12 dingen die ik leuk vind aan zwanger zijn - My Simply Special
19/10/2017

12 dingen die ik leuk vind aan zwanger zijn

Zwanger zijn is ontzettend bijzonder. Dat je lichaam gewoon een heel kind kan maken, vind ik zelf in elk geval echt fascinerend. Nu horen er bij zwanger zijn natuurlijk ook minder leuke dingen, want je lichaam krijgt het even zwaar te verduren, maar er zijn (wat mij betreft) vooral heel veel leuke kanten! Ik zette mijn favorieten op een rijtje.

Zwangerschapsupdate #14: Week 27 & 28

#1. Mijn babybuik! In het begin ziet het eruit alsof je teveel gegeten hebt, maar op een gegeven moment zie je toch echt dat je zwanger bent. Mijn buik groeide niet heel hard, maar ik vond ‘m wel erg mooi en bijzonder.

#2. En wat er in mijn buik gebeurde was natuurlijk nog veel specialer. In het begin was het nog zacht en onduidelijk, maar ik ging ons kleintje steeds beter voelen bewegen. Dan heb je gewoon ineens een hikkende baby in je buik of voel je schopjes in je zij.

#3. Voor je je baby kan voelen, kan je tijdens de echo’s wel al zien dat er toch echt een mensje in je aan het groeien is. Dat voelt dan echt heel onwerkelijk, maar het is zo mooi om het hartje te zien kloppen op die monitor.

#4. Een andere manier om een teken van leven te krijgen, is het luisteren naar het hartje. Dat kon bij de verloskundige, maar ook bij mijn schoonzusje (verloskundige in opleiding). Ook Romano kon er zelf, met het apparaatje, voor zorgen dat we de snelle hartslag van ons kleintje konden horen.

Zwangerschapsupdate #5: Week 11 & 12

#5. Je wordt heel veel maanden niet ongesteld. Dat spreekt wel voor zich, toch?

#6. Hoe ziet ons kleintje er uit? Wat voor karakter heeft hij? Allemaal vragen die je bezig houden tijdens de zwangerschap en waar je lekker over kan fantaseren.

#7. Het inrichten van de babykamer is vanzelfsprekend ook erg leuk. Samen een stijl uitkiezen, meubels bekijken, het dan afmaken met leuke accessoires en je proberen voor te stellen dat er straks echt een klein mensje in dat bedje zal liggen…

#8. Shoppen! Voor de komst van een baby heb je best wel wat spullen nodig en shoppen is uiteraard geen straf. Vooral al die kleine kleertjes zijn zo schattig!

Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16

#9. Andere mensen vinden het ook leuk dat je zwanger bent. Natuurlijk is dat vaak bij familie zo, maar ook van mensen waarvan ik dat niet verwachtte, kregen we echt super leuke reacties en kaartjes. Zo lief!

#10. Over lieve mensen gesproken, als je zwanger bent mag je niet alles meer doen en eten. Dat betekent dat mensen je helpen met je koffer, vaker iets te drinken voor je halen zodat je niet op hoeft te staan en speciaal voor jou andere dingen koken. 

#11. Door de zwangerschap heb ik ook nieuwe mensen leren kennen. In mijn omgeving zijn nauwelijks kinderen. Je merkt dan dat je elkaar als zwangeren een beetje opzoekt.

#12. Mijn klachten vielen heel erg mee! Ik wist van te voren wel waar je allemaal last van zou kunnen hebben tijdens een zwangerschap, maar er zijn zoveel dingen die mij bespaard zijn gebleven. Heerlijk!

Nou, het is wel duidelijk, toch? Ik vind zwanger zijn heel bijzonder! Wat vinden jullie het speciaalst aan een zwangerschap?Categorieën: My Life, Zwanger4 reacties op “12 dingen die ik leuk vind aan zwanger zijn”
  Christine

  October 19, 2017

  Wat een prachtig, wonderlijk iets hé?!
  Dat gevoel in je buik van een schoppend hummeltje, met stip op 1!
  Ik was niet zo heel gek op mijn buik en toegenomen gewicht (9, dus dat viel op zich mee, maar echt overal vocht en dus een ontploft lijf :(), maar vond het wel bijzonder dat je lichaam plaats maakt voor de groeiende baarmoeder en hoe je organen wijken, je hart twee keer zo hard gaat werken, je huid zo elastisch is etc.
  En wat inderdaad heel speciaal is is alle aandacht van familie, vrienden en collega’s maar ook van vreemden!
  En het lijkt wel alsof je opeens een secret pact sluit met elke andere zwangere vrouw/moeder, waarbij een bemoedigend knikje op straat zomaar even voldoende is  October 19, 2017

  Wat leuk, zie ik ineens mijn kadootje voor jou langskomen Ik vond het ook super bijzonder om zwanger te zijn en erg leuk om met jou te daten en te appen

  Liefs


  Annemie

  October 26, 2017

  Zwanger zijn was gewoon fantastisch! Ondanks de ongemakken (zwangerschapdsdiabetes, hoge bloeddruk,…) zou ik het gewoon opnieuw over doen
  Alleen de afspraken bij de gynaecoloog mochten altijd langer duren. Vond de echo en het geluid van de hartslag altijd zo snel voorbij gaan. Achteraf dacht ik vaak dat ze nog langer haar tijd mocht nemen tijdens de echo
  Maar het is zoals ze zeggen: als je zwanger bent moet je er echt van genieten, want 9 maanden (of minder) zijn zo snel voorbij
  Het enige wat ik nu nog soms mis zijn de trapjes en het gevoel van mijn zoontje in mijn buik. Jammer genoeg niet een gevoel dat je kan filmen of dergelijke


  MySimplySpecial
  October 26th, 2017


  Ja die echo’s zijn zo snel voorbij! En die trapjes mis ik nu ook nog, al vind ik het ook steeds moeilijker om me echt te herinneren hoe het precies voelde. Heb jij dat ook?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie