Kapsels: Creatief met vlechten - My Simply Special
28/10/2015

Kapsels: Creatief met vlechten

Toen ik jong was had ik ontzettend lang haar en bijna elke ochtend vlocht mijn moeder mijn haar netjes in. Toen ik wat ouder werd heb ik mijn haar langzamerhand steeds korter laten knippen en mijn haar werd niet meer gevlochten. Ik heb mezelf wel aangeleerd hoe ik mijn haar zelf in kan vlechten, maar echt vaak heb ik dat niet gedaan. Toch heb ik de vlecht weer ontdekt!

Kapsels: Creatief met vlechten

Voor onze nieuwste dansshow dragen alle meiden hun haar namelijk in een vlecht. Nu is mijn haar inmiddels niet heel kort meer, maar toch is het nog wel zo kort dat mijn vlecht er een beetje zielig uitziet. Als oplossing ben ik mijn haar gaan invlechten en eigenlijk bevalt me dat prima! Ik draag mijn haar graag vast, maar soms gaat mijn hoofdhuid toch wel pijn doen van al die staartjes en knotjes. Zo’n vlecht is dan een goede oplossing. Nu moet ik zeggen dat ik wat betreft vlechten niet veel verder kom dan een invlecht netjes achter op mijn hoofd, maar je kan natuurlijk heel creatief zijn met vlechten. Tijd om inspiratie op te doen!

Ik volg Abby van Twist me Pretty al een tijdje en deze moeder van vier is echt heel erg handig met haar! In deze video legt ze vier ‘basic’ vlechten uit. Eerst laat ze de ‘French braid’ zien, dan de ‘Dutch braid’, vervolgend demonstreert ze de ‘waterfall’ en ze eindigt met de ‘lace’. Die eerste beheers is dus wel, maar de andere drie heb ik nog nooit geprobeerd. Oh, en in de bijbehorende post laat ze ook meteen variaties zien.

Een ander soort vlecht is de vissengraat of fishtail. Ook deze variant heb ik nog nooit geprobeerd en ik denk dat mijn haar hier ook nog wat langer voor moet zijn als ik mijn staart zo zou willen vlechten. De ingevlochten variant vind ik wel erg gaaf en die wil ik dan ook zeker een keer gaan oefenen.

Kijk dit is een kapsel dat niet zo ingewikkeld is en waarvoor je alleen maar een basic vlecht hoeft te kunnen maken. Toch vind ik het eindresultaat wel erg leuk!

Oké, nog één video van Abby! Ook voor deze variant hoef je geen ingewikkelde vlechten te maken, je steekt alleen vier simpele vlechten op een leuke manier op. 

Als je je haar los wil dragen maar het wel een beetje uit je gezicht wil houden kan je dit kapsel proberen. Vooral in combinatie met de slag die ze aan het einde in haar haar maakt vind ik het erg mooi.

Ook voor dit kapsel maak je een vlecht langs je gezicht, maar in dit geval is het eindresultaat een mooi opgestoken kapsel. Perfect voor een feestje!

Ik moet maar snel gaan oefenen, want kapsels met vlechten zien er al snel leuk en indrukwekkend uit! Kunnen jullie goed vlechten?Categorieën: Beauty, Body
Tags: ,4 reacties op “Kapsels: Creatief met vlechten”

  October 28, 2015

  Super leuke ideeën! Nu mijn haar super lang is, is het wel eens leuk zoiets te proberen


  Kim

  October 28, 2015

  Hihi zo’n vlecht langs mn gezicht is mn standaard sportschoolkapsel, misschien moet ik het toch ook eens overwegen voor een feestje


  MySimplySpecial
  November 1st, 2015


  Zeker, dat staat je goed!  October 29, 2015

  Ik moet helaas zeggen dat ik nogal moeite heb om mijn eigen haar te vlechten, dus als ik een mooie creatie in mijn haar wil, dan moet ik iemand anders vragen dat te doen.. Daarnaast zakt alles binnen een aantal uur uit, dus ik waag me er niet meer aan. Maar ik wil het toch wel steeds meer, dus wellicht dat ik binnenkort een dagje probeer te vlechten!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie