Liams eerste traktatie: hengeltjes - My Simply Special
27/08/2018

Liams eerste traktatie: hengeltjes

Ons mannetje gaat één dag per week naar de opvang en daar is het natuurlijk gebruikelijk dat je trakteert als je jarig bent. Ik twijfelde even of het voor Liam al leuk zou zijn aangezien hij nog zo jong is, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om een traktatie te maken. Het was nog even een uitdaging om iets te vinden dat een beetje ‘gezond’ was en ook geschikt voor kleinere kinderen, maar het eindresultaat is erg cute geworden.

Liams eerste traktatie: hengeltjes

Wat heb je nodig?

Om inspiratie op te doen ben ik op Pinterest rond gaan kijken en daar kwam ik ergens het idee tegen om hengeltjes met visjes te maken met behulp van soepstengels. Je kan er met dropveters snoepvissen aanbinden, maar ik besloot voor een versie met rozijntjes te gaan. Zo kon Liam het zelf ook eten! Voor 16 traktaties gebruikte ik:

 • 16 soepstengels (plus extra voor als er een paar breken)
 • 16 doosjes met rozijntjes
 • 16 stukjes touw
 • 4 vellen oranje papier (A4)
 • 1 vel blauw papier
 • vaasje/groot glas
 • zwarte stift
 • lijm 

Liams eerste traktatie: hengeltjes

Zo maak je deze traktatie

 • Teken op een stukje karton een visje en zorg ervoor dat hij groter is dan een doosje rozijntjes.
 • Knip ‘m uit en gebruik ‘m vervolgens als sjabloon om 32 visjes te tekenen op de vellen oranje papier.
 • Knip alle vissen uit.

Liams eerste traktatie: hengeltjes

 • Bind om elk doosje rozijntjes een stukje touw.

Liams eerste traktatie: hengeltjes

 • Zet met de zwarte stift stippen op de visjes om ogen te creëren.
 • Plak op elk doosje rozijntjes twee vissen.

Liams eerste traktatie: hengeltjes

 • Knoop de touwtjes voorzichtig aan de soepstengels.
 • Zet een vel blauw papier in je vaas/glas en steek de hengels er in.
 • Verpak eventueel met transparant inpakpapier voor vervoer naar de opvang/school.

Liams eerste traktatie: hengeltjes

Het resultaat

Is dit niet cute? Ik vind het in elk geval goed gelukt. Ik moet wel bekennen dat ik me in het laatste jaar nog niet eerder zo erg een moeder heb gevoeld. Hihi!

Liams eerste traktatie: hengeltjes

Liam heeft zijn hengeltjes zelf uit mogen delen en de kinderen hebben de soepstengels toen meteen opgegeten. De rozijntjes kregen ze mee naar huis. Toen ik Liam die dag op ging halen, zag ik verschillende kids heel schattig met de doosjes in hun hand lopen. 

Liams eerste traktatie: hengeltjes

Ik weet niet of ik elk jaar zoiets ga maken, maar voor nu vond ik het leuk om te doen! Maken jullie heel uitgebreide traktaties?Categorieën: Baby, DIY, Kids, Peuter6 reacties op “Liams eerste traktatie: hengeltjes”

  August 27, 2018

  Super leuk zeg!


  Mieke

  August 27, 2018

  Bij ons is een zelfgemaakte traktatie helaas niet gewenst. Als er een kindje jarig is is het gebruikelijk om fruit mee te nemen waar smoothies van worden gemaakt. Niets om creatief mee te doen dus.
  Het ziet er wel enorm leuk uit!


  MySimplySpecial
  August 28th, 2018


  Dat is jammer, maar wel makkelijk en gezond!  August 27, 2018

  Wat een ontzettend schattige traktatie! Leuk idee! Daar waren de kinderen op het kinderdagverblijf wel blij mee zeker?


  MySimplySpecial
  August 28th, 2018


  We waren er niet bij toen Liam uit ging delen, maar ik kreeg wel vrolijke foto’s


  Bo

  August 29, 2018

  zelfs ik.wil er wel 1!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie