5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken - My Simply Special
30/04/2018

5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken

Alle ballen hoog houden, het is niet makkelijk. Ik deelde al eens dat ik het een flinke uitdaging vind nu we een kleintje hebben en dat is eigenlijk nog steeds het geval. Met vallen en opstaan probeer ik een balans te vinden en als het huis en de tuin wat verder af zijn, zal het hopelijk ook makkelijker worden. Toch zijn er wel dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken. Kleine dingen die ons tijd schelen, die voorkomen dat we alles vergeten en die al te veel stress voorkomen. Lees maar mee!

5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken

Terugkomende taken

Lijstjes, ik ben er gek op! Zowel op mijn laptop als op mijn telefoon heb ik Wunderlist staan en mijn account staat vol met verschillende soorten lijsten. Voor klanten, voor mijn blog, ons huis, dingen die ik wil kopen en lijsten met notities. Wat ik heel handig vind, is om zowel zakelijk als privé een lijst met terugkerende taken te hebben. Daar zet ik dingen in als planten water geven, bedden verschonen, administratie bijwerken, backup maken, vuilnisbak buiten zetten, wekelijkse dagboekpost schrijven, broken links nalopen en ga zo maar door. Voor elke taak vul ik in op welke dag ik het wil doen en hoe regelmatig het herhaald moet worden. Zo hoef ik er niet zelf aan te denken dat ik die dingen doe, maar komen ze van zelf op mijn to-dolijst te staan. Ideaal!

5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken

Alles een eigen plek

Ik kan niet tegen troep. Nee, daar word ik echt heel onrustig van. Alles moet dus netjes opgeborgen kunnen worden en een eigen plek hebben. Sinds de verhuizing ben ik nog druk bezig om dat allemaal op orde te krijgen en het gaat ook nog wel even duren voor ik helemaal klaar ben. Maar dat is prima, ik vind het ook leuk om bezig te zijn met organiseren. De belangrijkste spullen hebben in elk geval al een plek en bijna alle verhuisdozen zijn al verdwenen (op twee items met nog op te hangen lampen na). Dat geeft rust.

5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken

Koken voor Liam

Ons kleine mannetje eet al een paar maanden hapjes. Dat gaat zeker niet elke dag even makkelijk, ondanks dat hij eigenlijk alles wel lekker vindt. Nu lukt het ons niet om dagelijks netjes met z’n drietjes om zes uur aan tafel te zitten. We zijn daarvoor gewoon te laat thuis van kantoor. Vaak geven we Liam dan eerst eten en zodra hij slaapt gaan we zelf koken en eten. Om te voorkomen dat het allemaal erg laat word, koken we niet elke dag voor ons kleine mannetje. Oh we maken zijn hapjes wel zelf hoor, maar we werken vooruit. Zo koken we bijvoorbeeld een keer een hele broccoli en die gaat daarna in de keukenmachine. De broccolipuree gaat vervolgens in ijsblokvormpjes de vriezer in en zodra alles bevroren is doe ik de blokjes in een ziplockzakje. Iets vergelijkbaars doen we met vis, kip, rijst, pasta, zoete aardappel en fruit. Zo kunnen we elke avond een nieuwe maaltijd samenstellen door verschillende combinaties van ijsblokjes uit de vriezer te halen. En overdag doen we hetzelfde met fruit.

5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken

Pick up point

Nu we het toch over eten hebben, ook voor onszelf proberen we het makkelijk te maken. Hoe we dat doen? We bestellen onze boodschappen bijna altijd bij de AH en halen het vervolgens op bij een pick up point. Dat kunnen we makkelijk na werk doen, dus dan kost dat bijna geen tijd. En als we dan weer voor ruim een week aan boodschappen gaan bestellen, bedenken we eerst iets van vijf of zes maaltijden die we graag willen eten. We zetten dan niet per dag vast wat er op het menu staat, maar we kunnen dan elke avond kiezen uit het lijstje. Dat voorkomt dat we na een werkdag geen inspiratie meer hebben om te gaan koken.

5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken

Zo min mogelijk mail

Het bijhouden van mail kan zo veel tijd opslokken, vreselijk! Om dat zoveel mogelijk te voorkomen doe ik een paar dingen. Allereerst probeer ik te voorkomen dat ik veel mail krijg door me uit te schrijven voor mails van winkels etc. Ik lees ze toch niet! Verder gebruik ik voor mijn zakelijke mail filters waardoor bijvoorbeeld de meeste persberichten direct in een speciale map terecht komen. Die kijk ik dan af en toe door. Ik probeer mijn mail sowieso niet al te vaak te openen. Mijn meldingen staan zowel op mijn telefoon als op mijn laptop uit en ik probeer mezelf tegen te houden om alsnog regelmatig een kijkje te nemen. Ik kan beter één keer per dag gaan zitten en echt mijn mail wegwerken, dan dat ik steeds even kijk en denk ‘daar reageer ik later wel op’. Als laatste probeer ik mijn inbox steeds zo leeg mogelijk te maken en het liefst heb ik zelfs dat er helemaal niks meer in staat. Dat geeft rust en voorkomt dat ik belangrijke mails over het hoofd zie.

Herkennen jullie je in wat ik hier deel? Hebben jullie nog dingen die jullie doen om het leven makkelijker te maken?Categorieën: My Life, Persoonlijk
Tags:4 reacties op “5 dingen die ik doe om mijn leven makkelijker te maken”
  Veronique

  April 30, 2018

  Wat een slimme tip wat betreft hapjes voor Liam! Ons mannetje is nu 6,5 maand en eet ook al graag een warme hap s’avonds, ik kook nu voor hem voor 3 dagen maar dan eet hij dus wel 3 dagen hetzelfde achter elkaar. Op zich wordt dat met zijn leeftijd nu nog wel aangeraden om eventuele allergieen op te sporen maar volgens mij gaat het allemaal hartstikke goed.
  Ik ga van het weekend maar eens proberen wat jij doet, gewoon twee/drie groentesoorten koken en blenden, wat aardappels en rijst en wat vlees/vis. Dan is het inderdaad s ochtends gewoon wat samenstellen en uit de vriezer halen en in de koelkast zetten.
  Verder ben ik in veel dingen hetzelde als jij merk ik, ook opgeruimd en werken met wunderlist. Een rustig huis en rustig hoofd is voor mij ook erg belangrijk.


  Mieke

  May 1, 2018

  Ben zó blij dat wij voor baby ledd weaning/rapley hebben gekozen. Onze bijna 9 maanden oude baby eet gewoon met ons mee. Natuurlijk letten wij er een beetje op dat we niet te pittig eten, maar verder is er niks anders voor hem als voor ons. En wat ook scheelt: we hoeven hem niet te voeren. Ieder eet zijn eigen bordje leeg en kan ondertussen vrolijk kletsen, en geen frustraties van gesloten mondjes.


  MySimplySpecial
  May 1st, 2018


  Dat klinkt fijn! Geeft het alleen niet erg veel troep, of valt dat wel mee?


  Mieke
  May 4th, 2018


  Valt heel erg mee. We eten 1x per week soep, dat geven we hem wel met een lepel, hij zit dan ongeveer even erg onder. En als je het minuutje (of twee) dat je met schoonmaken bezig bent vergelijkt met al het extra kookwerk van puree’s en prakjes dan valt het héél erg mee.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie