Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor - My Simply Special
07/02/2018

Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor

Op sommige kantoren wordt er een lunch verzorgt, maar vaak is het de bedoeling dat je zelf wat meeneemt. Voor mij is dat nu ook weer het geval en soms vind ik het best een uitdaging om te bedenken wat ik ga eten. Natuurlijk kan ik een paar boterhammen beleggen met wat kaas ofzo, maar ik maak het liever wat leuker. In deze post deel ik een paar ideeën.

Voor ik mijn ideeën deel, ik ga er even vanuit dat er op kantoor in elk geval een koelkast aanwezig is en in sommige gevallen een magnetron of tostiapparaat. Een aantal van deze opties zijn geschikt voor onderweg, maar anderen zijn om op kantoor (af) te maken. 

Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor

Salade

Het eten van een salade kost me altijd meer tijd dan brood, maar een goede optie is het wel. Zeker omdat je er eindeloos mee kan variëren. Wat dacht je van een pastasalade, een witlofsalade, een salade met kikkererwten of quinoa of een zomerse salade met aardbeien? Ik heb al veel recepten gedeeld, dus als jullie inspiratie zoeken, kunnen jullie dat hier vinden.

Handig: Maak de avond van te voren de salade en doe de dressing in een apart bakje. Houd ook toppings als croutons en pijnboompitten apart om te voorkomen dat ze te zacht worden. Avocado kan je het beste los meenemen en last minute toevoegen.

Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor

Brood

Als we aan ontbijt en lunch denken, dan is brood toch wel iets wat daar bij hoort. Van een gewone boterham tot afbakbroodjes, ook hier is genoeg variatie mogelijk. En dan heb ik het nog niet eens over beleg! Zelf bak ik vaak ‘s ochtends terwijl ik ontbijt een broodje af voor de lunch. Die neem ik dan mee, samen met wat los beleg. Wat ik erop doe, hangt af van wat ik in de koelkast kan vinden, maar fijne opties zijn:

 • brie en ijsbergsla
 • mozzarella en tomaat
 • avocado
 • gekookt eitje (kan je de avond van te voren koken)
 • ham, kaas, tomaat
 • vleeswaren

Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor

Tosti

We blijven even bij brood, want als er een tostiapparaat beschikbaar is, heb je nog meer mogelijkheden. wat dacht je van een tosti met:

 • ham en kaas
 • brie en vijgenjam
 • brie, walnoten en honing
 • kaas en chorizo
 • pesto, tomaat en mozzarella
 • appel, geitenkaas en honing

Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor

Soep

Als ik trek heb in iets warms, is soep een lekkere optie. Je kan wat zelfgemaakte soep meenemen, of bijvoorbeeld een éénpersoonsblikje uit de supermarkt. Zelfgemaakte soep kan je trouwens in porties invriezen, zodat je het makkelijk mee kan nemen. Anyway, als je een magnetron op kantoor hebt, kan je in een paar minuten wat soep opwarmen en dat eten met wat brood. Je brood kan je dan in de soep dopen, maar persoonlijk vind ik het lekker om dan ook wat hummus mee te nemen.

Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor

Restjes

Heb je eten over van je avondmaaltijd? In veel gevallen is het zonde om weg te gooien en kan je het prima de dag erna opeten als lunch. Of kook gewoon bewust wat meer! Zelf vind een pastamaaltijd altijd lekker om mee te namen, maar er is nog veel meer mogelijk!

Wat eten jullie graag op kantoor?Categorieën: Uncategorized4 reacties op “Inspiratie: Lekker lunchen op kantoor”

  February 7, 2018

  Goede ideetjes! Ik neem ook graag wraps mee mmmm  February 7, 2018

  Oeeh lekker! Ik vind een simpel broodje nooit zo lekker, dus dit zijn voor mij echte perfecte opties!


  Lisan

  February 7, 2018

  Heel handig is een thermos-soepbeker. Het kost wel wat om een goede aan te schaffen (ik heb die van Thermos met een opvouwbare lepel in de deksel), maar het is echt ideaal! ‘s Ochtends je soep opwaren, en bij de lunch is het nog ontzettend heet. Ook doe ik wel eens dingen als chili of rijstgerechten erin, het houdt het eten echt prima warm en vers. Zo heb je geen magnetron nodig en kan je toch warm eten bij de lunch.


  MySimplySpecial
  February 7th, 2018


  Dat is slim!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie