Liams tweede traktatie: olifantjes - My Simply Special
14/10/2019

Liams tweede traktatie: olifantjes

Vorig jaar maakte ik voor Liam deze schattige hengeltjes om uit te delen op de crèche, en ook dit jaar knutselde ik een traktatie in elkaar. Het is inmiddels alweer even geleden dat ons mannetje twee werd, maar het leek me alsnog leuk om dit te delen. Wie weet halen jullie er inspiratie uit. Ik wilde in elk geval weer iets redelijk gezonds maken en heb dit keer speelgoed toegevoegd in de vorm van een ballon.

Liams tweede traktatie: olifantjes

Wat heb je nodig?

De basis voor deze traktatie is een schattig olifantje die als slurf een ballon krijgt. Mochten jullie mijn plaatje willen gebruiken, dan is hij hier te downloaden. (De zwarte achtergrond zie je straks niet meer.)

 • gekleurd papier (Action)
 • ballonnen
 • doosjes rozijntjes
 • schaar & lijm
 • printer

Liams tweede traktatie: olifantjes

Zo maak je deze traktatie

 • Download het plaatje van de olifant en print deze. Ik heb 4 beestjes op een A4 geplaatst en verschillende kleuren papier gebruikt.

Liams tweede traktatie: olifantjes

 • Knip de olifantjes uit, net langs de buitenkant van de zwarte lijn. De ruimte tussen de poten heb ik laten zitten, zodat je de witte doosjes straks niet ziet.

Liams tweede traktatie: olifantjes

 • Plak een doosje rozijntjes tegen de achterkant van elk beestje.
 • Knip een kleine opening op de plek waar de slurf moet komen en steek hier voorzichtig (vanaf achter) een ballon doorheen.

Liams tweede traktatie: olifantjes

Zijn ze niet schattig? Het knippen is even wat werk, maar verder is deze traktatie niet moeilijk om te maken en ook heel budgetvriendelijk.

Liams tweede traktatie: olifantjes

Om ervoor te zorgen dat alles netjes naar de crèche gebracht kon worden, heb ik een doosje ingepakt met simpel cadeaupapier en de olifantjes daar netjes ingezet.

Vinden jullie het ook leuk om dit soort traktaties te maken?Categorieën: Baby, DIY, Kids, Peuter3 reacties op “Liams tweede traktatie: olifantjes”

  October 14, 2019

  Ah, wat schattig zeg!


  Sara

  October 21, 2019

  Superleuk! Ik vind het erg leuk om over na te denken en uit te delen! Op de eerste verjaardag van mijn zoon heb ik ook wat geknutseld voor familie. Op het kdv gaat hij volgend jaar pas trakteren, maar altijd leuk om wat ideetjes in mijn hoofd te verzamelen door het jaar heen!


  Bo

  October 23, 2019

  wat leuk, hoe kom je op dit idee?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie