”

  March 23, 2016

  Mooie kapsel. Ik kan niet echt kiezen welke variant het mooiste is, ik vind ze allemaal leuk staan bij je!  March 24, 2016

  Ik vind de tweede variant erg leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie