Liam is 2 jaar! - My Simply Special
22/07/2019

Liam is 2 jaar!

Lieve Liam,

Wat word je al groot! Waarschijnlijk blijf ik dat de rest van mijn leven denken, maar het is zo mooi om te zien hoe je blijft groeien en ontwikkelen. Inmiddels ben je gewoon alweer twee en kan ik me nauwelijks meer voorstellen dat je zo’n klein babytje was. Ik weet nog goed dat ze je voor het eerst op mijn borst legde en dat ik echt even in shock was. Je was er gewoon al!

Inmiddels ben je fanatiek de wereld aan het ontdekken. Je rent alle kanten op, klimt overal overheen en onderdoor en bekijkt alles aandachtig. Je bent een lekker nieuwsgierig mannetje en over het algemeen heel vrolijk. Dat was je een jaar geleden ook en daar is niks aan veranderd. Je maakt met iedereen vrienden en vindt andere kinderen nog steeds heel interessant.

Mama en papa waren jouw eerste woordjes, maar auto, die, bah, MA! (Nala/poes), eten, bal, nee en zusje zijn een paar nieuwe favorieten. Je begrijpt al een hele tijd heel goed wat we zeggen (meer dan wij vaak verwachten), maar het duurde even voor je zelf begon te praten. Inmiddels komen er steeds meer woorden bij en begin je ze ook te combineren. Prachtig om te zien en stiekem ook best handig, want nu kan je ons steeds beter vertellen wat je wil. En wat je wil, dat weet je meestal heel goed!

Elke keer als we thuis komen wil je graag buitenspelen en als we naar binnen gaan laat je horen dat je het daar niet mee eens bent. Ook geef je regelmatig aan dat je wil eten, al betekent dat regelmatig gewoon dat je wel wat lekkers lust. Als papa bijvoorbeeld een Milka cakeje eet en je daarvan mee mag snoepen, gooi je daarna netjes het papiertje in de prullenbak en ga je naar de kast waar de voorraad ligt. Slimme jongen! Nog even en we moeten een slot op die deur zetten…

Je bent trouwens ook heel netjes. Je gooit niet alleen papa’s papiertje in de prullenbak, je legt ook het badkamerkleedje goed als de hoek omgevallen is, zet je schoenen netjes in de kast en doet je badspeelgoed in de mand voor je de douche uit komt. Blijkbaar deed ik dat soort dingen ook toen ik zo klein was en ik vind het heel schattig om dat bij jou terug te zien.

Het afgelopen jaar is verlopen zonder gekke dingen en we hebben vooral heel erg van je genoten. Pas zijn we ook met z’n drietjes op vakantie geweest en konden we extra genieten van jouw nieuwsgierigheid. De vliegtuigen die regelmatig over kwamen vond je prachtig en ook het zwembad was natuurlijk heel erg interessant. Je was regelmatig aan het spetteren en vond het prachtig om de bal in het water te gooien zodat papa ‘m moest pakken. Hihi! Ook hebben we samen heerlijk gedobberd op het luchtbed en aan het eind van de vakantie kon en durfde je zelfs los in het diepe. Met je zwembandjes om natuurlijk.

Natuurlijk stel je mijn geduld regelmatig op de proef, maar dat hoort er helemaal bij. Ik vind het vooral prachtig om te zien hoe je steeds nieuwe dingen lijkt te kunnen en ben heel benieuwd wat het komende jaar ons gaat brengen. Er gaat in elk geval wel wat veranderen, want na twee jaar met z’n drietjes, krijg je nu de rol van grote broer! Dat is misschien een beetje spannend, maar het wordt vast gezellig met zo’n zusje erbij. Je hebt in elk geval al een mooie, nieuwe kamer en een echt eenpersoonsbed gekregen. Je slaapt daar heerlijk en we kunnen nu gezellig samen je zelf uitgezochte boekjes lezen op bed.

Ik ben zo trots op jou, mannetje van me en ik hou ontzettend veel van je!

Liefs,
mamaCategorieën: Kids, Peuter6 reacties op “Liam is 2 jaar!”

  July 22, 2019

  Mooi om te lezen Margot. Wat ontwikkelen zich enorm in zo’n korte tijd he. Hier nog even en dan mag ze ook 2 kaarsjes uitblazen. Ik ben benieuwd of ze dit jaar wel van haar taart wil eten….

  X


  MySimplySpecial
  July 22nd, 2019


  Ja het gaat heel snel inderdaad. Ik ben benieuwd! Vond ze het vorig jaar niet lekker? Liam heeft lekker zitten snoepen, maar vond de kaarsjes wel een beetje spannend.


  Anita

  July 22, 2019

  Gefeliciteerd met Liam.
  En een fijne en gezellige dag.


  MySimplySpecial
  July 22nd, 2019


  Dankjewel!  July 23, 2019

  Wat een prachtige brief voor Liam. Zo mooi hoe je over hem schrijft met al zijn persoonlijke kenmerken! Was leuk om te lezen. Nog gefeliciteerd met Liam! Hopelijk hebben jullie een heerlijke dag gehad!


  Wendy (B)

  July 24, 2019

  Hiep hiep hoera !


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie