Lekker bijgerecht: Courgette salade - My Simply Special
11/05/2017

Lekker bijgerecht: Courgette salade

Er zijn van die groentes die wij altijd in huis hebben. Tomaten, courgette, kastanjechampignons en zoete puntpaprika’s bijvoorbeeld. Heel handig, maar soms wil je wel eens iets nieuws proberen. Zo had ik pas ineens twee courgettes over en besloot ik er een salade mee te maken. Ik meende me te herinneren dat je ze namelijk prima rauw kan eten en Google vertelde me dat dat inderdaad klopt. Handig, want deze courgette salade is lekker, fris en snel klaar. Een ideaal bijgerecht!

Lekker bijgerecht: Courgette salade

Ingrediënten

Ik maakte deze salade voor twee personen. Al heb ik, denk ik, driekwart van de schaal leeggegeten, aangezien ik heel veel honger had en wat meer van groente hou dan Romano. Maar goed, je hebt dus het volgende nodig:

 • 1 courgette (hij moet nog wel lekker stevig zijn en goed gewassen)
 • ongeveer 60 gram zachte geitenkaas (meer mag uiteraard ook)
 • 2 el pijnboompitten
 • 2 el olijfolie
 • 1 el citroensap (vers of uit een flesje)
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl honing
 • zout en peper

Lekker bijgerecht: Courgette salade

Zo maak je deze courgette salade

 • Snijd de uiteinden van de courgette af en maak met een dunschiller dunne plakken. Blijf dit doen tot de courgette op is.
 • Doe alle slierten bij elkaar in een schaal.
 • Brokkel hier de geitenkaas overheen en strooi er de pijnboompitten over. (Als je meer geduld hebt dan ik, kan je ze ook even kort roosteren voor nog meer smaak.)
 • Maak nu de dressing door de olie, het citroensap, de mosterd en de honing in een schaaltje goed door elkaar te roeren. Breng op smaak met zout en peper.
 • Giet de dressing over de salade. Even goed omscheppen en eet smakelijk!

Lekker bijgerecht: Courgette salade

Mocht je deze salade nou voor gasten maken, dan kan ik aanraden de dressing eerst met de courgetteslierten te mengen en er daarna de geitenkaas en pijnboompitten overheen te strooien. Dan hoef je het aan tafel minder fanatiek door elkaar te scheppen en blijft het er mooier uitzien. Het oog wil ook wat, toch?

Ja, deze salade ga ik zeker vaker maken! Hebben jullie ook van die groentes die je altijd in huis hebt?Categorieën: Food, Living2 reacties op “Lekker bijgerecht: Courgette salade”

  May 11, 2017

  Leuk om uit te proberen! Ik heb volgens mij nog nooit rauwe courgette op.


  Lisan

  May 11, 2017

  Lekker!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie