Lekkere lunch salades - My Simply Special
11/07/2014

Lekkere lunch salades

Aan het begin van dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om wat gezonder te gaan eten. Een van mijn plannen was om wat nieuwe lunch salades uit te proberen. Ik heb namelijk vaak geen trek in brood, en een salade kan dan een heel fijn en ook gezond alternatief zijn. Vandaag laat ik jullie drie van mijn favoriete salades zien!

Lekkere lunch salades

Laten we beginnen met een oude favoriet. Voor deze salade heb je jawel, wat sla nodig (ik gebruik vaak de eikenbladsla melange van de AH), een paar minimaiskolfjes, een tomaat en wat mozzarella. Maak de salade af met stemgember, pijnboompitjes, zout en peper. Als dressing gebruik ik olijfolie en een lekkere, fruitige azijn. De mango variant van Oil & Vinegar vind ik zelf een aanrader!

Lekkere lunch salades

De laatste tijd ben ik helemaal gek op avocado en wil ik het overal doorheen gooien. Voor deze salade gebruik ik dan dus ook een hele avocado, een grote tomaat en ongeveer 50 gram gekookte pasta. Om de salade wat spannender te maken voeg ik ook nog een fijn gesneden lente-uitje toe. Wat zout, peper, knoflookpoeder en olijfolie maken deze salade af.

Lekkere lunch salades

Pas hadden we nog wat plakjes parmaham in de koelkast liggen en ik besloot ze te gebruiken voor een salade. Ongeveer 50 gram pasta, een tomaat, wat mozzarella en de parmaham zorgen voor een lekkere, en goed vullende lunch. Ook deze salade heb ik afgemaakt met een lente-uitje, zout, peper en olijfolie.

Wat is jullie favoriete salade?

 Categorieën: Food, Living6 reacties op “Lekkere lunch salades”
  Jolienne

  July 11, 2014

  Mmmm,… Lekker fris! Ideaal voor tijdens een warme zomerdag!  July 12, 2014

  Ze zien er allemaal super lekker uit, ik krijg er trek van! Vooral de laatste ziet er goed uit, ga het eens proberen denk ik. Dankjewel!  July 12, 2014

  Ziet er heerlijk uit!  July 13, 2014

  Wat lekker! Salade van watermeloen met feta zwarte olijven en munt is ook een goeie. Vooral op zomerse dagen. Erg lekker en super makkelijk om te maken.  July 15, 2014

  Jammie, liefde voor salades!!  July 17, 2014

  Wat ziet dit er lekker uit! Ik wil ook echt meer salades gaan eten, ze zijn altijd zo lekker


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie