Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige - My Simply Special
06/08/2018

Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige

Een aantal van jullie vroegen of ik meer kon vertellen over de cadeaus die Liam kreeg voor zijn eerste verjaardag, omdat jullie ook nog op zoek zijn naar inspiratie. Dat snap ik heel goed, ik heb zelf ook het internet afgespeurd naar leuke cadeautips. Vandaag deel ik dus een lijst van alle cadeaus die Liam gekregen heeft en nog op zijn verlanglijstje heeft staan.

Dagboek: Liams eerste verjaardag

Liam heeft zijn eigen wishlist op lijstje.nl. Die gebruikten we al tijdens de kraamperiode en ook voor zijn eerste verjaardag vulden we die met items die ons leuk leken voor ons mannetje. Speelgoed, boeken en praktische items. Natuurlijk is iedereen vrij om zelf iets leuks te bedenken, maar veel mensen vinden een beetje hulp erg handig. (Ik hou er zelf ook van!) Maar goed, op naar de cadeaus!

Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige

Houten speelgoed garage van Hape

Wij wilden Liam zelf graag één wat groter cadeau geven waar hij lang plezier van zou hebben. Na lang zoeken zijn we uitgekomen op de houten speelgoed garage van Hape. Officieel is Liam hier nu nog te jong voor, maar dat geldt voor wel meer speelgoed in dit lijstje. Toch vind ik dat niet erg, want in het komende jaar zal hij flink groeien en veel leren, dus ergens zal hij er vanzelf klaar voor zijn. (Hier te koop.)

Groeimeter

Dit is een cadeau dat ik zelf gemaakt heb. Het leek ons leuk om ergens in huis een groeimeter te hebben (in plaats van een deurpost te gebruiken), maar ik kon online niet echt een goede optie vinden. Zelf maken bleek gelukkig niet moeilijk te zijn en binnenkort deel ik de DIY met jullie.

Piraten watertafel van Little Tikes

We kregen een tijdje terug de vraag of we een zandbak een leuk cadeau vonden. Dat is het natuurlijk zeker, maar ik heb echt een enorme hekel aan zand. Liam speelt op de crèche vaak in de zandbak en als hij thuiskomt moet hij meteen in bad. Zand overal! Als alternatief zetten we een watertafel op zijn lijstje. Daar is echt enorm veel keus in, maar Romano vond de piraten-versie het leukst. (Hier te koop.)

Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige

Houten schommel paard

We blijven even bij het speelgoed voor buiten, want we vroegen voor Liam ook een schommel in de vorm van een houten paard. Binnenkort komt er namelijk een houten constructie in de tuin waar we een schommel aan kunnen hangen. Er zijn een heleboel plastic varianten te koop, maar wij vonden dit een erg leuk alternatief. (Hier staan een paar opties.)

Kar met zandspeelgoed

Dit stond niet op ons lijstje, waar het is wel een heel goed idee. Waar ik het over heb? Een leuke plastic kar die je kan trekken, met daarin een gietertje, emmertje, schepje, etc. We hadden nog niks wat daar op leek, dus dit gaat zeker van pas komen.

Houten autobaan van Little Dutch

Wie kent die autobaantjes nou niet van vroeger? Ze zijn er in heel veel varianten, van heel kleurrijk tot helemaal zwart. Liam kreeg uiteindelijk de versie van Little Dutch. (Hier te koop.)

Dagboek: Liams eerste verjaardag

Blokkenkar van Little Dutch

We blijven even bij Little Dutch, want Liam kreeg van dit merk ook een mooie blokkenkar. Die hebben we al snel opgezet en hij was er meteen weg van. Hij speelt af en toe met de blokken, maar rent er vooral de hele kamer mee door. (Hier te koop, wij hebben alleen net een andere kleur.)

Houten truck van Little Dutch

We hadden zelf al de stapelblokken en wat autootjes van dit leuke merk, maar nu heeft Liam er ook de houten truck bij gekregen. (Hier te koop.)

Speeltent

Dit stond niet op ons lijstje, maar Liam kreeg een pop-up tent met een Paw Patrol print. Hij is makkelijk op te zetten en weer klein op te bergen, dus dat is heel handig. Leuk ook voor buiten. (Deze is vergelijkbaar met wat wij hebben.)

Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige

Ballenbak

We blijven bij de grotere items, want Liam kreeg ook een ballenbak in de vorm van een helikopter. Dat is zo’n opblaasding met 50 ballen. Ik zal eerlijk zeggen dat ik het te groot en kleurrijk vind voor in de woonkamer, maar hij staat nu op zolder en daar kan Liam er heerlijk mee spelen. Hij klimt er zelf in en uit en gaat achter de ballen aan die hij er uit gooit. (Ballenbakken worden in allerlei maten en vormen verkocht, hier kan je een selectie vinden.)

Zachte bal van Haba

Een bal is altijd leuk, toch? Voor Liam zetten we een zachte versie op zijn lijstje. (Deze, maar je hebt ook bijvoorbeeld deze.)

Duplo

We hebben al wat Duplo in huis dat nog van mij en mijn broertje is geweest. Liam speelt al wel met de grotere items uit die voorraad, maar er zijn ook speciale sets te koop voor de nog wat kleinere kinderen. We hebben daarvan al eerder de trein gekregen, en nu vroegen we de set met de trucks. (Dit zijn de trucks en dit is de trein.)

Stacking wheels van Plan Toys

Dit was een van mijn favoriete items op Liams lijstje. Ja, weer dat mooie, houten speelgoed! Deze loopwagens kan je op verschillende manieren stapelen en ze zien er prachtig uit. (Hier te koop.)

Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige

Andere ideeën:

 • Speelgoed voor onder de douche/in bad: deze staan nog op Liams lijstje
 • Kleding en schoenen
 • Cadeaubonnen van Hema, Prénatal, Bart Smit, etc.
 • Houten speelgoed van Hema: veel items voor leuke prijzen. (Met een cadeaubon kocht ik deze tamboerijn voor Liam.)
 • Houten puzzels (Liam kreeg een leuke van Hema)
 • Servies & bestek
 • Boeken (Liam kreeg twee leuke boeken, waaronder één uit de Gonnie serie van Olivier Dunrea. Aanrader!)

Ja, Liam is enorm verwend! Hebben jullie nog leuke tips om deze lijst aan te vullen?Categorieën: Kids, Peuter1 reactie op “Liams verjaardagscadeaus – cadeautips voor een 1-jarige”
  Natascha Chandansingh

  August 7, 2018

  En niet te vergeten zn coole auto


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie