Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag - My Simply Special
21/06/2019

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Wat geef je een kind cadeau voor zijn verjaardag? Vorig jaar bleek dat jullie dat ook niet altijd een makkelijke vraag vinden en daarom deelde ik na Liams eerste verjaardag wat hij had gekregen. Aangezien ik niet lang na Liams tweede verjaardag uitgerekend ben, weet ik niet of het me dit keer gaat lukken om weer zo’n post te schrijven. Het leek me daarom leuk om dit keer te delen wat er op zijn wishlist staat. Natuurlijk zijn andere cadeautjes altijd goed, maar vaak vinden mensen een verlanglijstje (op lijstje.nl) handig. Ik zal trouwens mijn best doen om in een dagboekpost te laten zien wat hij uiteindelijk gekregen heeft.

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Loopfiets van Bandits & Angels

Liam is gek op alles dat rijdt en thuis hebben we een loopfietsje met drie wielen. Daar wordt hij nu snel te groot voor, dus we willen hem zelf een grotere loopfiets geven. We hebben gekozen voor een versie met voetenplank, zodat hij goed zijn evenwicht kan gaan oefenen. Ze zeggen namelijk dat als ze met zo’n fietsje goed overweg kunnen, de stap naar een echte fiets (zonder zijwieltjes) sneller gemaakt is. Ik ben benieuwd of dat zo is, maar het is in elk geval een leuk ding. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Driewieler van Billy

Naast een loopfiets lijkt een driewieler ons ook een leuk cadeau. Dan kan Liam mooi oefenen met trappen. We hebben een niet te duur exemplaar op zijn lijstje gezet in een vrolijk kleurtje. Hij heeft een bakje waar Liam spullen in kan leggen en een duwstang die er ook af te halen is. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Rugzak van Kidzroom

Een stoere rugzak is een wat praktischer cadeau, maar dat kan nooit kwaad. Er is een hoop te koop, maar na lang zoeken ontdekte ik deze superhero versie waar Romano natuurlijk meteen fan van was. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Regenboog van Little Dutch

Kennen jullie de houten regenbogen van het merk Grimm? Mooi spul, maar helaas wel behoorlijk prijzig. Nu hebben we al aardig wat speelgoed van Little Dutch in huis en toen ik zag dat ze ook een regenboog verkopen, leek me dat een mooie aanvulling op Liams collectie. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Lillabo treinset van Ikea

Volgens mij zijn dit soort treinsets vrij bekend, maar ik denk dat Liam het leuk zal vinden om mee te spelen. Ikea verkoopt een grote basisset en verschillende kleinere setjes om mee uit te breiden, dus daar zullen kids wel een tijdje zoet mee zijn. (Te koop: grote basisset, extra rails, locomotievenloods, treinset en draaischijf.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Kruiwagen tuinset

Liam speelt graag buiten en vindt het ook heel interessant als ik bijvoorbeeld onkruid ga wieden. Via Instagram kreeg ik als tip om een kruiwagentje op zijn lijstje te zetten. Ik hoop dat hij dan niet zelf de hele tuin overhoop gaat halen, maar zo kan hij me misschien wel leuk komen ‘helpen’. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Nijntje Verstoppertje Spelen

Nu we het toch over Instagram hebben, volgens mij kwam ik dit spel daar ergens tegen in een story van iemand. Als ik het goed begrijp, verstop je Nijntje en dan gaat ze roepen zodat je kindje haar kan gaan zoeken. Er zijn ook andere varianten van bijvoorbeeld Woezel & Pip, maar aangezien Liam graag Nijntje-boeken leest, ben ik voor deze optie gegaan. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

Color Wonder box set van Crayola

Dingen als kleuren en kleien doen we nu nog niet veel met Liam (vooral op de crèche), maar ik kan me voorstellen dat dat het komende jaar steeds vaker voor zal komen. Nu zag ik dat er speciale stiften bestaan die alleen maar op net zo speciaal papier werken. Dat lijkt me vooral ideaal om te hebben voor als we bijvoorbeeld uit eten gaan, gaan vliegen of op bezoek zijn bij iemand. (Hier te koop.)

Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag

En verder…

 • Voorleesboeken zijn altijd goed en ik heb er nu twee opgezet waarvan ik had gehoord dat ze leuk zijn, maar andere boeken zijn altijd welkom. (“De leeuw en de muis” & “Laat maar los, Koala“)
 • Liam vindt alle soorten auto’s over het algemeen prachtig en de VTech Toet Toet Auto’s zijn natuurlijk helemaal leuk.
 • Cadeaubonnen van Hema, Prènetal en speelgoedwinkels komen altijd van pas.

Liams verjaardagscadeaus - cadeautips voor een 1-jarige

Tips van jullie

Ik vroeg op Instagram of jullie nog leuke tips hadden en kreeg wat leuke antwoorden. Een deel daarvan staat nu op Liams lijstje, maar (nog) niet alles. Je kan dus ook nog denken aan:

 • Duplo (hebben we al wat van voor Liam en is inderdaad erg leuk)
 • Schommel (wij hebben die op de foto)
 • Garage (wij hebben deze)
 • Krijtbord (Ikea heeft een betaalbare)
 • Trekkers van Brüder
 • Grasmaaier (leuke aanvulling op de kruiwagen)
 • Speelhuisje voor in de tuin
 • Skippy koe
 • Bergstein kaplaarsjes
 • Kleinere auto’s (handig voor onderweg!)

Hebben jullie nog meer leuke cadeautips voor een tweede verjaardag?Categorieën: Kids, Peuter3 reacties op “Liams wishlist voor zijn tweede verjaardag”

  June 21, 2019

  Hier staat t fietsje nog steeds te koop… ben ook begonnen met een lijstje te maken deze week

  X


  Mieke

  June 21, 2019

  Wij hebben voor de 1e verjaardag van ons zoontje een fietsje van bandit& angels gehad die je om kan bouwen van een met 3 wielen naar een met twee wielen. Ideaal, want hij kan er lang mee spelen (je hebt al zoveel spullen op te bergen als je het wilt bewaren voor een volgend kind). We hadden het model laatst omgebouwd van de driewieler naar de tweewieler, maar dat was nog geen succes. Hij raakte hem niet meer aan, terwijl hij er daarvoor dagelijks mee in de weer was. Dus nu weer terug naar 3 wielen.
  Verder lees ik graag mee, aangezien bij ons de 2e verjaardag ook dichterbij komt.


  Mh

  June 22, 2019

  Wat een leuke dingen allemaal!
  Goede tips


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie