Koekjes met een suikerrandje - My Simply Special
31/01/2014

Koekjes met een suikerrandje

Af en toe heb ik ineens zin om snel iets lekkers te bakken. Maarja, wat maak je dan? Muffins en koekjes zijn voor mij de ideale opties. De basic ingrediënten heb ik meestal wel in huis en je kan er makkelijk mee variëren. Dit keer besloot ik om juist geen extra’s als chocolate chips toe te voegen, maar te zoeken naar een fijn basic recept. Ik gebruikte er een van Martha Stewart met een leuk suikerrandje.

Koekjes met een suikerrandje

Voor ongeveer 40 koekjes heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

 • 227g boter
 • 190g suiker plus wat extra voor de randjes
 • 2 eieren
 • 400 g bloem
 • 3/4 tl zout
 • 3/4 tl vanille aroma
Koekjes met een suikerrandje
Heb je alle ingrediënten bij de hand? Oke, dan gaan we echt beginnen. Doe de boter en suiker in een beslagkom en meng dit met een mixer tot een mooi geheel. Voeg de vanille aroma en een van de eieren toe en mix weer verder. Doe nu de bloem en het zout bij je deeg en mix alles tot een geheel. Zet de mixer wel voorzichtig aan anders is je hele keuken mooi wit.
 
Koekjes met een suikerrandje
Verdeel je deeg in twee delen en maak van beide delen mooie rollen. Niet te veel snoepen he! Pak de rollen in met vershoudfolie en leg ze een uurtje in de koelkast tot ze mooi hard zijn.
 
Koekjes met een suikerrandje
Is het uur voorbij? Mooi, dan kan je verder. Begin met het voorverwarmen van je oven tot 190 graden en leg wat bakpapier op een bakplaat. Klop je tweede ei op en besmeer de rollen deeg hiermee. Doe nu wat suiker in een groot bord en rol het deeg erdoorheen totdat ze mooi bedekt zijn met suiker. Snij de rollen in mooie plakjes en leg ze op de bakplaat. Als je dat leuk vind kan je dit proces ook omdraaien en eerst het deeg in plakjes snijden. Je moet ze dan wel een voor een het deeg door het ei en de suiker halen. Wil je een beetje varieren? gebruik dan voor de heft van de koekjes normale kristalsuiker en voor de andere helft donkere bastersuiker of rietsuiker. Ziet er leuk uit!
 
Koekjes met een suikerrandje
Bak je koekjes in ongeveer 20 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Zien ze er goed uit? Haal ze uit de oven en laat ze op een rek afkoelen. Bewaar (wat er nog over is) in een goed afsluitbare trommel en je kan er de komende dagen nog lekker van genieten.
 
Koekjes met een suikerrandje
Wil je nou niet meteen 40 koekjes maken? Vries dan de helft van de plakjes in (zorg wel dat ze niet tegen elkaar aan plakken). Heb je een keer zin in koekjes? Stop de bevroren plakjes deeg in een voorverwarmde oven en je hebt zo iets lekkers op tafel.
 
Wat zijn jullie favoriete recept en voor koekjes?
 
 Categorieën: Food, Living12 reacties op “Koekjes met een suikerrandje”

  January 31, 2014

  het water staat mij in de mond van deze koekjes…ze zien er heerlijk uit!  January 31, 2014

  Wouw deze koekjes zien er luxe uit  January 31, 2014

  Ziet er wel erg leuk uit! Als ik koekjes bak ga ik meestal voor koekjes met rozijnen, chocolade en noten, heb ik een erg lekker recept van.


  Margot // MySimplySpecial
  February 1st, 2014


  Dat klinkt ook goed!  January 31, 2014

  yummy!!  January 31, 2014

  Deze koekjes zien er echt hemels uit, doet me herinneren aan de koekjes die ik vroeger altijd van bij de bakker at!  January 31, 2014

  Ze zien er echt heeerlijk uit!  January 31, 2014

  Hmmm, klinkt lekker!  February 1, 2014

  hm ik ben gek op koekjes, lijkt me leuk om eens te proberen!!  February 2, 2014

  Mm lekker! Ik duik straks mijn keukentje in


  villabeauty

  February 2, 2014

  Oh oh, dat ziet er weer veel te lekker uit…  February 4, 2014

  Oh yummeh! Heerlijk, leuk receptje!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie