Liam is 3! - My Simply Special
20/07/2020

Liam is 3!

Lieve Liam,

Hoe kan het dat jij alweer drie bent? Voor mijn gevoel is het nog maar een paar maanden geleden dat we je tweede verjaardag vierden. Pas had je moeite met in slaap vallen en heb ik een tijdje bij je in je kamer gezeten. Je was een poosje stil en opeens ging je me vertellen dat jij drie werd en Zoey één. Je hebt sowieso steeds meer te vertellen inmiddels. Je kan zelf delen wat je allemaal hebt gedaan op een dag, maanden later weet je nog dat je blauw ijs kreeg en een draak zag op vakantie en als je foto’s van onze bruiloft ziet kan je vertellen dat je phoewa en phoepa (tante en oom) ook gaan trouwen. Prachtig vind ik dat!

Je hebt nog wel een beetje je eigen taaltje en soms moet ik even nadenken wat je nou precies bedoelt. Zo zeg je “noes” in plaats van poes, “plakkele” als iets plakkerig is, “mommel” is jouw woord voor schommel en “nuffelen” zeg je als je met me wil knuffelen. Het liefst heb je dan dat ik op de vloer kom zitten en dan kruip je in mijn armen. Mijn favoriet is “love lou”, vooral wanneer je het vanuit het niets tegen me zegt.

Het is wel een bijzonder jaar geweest. Vijftien dagen na je tweede verjaardag werd je grote broer. Toen we met Zoey thuis kwamen vond je haar eerst niet zo interessant, maar toen ze geluid ging maken kwam je wel nieuwsgierig een kijkje nemen. Al snel was Zoey niet meer weg te denken uit ons gezin. Natuurlijk vind jij het wel eens niet leuk als Zoey je mooie treinbaan sloopt, maar verder ben je eigenlijk niet echt jaloers geweest dat je onze aandacht moest delen. Voor jou hoort Zoey er ook helemaal bij, want pas kwam je een keer na het eten thuis en lag Zoey al in bed. Je werd toen helemaal verdrietig omdat je haar geen kusje meer kon geven. Jullie kunnen samen ook heerlijk spelen en je vind het prachtig om haar aan het lachen te maken. Als ik jullie samen zo veel plezier zie hebben dan geniet ik daar intens van. 

In oktober zijn we met z’n viertjes op vakantie geweest. Anderhalve week naar een heel kindvriendelijk hotel op Tenerife. Wat heb je daar genoten! ‘s Ochtends mocht je kijken hoe er pancakes uit het apparaat kwamen en je kon heerlijk in het water spelen. Het duurde niet lang voor je zelf vrolijk in het diepe bad klom om daar achter de bal aan te zwemmen. ‘s Middags deden we nog een dutje op de kamer en daarna was het tijd voor blauw ijs (slush). Ik zie je nog zitten op je ligbed met een grote grijns en blauwe vlekken overal. ‘s Avonds waren er shows en in één daarvan kwam een kasteel en een draak voor. Daar heb je met grote ogen naar gekeken en maanden later had je het er nog over. Toen we je in april vertelden dat we weer naar de draak zouden gaan, was je ook meteen enthousiast en vroeg je dagelijks of we al gingen.

Helaas, dat feest ging niet door. We hebben er met z’n allen enorm naar uitgekeken, maar corona gooide roet in het eten. Niet dat jij door had wat er precies aan de hand was, maar de hele wereld stond op z’n kop. Jij merkte vooral dat je niet meer naar de crèche mocht en met familie alleen maar kon videobellen. Gelukkig pas je je altijd snel aan en het vele thuis zijn leek je juist ook goed te doen. Veel tijd doorbrengen met papa en mama en verder vooral een heel rustig ritme. We bakten koekjes en cakejes, maakten samen knikkerbanen op de deur met papier en tape en speelden met de ballenbakballen en een grote doos met gaten er in. Ook samen met Zoey spelen in bad of je papa helpen koken maken jou helemaal blij.

Inmiddels kunnen we wat meer doen en je geniet er duidelijk van om weer andere mensen te zien en op pad te gaan. Het dagje Efteling vond je dan ook prachtig. De attracties waren soms een beetje spannend, maar toch stapte je overal zonder aarzelen in. Je zag het zelfs helemaal zitten om samen met mij in de grote zweefmolen te ‘vliegen’. De draaiende ‘theekopjes’ was denk ik je favoriet en ook het sprookjesbos was een hit. Je papa en ik hebben van al die attracties en zo niet zo veel meegekregen, want we hebben de hele dag bijna alleen maar gekeken hoe jij en Zoey alles in je opnamen. Geweldig om te zien!

Je bent een lief, vrolijk en nieuwsgierig mannetje. Je weet vaak precies wat je wil en laat dat dan ook zeker horen. Het is geweldig om samen met jou dingen te ondernemen of gewoon even samen achter de naaimachine te zitten zodat je op knopjes kan drukken. Ik geniet ontzettend van je en ben er enorm dankbaar voor dat ik je moeder mag zijn.

Ik hou van je lieve Liam en ik ben heel erg trots op je!

Heel veel liefs,
MamaCategorieën: Kids, Peuter7 reacties op “Liam is 3!”

  July 20, 2020

  Wauw, wat een mooie brief aan je mooie zoon! Gefeliciteerd met zijn 3e verjaardag. Maak er weer een mooie, onvergetelijke dag van.

  Groetjes,
  Renske


  MySimplySpecial
  July 20th, 2020


  Dankjewel


  Anita te Gussinklo

  July 20, 2020

  Ja, heel mooi geschreven.
  Gefeliciteerde Liam, wat gaat het toch snel.


  MySimplySpecial
  July 20th, 2020


  Ja bizar! De tijd vliegt altijd, maar met kinderen helemaal.


  Wendy (B)

  July 20, 2020

  Hiep hiep hoera voor Liam!!!


  Marianne

  July 21, 2020

  Zo’n lieve brief. Zo waardevol voor Liam om dit later te lezen.  July 22, 2020

  Wat een super mooie brief aan Liam! Echt bijzonder dat je zoiets moois en persoonlijks op je blog deelt. Gefeliciteerd lieve Liam! Hopelijk heb je een fijne dag gehad!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie